Разкъсана капсула на рамо, някой?

Прескочи до:

20.01.10
12:02

Здравейте момчета накратко искам да споделя историята ми,ако някой е имал подобна случка ще ми е от полза опита му.

Ситуацията бе следната ,наложи се да смъкна лоста на една смит машина за да правя клек ,но беше качен най на високото и не съобразих ,че лоста не е свободна тежест там, а 40 килограма и се бях отпуснал ,по принцип правя с повече войнишката преста,но ето че като не си подготвен понякога...
...така сещате се какво е станало с рамото ми, като го хванах отпуснат и тръгна надолу към гърдите ми ...но аз не осъзнах тогава и продължих да си правя упражненията за крака докато по едно време като се движих започна да ми щрака и да ме боли много,довърших тренировката разбира се ,прибрах се обаче беше мъка постоянно ми щракаше като се движих и като шофирах ,слагах си лед и се намазах с диип релииф ,но ми стана ясно ,че няма да я бъде и отидох в спешното...

Та там след снимка на рентген видяхме,че не е излязла костта поне по време на снимката,обяснението на доктора е ,че съм разкъсал някаква капсула която е около костта и ако не направя пълен покой на ръката ще се стигне до операция,съвета му бе 2 седмици пълен покой и месец без тренировки,за второто не мисля,че ще го спазя...както и да е ще съм радостен ако се включите тук с опит,възнамерявам да взема 4-5 медикамента ,които ми препоръчаха момчета занимаващи се професионално с културизъм ,очаквам да ми пристигне и глюкозамин за 4 месечен курс.За сега съм до тук... :(

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.06.11 09:01.

АН

20.01.10
12:07

Нямаш късмет, батка

20.01.10
12:33

По-добре послушай доктора, защото това е ставната капсула на рамото и при усложнения направо може да забравиш не за фитнес, а за вдигане на чаша. Ако толкова ти се тренира, тренирай краката с клекове без тежест, напади без тежест и евентуално някоя машина.

Подкрепям горния пост. По добре е да не тренираш 1 месец, от колкото да не можеш да тренираш въобще повече. Пък ако толкова ти се тренира, тренирай краката (без клек - лег преса,разгъвания,сгъвания)

20.01.10
16:30

В такъв случай си почини както трябва. Да тренираш крака без гореспоменатите движения изобщо не е тренировка!

AP

21.01.10
17:46

Батка слушай доктора и на мене доктора ми каза да правя почивка около 1 месец и остана още 2 седмици и сега нямам търпение по добре чакай.

21.01.10
18:13

Ще ти го кажа и аз, за да изглежда по-убедително: Почини си.За 1 месец толкова няма да изгубиш форма.

21.01.10
19:04

Доктора не на празно ти е казал да почиваш. Ако искаш да си усложниш травмата - ходи на фитнес. Рамото участва в почти всички упражнения за горната част на тялото.

Като препоръка поне от мен е да отидеш и на добър физиотерапевт със снимката и точно да предадеш думите на доктора, ако е възможно му се обади.
Макар, че би трябвало да ти е насрочил нагревки..и физио..

21.01.10
19:27

Аз пък ще кажа, че имаш късмет, че не се е стигнало до констатацията: “трябва операция” и после половин година възстановяване ;) Гледай позитивно (доколкото може). Един месец може да е достатъчен, но може и да не е...сам ще го усетиш. Само ще кажа, че отминаването на болката НЕ означава, че трябва да бягаш в залата. От тук нататък хрупане или щракане почти сигурно е, че ще има, но дано нямаш неприятни усещания при изпълнение на упражненята. Патило ми е рамото и ти съчувствам искрено! При доста по-лека травма аз почивах 3 седмици + после две седмици с много леки тежести. Рамото и до днес го чувствам в някой позиции да го наречем по-чувствително.
По спомен: пих глюкозамин, хондроитин и МСМ, мазах с бенгей, дийп рилиф и фастум гел. Една препоръка (изпитал съм го!) - купи си от ветеринарен магазин антифлегмин и камфорсалицилова паста, смеси ги 1:1 и намажи мястото 3 пъти дневно.

