ГИ на какаото

16.03.10
13:26

Искам да попитам за ГИ на какаото, защото не успях да намеря в няколко източника. Понеже съдържа доста добро количество фибри си мисля едно кремче с извара и какао как ще бъде преди лягане :р

16.03.10
14:04

ГИ 8-9 ...  изглежда е перфектното преди лягане 200гр извара с малко натурално какао = протеин + фибри. Трябва само един подсладител да се сложи и ще бъде страшно ;р

От около месец и половина добавям лъжичка чисто какао към коктейла си преди лягане. В интерес на истината не съм търсил информация за ГИ, но определено не ми се отразява лошо, а вкусът си е вкус.

16.03.10
14:24

Ами Glycemic Load на 100гр е 5, при положение, че съдържа на 100гр около 60гр въглехидрати, от които 56-7 фибри и 2 захари, толкова прави 8-9 ГИ. Съдържа и малко мазнини 10тина грама, но е пренебрежимо малко. Иначе за подсладителите знаеш ли някой, който има ниско съдържание на въглехидрати (захари). Нямам си идея стевията как е, но и не мога да намеря по аптеките.

казано от Giovane на 16.03.10, 14:24:

Иначе за подсладителите знаеш ли някой, който има ниско съдържание на въглехидрати (захари). Нямам си идея стевията как е, но и не мога да намеря по аптеките.

Нямам конкретна идея, но според мен трудно ще избягаш от простите въглехидрати, ако искаш да ти е сладко.
Всъщност - фруктоза?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.10 14:50.

16.03.10
14:51

Хуксол.

Я дефинирайте и двамата чисто какао ?

казано от emzo на 16.03.10, 14:51:

Я дефинирайте и двамата чисто какао ?

Уместен въпрос! :lol:
В случая имам предвид какао на прах без никакви добавки и примеси (захар, сухо мляко, сметана на прах и всякаква друга гад).
Ако не се лъжа какаото, което си купих последно, беше и с по-ниска масленост (според етикета, разбира се).

16.03.10
15:09

Ама то идеята е да с по-висока масленост ;)

16.03.10
17:57

Да, и моето определение е подобно. Някакви конкретни марки какао имаш ли предвид като добри, емзо? Относно хуксола, видях че съдържа 0,01 ккал на хапче, предполагам не е с прости въглехидрати, пък и да е ще е критично малко щом е 0,01ккал ..

казано от emzo на 16.03.10, 15:09:

Ама то идеята е да с по-висока масленост ;)

Това, което консумирам в момента, е с 10-12% масленост (по етикет).
Според Nutritiondata.com какаото (Cocoa, dry powder, unsweetened) съдържа 14% мазнини.
Разлика практически не съществува в моите очи.

16.03.10
19:30

18% д-р Йоткер от Румъния, тук не намерих повече от 14%.

@Giovane - дори и да е с ГИ99, това са 0.01кал.
0.01 осъзнаваш ли го като число ? :lol:

казано от emzo на 16.03.10, 19:30:

18% д-р Йоткер от Румъния, тук не намерих повече от 14%.

Честно казано зависи от количествата, които се консумират. При 1 чаена лъжичка дневно (4-5 g) разликата между 10 и 18% мазнини е несериозна. Ако човек приема 50 g какао дневно, то тогава има значение в някои ситуации, да.

16.03.10
19:47

Май ще си правя шоколадов крем за преди лягане :) След малко ще експериментирам без подсладителя обаче. И аз така смятам за незначителната разлика в мазнините.

16.03.10
19:53

аз си сложих какао в изварата с киселото мляко и много ми допадна като вкус

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1