06.03.10
09:37
Здравейте
искам да попитам и да помоля за помощ.На 25г. съм ,167см. 60кг. От доста години се мъча с пустите килограми и ефект има :) от 110кг станах 60кг. :) ,само че тук започнаха проблемите.Отказвам да се храня,в момента постя (не ям яйца,мляко,кашкавал,сирене,нищо което съдържа каквато и да е животинска мазнина-а месо не ям попринцип).Не мога да приценя кога и как трябва да спра с тези диети без да кача килограми.от около месец съм само на пакет солети и 1-2 грейпфрута....сложно ми е да обесня колко неприятности и разправии имам с обкражението ми,което постоянно ми натяква да започна да се храня.Наистина тези които са около мен,немогат да ме познаят-аз съответно невиждам особена разлика...започнах и на фитнес да ходя за да сваля още малко (5-10кг.).Проблема е там че в даден момент самият ми организъм отказва да сваля килограми,сякаш тъпча на едно място и се изнервям :( какво да правя?????????
Идва лято....
06.03.10
09:58
Според мен ще е по-добре да почнеш да се храниш нормално поне за няколко месеца(от което няма да качиш килограми),а пък после ако толкова много искаш може да пробваш пак да смъкнеш 5кг,за тази височина смисъл от повече не виждам,167см 60кг е добре,с тези женски мании за отслабване накрая се стига до анорексия,а тогава вече става много лошо,така че е хубаво да се замислиш малко от къде си тръгнала,какво си постигнала и както става :)
Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 06.03.10 09:59.
06.03.10
15:43
Пусни снимки “преди/сега” де! :) :) :)
16.03.10
11:38
нямам възможност да кача стари снимки,защото всичките са заличени от Земята :-/
и по добре :-) че се срамувам много от тях :down:
16.03.10
12:06
Имаш 2 начина от 110 да станеш 50 - правилен и неправилен.
При правилният се храниш подходящо с хубава храна и имаш някаква двигателна активност.
При грешния намаляш храната зверски и се надяваш да не падне хитлеристкият режим, на който си се подложил, за да може да заприличаш на концлагерист.
При правилния нещата стават по-бавно, но се задържат после.
При грешния нещата стават по-бързо, но йо-йо ефектът дебне зад ъгъла, а и често достигаш застой, от който само още по-малко храна дневно би те изкарал.
При правилния здравето ти цъфти.
При грешния болестите стават все повече, а анорексията дебне удобния момент да те прегърне...завинаги.
При правилния ядеш всеки ден по няколко пъти на ден.
При грешния рано или късно или умираш или слагаш нещо в устата си, което...веднага се превръща в сланина и порочният кръг се завърта.
Хубавото е, че мнозинството избира грешния начин, така че “НЕ СИ САМА!” :)
Лошото е, че трябва да започнеш да ядеш :)
16.03.10
12:22
казано от MaSTaH на 06.03.10, 09:58:
Според мен ще е по-добре да почнеш да се храниш нормално поне за няколко месеца(от което няма да качиш килограми),а пък после ако толкова много искаш може да пробваш пак да смъкнеш 5кг,за тази височина смисъл от повече не виждам,167см 60кг е добре,с тези женски мании за отслабване накрая се стига до анорексия,а тогава вече става много лошо,така че е хубаво да се замислиш малко от къде си тръгнала,какво си постигнала и както става :)
О’К реших да те послушам.......спрях постенето и започнах да се храня като бял човек.Вече ям почти всичко,но проблема е там че след хранене ми се повдига.....доста е неприятно.случва се и да “въран” час от храната.Знам че е проблем и то не малък.Опитвам се да се храня с месо (пилешко-гърди,риба-бяла,скумрия и т.н.),малко ми е кофти,защото месо не съм консумирала от доооста време,може би 1-2 години и сега юруш.........Искам до месец май да съм по уформена и с контури,но не мъжки а нежни женски :red: . Знам че може да стане,защото това което ми е останало от всичките тези диети е...кожа .
Имам една молба и се надявам да ми помогнете..........
Великата НВД????
Трябва ми примерно меню за 2-3 дена поне,и ако е възможно да не е еднообразно.Мисля че НВД е най-подходяша за мен :) .