21.01.10
22:33

а това 2 седмично пълно обездвижване,което ми казаха от спешното,абсолютно ли трябва да е без движение,тъй като ходя и карам с вързана ръка,
но ето че сега рекох да се изкъпя и като ми изщрака пак умрях от болка,
сега едвам пиша с една ръка...
за да заздравее ставната капсула явно трябва да не изщраква така рамото...излиза ли при това положение или не знам какво става ,но болката е такава,че ако не си държа ръката не знам.................
за ветерниарната ми казаха едно мазило,но може да пробвам и с тези...понеже ходих в спешното не ми дадоха много информация и утре ще ходя при ортопед,дори възнамерявам да си направя и Ядрено магнитен резонанс (ЯМР) за да знаем до колко е зле положението и как трябва да се възстановявам ...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 21.01.10 22:37.

25.02.10
16:32

Тони, има ли някакво развитие?

25.02.10
22:18

Да от доста време не съм се включвал тази вечер ми писа едно момче и обяснявах и на него...

Накратко два дена след като бях в спешното отидох при ортопед ,чрез бърз преглед ми каза,че не е разкъсана капсулата а нещо като периартрит на раменната става[в частност ми каза ,че имам и тенденит на бицепса ,от там си отговорих на въпроса как може година и половина ръцете ми да не растат на фона на всичко друго....за сега оправията там е само в упражненията а какво ще стане не знам :(((  и нещо си на трапеца,което щяло да се оправи като правя рамената ,това не си го обясних...]

Както и да е спазих двете седмици покой,които и той ми препоръча за да заздравее  (всъщност май така си мисля,защото сега правя вече наистина пълна седмица покой без движенията които правих преди и не ми е щракало рамото,но после ще разкажа) с тази разлика,че след това не “месец почивка” а отново тренировки и раздвиждване(физиотерапия с няколко упражнения,към които се отнесох много несериозно)

Ок направих го започнах да тренирам отново,след двете седмици....но....няма никой при почти всички движения освен тези за краката имаше щракането ,обаче съпроводено с болка,караща ме да си държа ръката иначе имам чувството,че се отделяше от тялото ми и побяснявах,но не спирах да тренирам понеже съм твърдоглав...

...така обаче на мен ми писна и от чудене какво да правя ,започнах да разпитвам приятели охрани,спортисти и т.н. и стигнах до извода ,че ще отида на чекракчия като последен опит...та миналата седмица /днес ми е 6 ден/ ходих при една баба,която със дърпащата сила на един приятел намести рамото ми точно там където му е мястото или поне така го усетих тогава,болката беше чак до главобол,но важното бе да се оправя,питах я колко време да почивам и ми каза седмица да пазя рамото от няколко движения които могат отново да го изкарат/всъщност то не е излизало цялото а просто някаква мини дислокация по нейните,не-медицино компетентни думи,а по думите на алтернативната медицина ,може и да е така..../ та сега се моля да съм се оправил и след няколко дена ще ви пиша какъв е резултата...пазете се ,няма нищо по ценно от ЗДРАВЕТО !

Мнението беше редактирано от Тони1 на 25.02.10 22:20.

26.02.10
04:23

Иди си направи нова снимка. А ако е възможно по-добре ЯМР. За да се види до колко всичко си е на място.

26.02.10
16:42

Такова нещо като мини-дислокация едва ли има.. Аз и до ден днешен патя от раменете и внимавам. Отдавна се оплаквам. Пих още като бях 9ти-10ти клас едни лингвети - Zeel (май така се пишеше). При ортопеда ми инжектираха противовъзпалителни (кортикостероиди) в рамото. Ходех на физотерапия- магнити и електрофореза - над 20-30 пъти сигурно. В София също ходих при ортопед за тия рамене. Рентгена не показа нищо притеснително. Когато обаче ми прегледаха китките и коленете се оказа, че имам “халтави” стави, а раменете хрупат и щракат, понеже и най-много тях натоварвам. Не ми казаха да не тренирам- дори напротив, посъветваха ме да пия глюкозамин по желание (3 месечни цикли и 1м почивка) и да тренирам делтовидния мускул, защото така укрепва ставата.

Но да, споделям на Стоянчо изречението- оттук нататък не трябва да те учудва, ако има хрупане и щракане.

п.с.
А да- не ходи на чекръкчии и глупости. Нали не мислиш да си вадиш хляба с културизъм?