167см./60кг/25г.
най-добрия вариант е да си направиш дневник в съответния раздел, всички ще ти помогнат при предоставена информация на това, което принципно консумираш, не мисля че е удачно да молиш някой да ти направи НВД - може да имаш примерно не поносимост към дадени продукти, които ще ти бъдат предложени. а за 1 месец не се надявай на чудеса
16.03.10
12:35
казано от Oranje на 16.03.10, 12:06:
Имаш 2 начина от 110 да станеш 50 - правилен и неправилен.
При правилният се храниш подходящо с хубава храна и имаш някаква двигателна активност.
При грешния намаляш храната зверски и се надяваш да не падне хитлеристкият режим, на който си се подложил, за да може да заприличаш на концлагерист.
При правилния нещата стават по-бавно, но се задържат после.
При грешния нещата стават по-бързо, но йо-йо ефектът дебне зад ъгъла, а и често достигаш застой, от който само още по-малко храна дневно би те изкарал.
При правилния здравето ти цъфти.
При грешния болестите стават все повече, а анорексията дебне удобния момент да те прегърне...завинаги.
При правилния ядеш всеки ден по няколко пъти на ден.
При грешния рано или късно или умираш или слагаш нещо в устата си, което...веднага се превръща в сланина и порочният кръг се завърта.
Хубавото е, че мнозинството избира грешния начин, така че “НЕ СИ САМА!” :)
Лошото е, че трябва да започнеш да ядеш :)
О’К може би не си го признавам и се упитвам да не мисля за “анорексия” ,но наистина ако можех да кача поне малка част от снимките си преди,щеше да разбереш през какво съм минала за да заприличам на човек :down:
Да трудно е но имам воля...искам да променя начина си на хранене,защото имам доста неприятности с околните относно храненето ми (като малко дете се чувствам :( ).започнах пак активно да ходя на фитнес-3 пъти в седмицата + L-carnetin + Mega Cla 1000mg (в самото начало когато бях доста босичка в тази тема взимах и ефидрин с клембутерол....).
16.03.10
12:58
Аз не ти говорех за началната точка, а за пътя от нея, така че нямам нужда от снимки ‘преди’, за да те разбера.
Разбирам, че главният ти проблем не е собственото ти здраве, а мнението на околните. Ето ти решението: има една държава, която си изгони почти всички добри специалисти, особено лекарите. Отиваш и намираш някой от останалите - шансът да ти помогне е огромен. Просто му плащаш да ти измисли латинско наименование на болест, която да се лекува с много малко ядене. Ще кажеш, че си се заразила случайно в градския транспорт/такси и следващите месеци и години трябва да си на солети, грейпфрути, помело и к’вото там още концлагерно меню си правиш. Така обкръжението ти ще те остави на мира.
Разбира се, аз бих ти препоръчал правилния начин, но ти сама си си решила да минеш в The dark side of the spoon, тъй че...ГЛАДЪТ С ТЕБ БЪДЕ НЕКА!
казано от Oranje на 16.03.10, 12:58:
Аз не ти говорех за началната точка, а за пътя от нея, така че нямам нужда от снимки ‘преди’, за да те разбера.
Разбирам, че главният ти проблем не е собственото ти здраве, а мнението на околните. Ето ти решението: има една държава, която си изгони почти всички добри специалисти, особено лекарите. Отиваш и намираш някой от останалите - шансът да ти помогне е огромен. Просто му плащаш да ти измисли латинско наименование на болест, която да се лекува с много малко ядене. Ще кажеш, че си се заразила случайно в градския транспорт/такси и следващите месеци и години трябва да си на солети, грейпфрути, помело и к’вото там още концлагерно меню си правиш. Така обкръжението ти ще те остави на мира.
Разбира се, аз бих ти препоръчал правилния начин, но ти сама си си решила да минеш в The dark side of the spoon, тъй че...ГЛАДЪТ С ТЕБ БЪДЕ НЕКА!