26.02.10
16:59

Не ,но със сигурност ще си тегля куршума ако не мога да тренирам нищо било то фитнес или спорт....това за мини.... казах ,че в стандартната медицина не съществува :) тези инжекции ,които са ти слагали не съм чувал нищо хубаво от тях....хрущене нищо не ме притеснява ,само да мога да тренирам и да се оправя....

03.03.10
09:28

В момента съм пред следната дилема дали да отида на ЯМР ,вчера ходих при един познат ортопед за направление ,но той пък е в отпуска ,чудя се тъй като рамото пука почти постоянно ,но за сметка на това болката вече намаля малко по-малко...може би му трябва раздвижване,за сега тичам и правя кръгови в залата...

03.03.10
11:21

Чак сега ти виждам темата... аз съм мнооооооооого навътре с тая тема... общо 6пъти съм си вадила рамената, от които 4пъти много брутално... по 6месеца съм почивала след всяка от 4те контузии... и съм била и по 2месеца с обездвижена ръка...  и да изобщо не трябва да се движи... ама от първия ти пост, оставам с впечатлението, че не е била чак толкова сериозна контузията, щом си продължил... и а зв началото(т.е. първите ми две контузии) бяха така...само тръгва да се вади ама после само се връща и даже съм продължавала да играя...но после почна изцяло да се вади и без лекар тва няма наместване...единия път трима лекари се опитаха д ами го наместят и не успяха чак четвъртия го намести.... тааааааааа по-добре слушай и си почини... аз не слушах и много си изпатих... по-добре д апочинеш повече време и да се оправиш, отколкото да почнеш по-рано и после още по-дълго да почиваш... и тая работа с бабите.... :Х

04.03.10
22:12

Продължавам с раздвижването болка има и пукане нон стоп ,чудя се дали изобщо да спра да товаря рамото или да продължавам да раздвижвам,съветвам се с вас тъй като доверие на лекари нямам вече,а мнение и от тук няма да ми е излишно .....

05.03.10
08:06

Аз имам такъв проблем в следствие на 4 изваждания на рамото. Както ти каза Инес, задължително трябва да почваш с почивка, докато спаднат болките и ти позволяват да си правиш поне раздвижвания (ЛФК). Като цяло може да имаш засегнати и някои тъкани, за това силовите упражнения могат и да навредят не само на възстановяването, а и да усложнят. Това че ти щрака рамото може да има и други причини - неизползване на пълния капацитет на ставата и недостатъчно еластичност на мускулите... Някой спецове могат да разберат дали имаш разкъсване с един рентген и тестване на ставата. За този ЯМР може да чакаш 1-2 месеца докато ти дойде датата и може и да не ти каже нищо по-ново от рентгена и теста.

Ще ти дам пример при мен как премина последното възстановяване. Отначало пълен покой и физиотерапии на машинки. След това се включваха изометрични, махове в различни равнини, изометрични упражнения с леки тежести (1, 2, 3кг.), упражнения с ластици и мед. топки. ОБщо взето това, което ми стабилизира най-добре ставата, беше че възстанових пълния и капацитет (свободно и плано движение), след това наблегнах на мускулатурата - ластици и много плуване (кроу и гръб). Като мазила съм ползвал един гел, които ми го подари Тони Георгиев и масажи със свинска мас + билки. В момента нямам никакви оплаквания :)

Успех и ти пожелавам бързо възстановяване.

12.03.10
15:58

Момчета благодаря ви за включването,но се притеснявам да не стане хронично това,продължава да ми пука постоянно и от време на време да ме боли,има ли телефони на някакви спортни лекари или хора,които са в час с подобни травми...?

15.03.10
13:03

В България мога да ти препоръчам само колкото да си направиш преглед и да си наясно с проблема - Николай Димитров (Горна баня) и Людмил Симеонов (Св. Пантелеймон - Младост). След това може да драснеш... Ако не желаеш да стане хронично, просто избягвай за момента тренировки с тежести. Предполагам ще ти препишат почивка, физиотерапия на машинки и упражнения за раздвижване. За операции в момента е излишно да се говори. Това е сложна става - дори и по 1 рентгенова снимка не мисля, че може да се установи скъсване на ставната капсула.

15.03.10
13:05

Междудругото преди малко четох една статия, може да и метнеш 1 око: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=313603

16.03.10
00:08

Почивката е цялата работа ама как да спреш се едно да те сърби и да не се почешиш.....
Незнам при мен каква е ситуацията но винаги рамото ми пука като правя кръгови движения с ръката ,пука си прилично така и рамото не го товаря много а и колкото и да загравям си пука редовно... Проблема го имам и в лакътя на другата ръка като правя трицепс много гадно пукане особено френското ,загряването пак не помага ..... Единствено кое ми помогна на мен е стягането с еластичен бинт.

16.03.10
06:23

казано от Todor Dimitrov на 16.03.10, 00:08:

Почивката е цялата работа ама как да спреш се едно да те сърби и да не се почешиш.....
Незнам при мен каква е ситуацията но винаги рамото ми пука като правя кръгови движения с ръката ,пука си прилично така и рамото не го товаря много а и колкото и да загравям си пука редовно... Проблема го имам и в лакътя на другата ръка като правя трицепс много гадно пукане особено френското ,загряването пак не помага ..... Единствено кое ми помогна на мен е стягането с еластичен бинт.

Можеш да пробваш да го мажеш преди тренировка с Дийп Релийф или друг загряваш гел, като попие навиваш бинта.

16.03.10
07:53

Моето пукане не е това,което сме имали в лактите и рамената понякога,а си е направо щракане,имам напредък с диагноза и скенер от няколко дена .сега отивам на физиотерапия ,по късно вечерта ще напиша цялата история ,не искам някой ако има подобна травма да губи толкова време като мен в нищо,за това ще кажа всичко как протича и протече,лек ден засега...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 16.03.10 07:54.

16.03.10
16:40

И така да продължа темата,ще я затворим чак когато се оправя,искам да спестя,парите,главоболията и времето на всички ,които някога изпаднат в подобна ситуация ,тъй като аз много рових и в интернет никой не споделя кой знае колко,пита на две на три какъв е проблема отива при специалист и после зарязва...

След  доктори,ортопеди накрая стигнах до човек,които ми казаха,че е специалист в областта си, при напревената снимка на скенер,ми каза с две ръце ,че проблема е износена/възпалена става на ключицата от там идва и пукането и болката ,както и разпънати връзки около рамото,някой от които най-вероятно са накъсани.Разбира се в следствие на неправилната ми първоначална диагноза и лечение след това.

От днес започнах физиотерапия във военна болница състояща се във пускане на ток или нещо подобно върху някакви възглавнички напоени със лидокаин и различни видове упражнения влияещи върху рамото,процедурите ще са по 3 пъти на ден за 7 дена специално за моят случай след това ще се надявам да има развитие и да мога да започна тренировки най сетне...

24.03.10
18:05

Здравейте. Извадих си рамото по време на баскетболна тренировка септември месец 2009г. Като самото изваждане беше частично и си го наместих сам... След това се допитах до един масажист по телефона и той ми каза, че щом ставата е влезнала няма страшно и да го мажа с  някакъв гел “Дяволски нокът”.... Мина известно време(2-3 дена) и реших да играя волейбол туй като нямах никакви болки и си тренирах баскета, но в училище по време на волейболната игра ме заболя много силно и след това по време на междучасие бях задрямал на чина, след като се събудих видях ръката си извадена, но по-малко от предходния път..... Отидох на лекар( Д-р Русимов, ВМА.) Който ми каза, че щом съм си извадил рамото трябва да ми направят операция, ако искам да играя, а и за по-добро качество на живот, защото щяло да ми се вади пак... След това отидох при д-р Хубенов, който ми каза, че нещата са 50 на 50 и ако го извадя отново ще се наложи операция, но ако успея да заздравя ставата не се налагало. Почнах фитнес упрахнения и разни упражнения с баскетболна топка. След това отидох на още един преглед при една кинезитерапевтка, която ми е препоръча един приятел който също е патил с рамо и тя ми каза същото като д-р Хубенов, че нещата са 50 на 50… И пиша с днешна дата, че когато тренирам и съм загрят не чувстяам никакво напрежение в ръката ( освен от време на време )но при движение ми щрака рамото като си сложа дланта на лявата ръка на дясното ми рамо и усещам много силно пукане.... и се чудя както да правя ... дали да преустановя за 1-2 седмици тренировка и да отида на лекар. Взех си хрущялно вещество от акула, почнах да слагам лед, като цяло чувствам дискомфорт в рамото си.
П.С забравих да допълня, че ходих на ЯМР и го показах на всичките лекари и  изводите им бяха въз основа на снимката и листа от снимката.... и там пише, че имам частично разкъсване на някакво сухожилие(ротатонда или нещо подобно ми се върти в главата)
Ако имате съвети към мен ще ви бъда благодарен.