златно златно .просто умирам от густо да ти чета постовете
Випа, послушай какво ти се говори, направи си хранителен режим, информация в сайта има много.просто чети и разбирай.Какво повече искаш като обяснение.Достатьно голяма простутия си направила сьс здравето си с тия солети.Никога няма да смькнеш последните килограми с глад, защото си свалила прекалено мн, дай време на тялото си, давай му вужното количество храна и всичко ще е наред.
Искам само да вметна нещо. Щом от месец си “само на пакет солети и 1-2 грейпфрута” трябва да внимаваш много, когато почваш да се храниш нормално отново. Казваш, че ти става кофти когато ядеш. Нормално е, понеже организмът ти и в частност стомахът ти не са свикнали на толкова “много” храна. Трябва леко и постепенно да излезеш от постенето си, а не да почнеш да се тъпчеш с много и различни храни.
Не знам как си свалила от 110 на 60 кг., но предполагам чрез гладуване. В такъв случай трябва да си наясно с процеса на захранване: започваш леко с плодове, зеленчукови супи без мазнини, черен хляб и постепенно обогатяваш храната.
След тази фаза вече си направи меню и режим на хранене и започни с тренировките.
Правила ли си си пълни кръвни изследвания? Ако предишното ти високо тегло не е свързано с някакво заболяване, хормонален диспабаланс и т.н., то нямаш никакво основание да се притесняваш, че ще качиш пак килограми. Чрез правилно и разделно хранене, достатъчно кардио и тренировки с тежести, ще можеш да запазиш, подържаш и развиеш префектен баланс.
16.03.10
19:38
казано от vip4eto на 16.03.10, 12:22:
...но проблема е там че след хранене ми се повдига.....доста е неприятно.случва се и да “върна” час от храната.Знам че е проблем и то не малък...
Именно зареди това ти написах,че ще е хубаво да почнеш да се храниш нормално,защото от първия ти пост останах с впечатление,че не си далеч от анорексия и от цитата по-горе разбирам,че си много,много близо така,че внимавай и гледай да се храниш.Нещата не стават за 2 месеца,ако трябва другото лято ще изглеждаш както трябва,по-добре така отколкото болна,аз 7 години вече гледам да се приведа в приличен вид и поради една или друга причина все не успявам,тази година може и да стане,ако не тази другата 100% живот и здраве,тези неща не стават бързо,знам много добре какво е така,че по-полека животът е пред теб,с желание,постоянство и търпение ефекта е неизбежен :)
Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 16.03.10 19:42.
16.03.10
23:11
казано от GURU на 06.03.10, 15:43:
tazi e nai starata koqto imam i e ot lqtoto….
16.03.10
23:13
6te se radvam ako mi pomogne6…..
16.03.10
23:14
казано от martoagr на 16.03.10, 12:30:
най-добрия вариант е да си направиш дневник в съответния раздел, всички ще ти помогнат при предоставена информация на това, което принципно консумираш, не мисля че е удачно да молиш някой да ти направи НВД - може да имаш примерно не поносимост към дадени продукти, които ще ти бъдат предложени. а за 1 месец не се надявай на чудеса
imam neponosimost kam mesoto-ne me kefi…..tova e,ne mi haresva i ne go qm ot dooooosta vreme 1-2 godini.za6to NVD da ne e za men?
17.03.10
06:17
vip4e, тук пишем на български език. Въпрос на взаимно уважение.
Между “имам непоносимост към месото” и “не ми харесва месото” ими ОГРОМНА разлика. Бих приел с наистина особено мнение, ако не ти е вкусно. Месото се консумира в такова фантастично разнообразие от варианти (като приготвяне, овкусяване и т.н.), че ми е малко странно, когато някой твърди подобно нещо. Да имаш непоносимост значи наличие на физиологична пречка, която не позволява на твоя организъм да усвоява месото като храна. НВД категорично включва консумация на месо - то е неразделна част от този хранителен режим.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.10 06:28.
казано от vip4eto на 16.03.10, 23:14:
казано от martoagr на 16.03.10, 12:30:
imam neponosimost kam mesoto-ne me kefi…..tova e,ne mi haresva i ne go qm ot dooooosta vreme 1-2 godini.za6to NVD da ne e za men?
Без месо не можеш да правиш НВД.Трябват ти протеини точно от месо.Аз не признавам никакви режими, в които няма месо.Природата ни е сьздала месоядни, следователно наж-добра форма на организма можем да достигнем при консумирането на месо.Нали разбираш, че при теб нещата изобщо не опират до това кое те кефи, ако продьлвиш да си сьсипваш организма скоро ще се молиш да си отново 110кг и да имаш шанса да започнеш отначало.
17.03.10
07:53
Здравейте,
вчера доста добре се представих :-)
На обяд ядах половин пилешко филе(150гр) + зелена салата (50гр) + краставица (100-150гр)
16ч. доядах пилешкото филе от обяд (150гр) + зелена салата(20гр) + краставица (50гр)
18ч. хапнах 1 филийка ръжен хляб + 100гр извара - родопска закуска/ извара,половин кофичка кис. мляко,чубрица,ч. пипер,кимеон,малко сол и червен пипер/.
21ч ядах пилешко бутче (200гр) + салата с марули,домат,краставица,лук,царевица и малко гъби (200гр)
ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ????????????
казано от vip4eto на 17.03.10, 07:53:
Здравейте,
На обяд ядах половин пилешко филе(150гр) + зелена салата (50гр) + краставица (100-150гр)
16ч. доядах пилешкото филе от обяд (150гр) + зелена салата(20гр) + краставица (50гр)
18ч. хапнах 1 филийка ръжен хляб + 100гр извара - родопска закуска/ извара,половин кофичка кис. мляко,чубрица,ч. пипер,кимеон,малко сол и червен пипер/.
21ч ядах пилешко бутче (200гр) + салата с марули,домат,краставица,лук,царевица и малко гъби (200гр)
ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ????????????
Доста по-добре от солетите.Сега се захранваш малко по малко и дай време на тялото да привикне.Храни се често с малки количества.По този начин тялото ти знае, че получава редовно хранителни вещества и няма да складира мазнини.Като мине известно време, през което си приемала достатьчно количество храна ще се ориентираш кьм конкретен режим предвид целите ти.
Много важно е да знаеш, че в случаите когато човек сваля мн килограми, кожата увисва, защото на тялото ми липсва добьр мускулен тонус, тоест няма нищо под кожата, което да я опльтнява и дори да си 40 кг сьс слаб мускулен тонус пак ще изглевдаш отпусната
17.03.10
13:08
казано от S.P.Q.R. на 17.03.10, 08:05:
казано от vip4eto на 17.03.10, 07:53:
Здравейте,
ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ????????????Доста по-добре от солетите.Сега се захранваш малко по малко и дай време на тялото да привикне.Храни се често с малки количества.По този начин тялото ти знае, че получава редовно хранителни вещества и няма да складира мазнини.Като мине известно време, през което си приемала достатьчно количество храна ще се ориентираш кьм конкретен режим предвид целите ти.
Много важно е да знаеш, че в случаите когато човек сваля мн килограми, кожата увисва, защото на тялото ми липсва добьр мускулен тонус, тоест няма нищо под кожата, което да я опльтнява и дори да си 40 кг сьс слаб мускулен тонус пак ще изглевдаш отпусната
Уфффффффф....знам за тая пуууста,гадна кожа и знам също че ако не ми се подпали дупето от тренировки няма да се оправи никога и все ще си е такава-отпусната.
А за стрии даже няма да споменавам,защото къртинката е същата,с тая разлика че те вече и с тренировки няма да се оправят :down:
Мнението беше редактирано от vip4eto на 17.03.10 13:11.
кожата ще се прибере с времето ... даже май има и кремове за това, но стриите ще си останат доживот ... но ще си личат по-малко след време
18.03.10
10:31
Вчера си взех мерките :) -сега ги споделям тук за да мога да виждам какво съм или не съм постигнала....
Талия - 75см
Ханш - 91см
Гърди - 102см
Бедро - 53см
Ръка - 26.5
Прасец - 36см
18.03.10
11:16
казано от FRANKO1 на 17.03.10, 14:25:
кожата ще се прибере с времето ... даже май има и кремове за това, но стриите ще си останат доживот ... но ще си личат по-малко след време
Здравей :)
Кремове има да но..... са до време,мисля че с повечко тренировчици,би трябвало да постигна същия ако не и по-добър ефект :red:
Стриите :shut: са гадни,често ме е било срам да се съблека на плажа,но си нося кръста.....Надявам се поне да спрът да се появяват...