Мнението беше редактирано от Anatomic на 24.03.10 18:05.

31.03.10
20:21

@Анато...немога да ти дам съвет,защото при мен случая е различен...
Минаха 2 седмици от физиотерапията днес ми бе последен ден,ще отида за 2 седмици на гости и след това мисля ,отново да продължа,пукането още го има ,но с почти никаква болка ,днес тренирах кръгово ,изобщо нямам силата от преди и въздуха минаха 3 месеца все пак,но нямаше болки и проблеми с изпълненията на упражненията,ще видим по нататък...забравих да спомена ,че едното ми е рамо е по виснало от другото,но ми казаха ,че като заздравеят връзките понеже сега са разтеглени ...благодарение на плуването ,тичането и физиотерапията ,движение трябва да има...ще се оправи.

казано от Anatomic на 24.03.10, 18:05:

Здравейте. Извадих си рамото по време на баскетболна тренировка септември месец 2009г. Като самото изваждане беше частично и си го наместих сам... След това се допитах до един масажист по телефона и той ми каза, че щом ставата е влезнала няма страшно и да го мажа с  някакъв гел “Дяволски нокът”.... Мина известно време(2-3 дена) и реших да играя волейбол туй като нямах никакви болки и си тренирах баскета, но в училище по време на волейболната игра ме заболя много силно и след това по време на междучасие бях задрямал на чина, след като се събудих видях ръката си извадена, но по-малко от предходния път..... Отидох на лекар( Д-р Русимов, ВМА.) Който ми каза, че щом съм си извадил рамото трябва да ми направят операция, ако искам да играя, а и за по-добро качество на живот, защото щяло да ми се вади пак... След това отидох при д-р Хубенов, който ми каза, че нещата са 50 на 50 и ако го извадя отново ще се наложи операция, но ако успея да заздравя ставата не се налагало. Почнах фитнес упрахнения и разни упражнения с баскетболна топка. След това отидох на още един преглед при една кинезитерапевтка, която ми е препоръча един приятел който също е патил с рамо и тя ми каза същото като д-р Хубенов, че нещата са 50 на 50… И пиша с днешна дата, че когато тренирам и съм загрят не чувстяам никакво напрежение в ръката ( освен от време на време )но при движение ми щрака рамото като си сложа дланта на лявата ръка на дясното ми рамо и усещам много силно пукане.... и се чудя както да правя ... дали да преустановя за 1-2 седмици тренировка и да отида на лекар. Взех си хрущялно вещество от акула, почнах да слагам лед, като цяло чувствам дискомфорт в рамото си.
П.С забравих да допълня, че ходих на ЯМР и го показах на всичките лекари и  изводите им бяха въз основа на снимката и листа от снимката.... и там пише, че имам частично разкъсване на някакво сухожилие(ротатонда или нещо подобно ми се върти в главата)
Ако имате съвети към мен ще ви бъда благодарен.

Здравейте, бихте ли ми помогнали с координати на д-р Русимов от ВМА и д-р Хубенов? Касае се за 4 пъти изваждане на рамото!
Благодаря!

28.04.10
08:14

Хубенов - 0887936323. Другия го чувам за първи път :)

13.05.10
09:55

Тел.на Д-р Русимов е 0887 469229. Той е най-добрият раменен хирург в България. И е единствен, който е професионалист в тази област.

Мерси много - и за координатите на Д-р Хубенов и за тези на д-р Русимов

13.05.10
12:09

Мой съвет е да не прибързвате с операции при проблеми с раменната става... Най-много да се консултирате с тези специалисти. Добре е да се консултирате и с Василев и Йончев в Щутгарт. Връзката става чрез рехабилитатор от София (за първичен преглед не взима пари), като изследванията се изпращат по мейла и до няколко дни идва отговора... Ако някой има желание за координати на рехабилитатора, да сигнализира.

22.10.10
13:47

казано от хубавица на 13.05.10, 09:55:

Тел.на Д-р Русимов е 0887 469229. Той е най-добрият раменен хирург в България. И е единствен, който е професионалист в тази област.

Използвах услугите му бях чупил веднъж клучица и 2пъти вадене на  рамо преди да отида да ми направи операцията след като бях извадил 1виа път рамото го чуствах нестабилно  както здраво и кофти че почна да  хрупа леко , и втория ми път го извадих мн лесно подскочих ряско и се извади отново,и той ми казА че при още веднъж вадене на  рамото може и да не спортувам нищо повече,вярно има случай кадето вадят по 4-5 пъти и опират до операция ама при мен случая е този.Но да направих операцията сложиха ми 3 импланта в областа на рамото направи ми  3 дупки (без голямото рязане и шиене защотото 1 приятел вади и той няколко пъти рамо напри операция при друг него го рязаха и му правиха шевове и сега ротацията на рамото я няма ,което ме бяха предупредили за видовете операции)за цялата процедура платих 1750лв след това 1 месец обездвижен със шина,след този месец неможех 6 месеца физическа дейност да извършвам,през  това време  раздвижване ,препоръча ми такъв кенезитерапевт за радвижването почнах физиотерапийте леко по лека се оправих почнах с ластиците които за мен са мн добри в тая област за здравяване на рамото мина 9 месеца от операцията и каза че сам напреднал доста каза да продълважам с  ластика дори и да вклучавам вече и гирите,препорачитлно мисля че било хубаво и плуването.и така вече след 1 година от операцията  се чуствам пълноценен така да го кажа.

15.02.11
18:42

Сина ми вчера си извади рамото за 3 път. След втория път се посъветмахме с няколко ортопеда. Мнението на двама е операция, другите двама казват да се изчака. Може ли да ми кажете как да се свържа с Василев и Йончев в Щутгарт за които говорите в горен пост. Благодаря

16.03.11
16:16

ЗДРАВЕЙТЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ МИ СЕ ВАДИ РАМОТО-  ДЯСНОТО,ПОНЕ ПО ГОДИНА ВЕДНЪЖ-10-15 ПЪТИ ДОСЕГА . И 3 ПЪТИ ЛЯВОТО ,КАТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЪМ ТРЕНИРАЛ , КИГБОКС ,БАСКЕТБОЛ  ,ХАДНБАЛ  И ДРУГИ СПОРТОВЕ ,НЯКОЙ ПЪТИ СЪМ СИ ГО НАМЕСТВАЛ САМ ДРУГ ПАТ  ОРТОПЕД В БОЛНИЦАТА .НО ПОСТОЯННО МИ ХРУПА И МИСЛЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ОПЕРИРАМ ,БИХТЕ ЛИ МИ ДАЛИ СПЕЦИАЛИСТ В ТАЗИ ОБЛАСТ.БЛАГОДАРЯ.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.11 09:02.

06.04.11
18:33

Здравейте,
относно травни в рамото, доктор Русимов е верният човек,
бил съм под ножа му преди година и сга рамото ми е перфектно.

невероятен специалист и човек препоръчвам го

03.06.11
00:39

и аз като теб имам този проблем отначало имах адски болки много ме боля не можех да си вдигна ръката иштраква с адска болка и след това чак вдигах ръката и сега 6 месеца ходя по мъките и не знам какво да правя и ходих на ортопеди те направо започват да ми говорят за операции и за ставни инжекции  и така и не мие поставена диагноза последно ходех на физио терапия штракането остана болката понамаля но незнам дали дали да започна да тренирам защото от време на време осещам болка

03.06.11
08:16

След правилни физиотерапии ще можеш да тренираш и само ще щрака,при мен остана едно парене след толкова време и доста бързо се уморява дори и от скачане на въже или плуване....някой ден като имам излишни пари ще си направя една пластика на връзките то се е видяло.

казано от Тони1 на 03.06.11, 08:16:

След правилни физиотерапии ще можеш да тренираш и само ще щрака,при мен остана едно парене след толкова време и доста бързо се уморява дори и от скачане на въже или плуване....някой ден като имам излишни пари ще си направя една пластика на връзките то се е видяло.

физиотеерапията може да ти премахне болката, възаплението, даусскори процеса на заздравяване. сама по себе си в тоя случай не е лечение. кинезитерапия, която да подобри движенията на ставата(така че да няма щракане), да заздрави мускулите, да подобри двигателните навици.
има случаи в които с кинезитерапия не става и трябва оперативно лечение.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1