22.03.10
08:47
Имам малко питане...... ако имаш възможност би ли ме светнал,защо салата от брокули(150гр.)-краставица(100гр.)-белтък(от 2 яйца)-черни маслини не мога да ям с месо (не тлъсто)????????????????????
22.03.10
10:31
казано от emzo на 22.03.10, 08:50:
Кой го твърди това ?
Така разбрах от статии за НВД-то.......
ама много се обърках вече чесно
на НВД съм а в друг форум четах че белтък с маслини и брокули неможело...........
мога или не мога...кой да слушам.........?
Защо в Кетоновата диета не е препоръчително да се ядат ядки и това означава ли че не мога да ям овесени ядки и фибри?
Кога е най-доброто време за консумация на сурови орехи?
Фатално ли е ако след тренировка си разбивам на шейк 1 презрял банан с 200мл. кисело мляко?Колко често мога да си го позволявам и мога ли въобще?
С какво да заместя сладкото което така да ме тормози...особено 2-3 дни преди... (женските дни)?
Използвам захарин............
П.С. Поздрави за темата ти за НВД
Мнението беше редактирано от emzo на 22.03.10 11:06.
27.03.10
15:21
казано от GURU на 06.03.10, 15:43:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43663/P30/
това са снимките които искаше преди и сега.
01.04.10
14:17
Здравейте
имам няколко въпроса относно НВД???
2.3 Пресмятане на калориите:
1гр протеин = 4кал.
1гр въгл. = 4 кал.
1гр мазнини = 9 кал.
Килокалория и калория е прието да са равни една на друга.
Пример:
Жена,167см ,62кг,25г.
Протеин 2.6гр/кг - 62 х 2.6 = 258гр протеин = 1033калории
Въгл. 1.5гр/кг - 62 х 1.5 = 46,5гр въгл. = 186 калории
Мазнини = 1721.615 - (1033+186) / 9 = 55,85гр = 502,615 калории
1722kcal трябва да е...........?
Max прием за деня ли?
Нещо май уплесках сметките :shut:
01.04.10
14:36
Доста интересно си ги сметнала :) едното двойно повече,другото двойно по-малко :)
62кг х 2.6гр = 161.2гр протеин
62кг х 1.5гр = 93гр въгл.
01.04.10
21:20
казано от MaSTaH на 01.04.10, 14:36:
Доста интересно си ги сметнала :) едното двойно повече,другото двойно по-малко :)
62кг х 2.6гр = 161.2гр протеин
62кг х 1.5гр = 93гр въгл.
Заклевам се че не мга да ги сметна и това си е :snake:
Защо изобщо се опитваш да ги смяташ... яж си нормално негледай грамаж няма да ставаш манекенка то си се преценява и на око и да изядеш 2 лъжици по-малко или повече няма да е разлика която ще ти е от значение... какво има толкова за чудене на НВД това е най-простия хранителен режим - сутрин за закуска сипваш си в една купичка (за супа) малко овесени ядки може и тези с плодовете да са за да ти е по-вкусно и после заливаш с кисело мляко. След това имаш 3 (поне) порции за целия ден и си ги разпределяш те са ти съответно по една пържолка пилешка (пържолата да е направена без мазнина и сол, да е на скара или на тефлонов тиган с който можеш без мазнина да я приготвяш) с някаква зеленчукова салата овкусена задължително със олио оцет и сол там зехтин както си предпочиташ. Пояснение - пържолите аз поне си ги правех от пилешки гърди филе взимаш си на тарелка 7 лева ти е една тарелка мисля и си ги разпределяш те се получават малки пържолки които са ти достатъчни една тарелка ти стига за около 2-3 дни някъде зависи от порциите които правиш. Така ядеш 3 дни след това идва зареждащия ден в който трябва да ядеш някакви въглехидрати за да не ти става лошо и да не се чувстваш съвсем отпаднала. Примерно някакви варени картофи яйца макарони със захар такива неща само да няма мазнина. И така 3 дни без въглехидрати 1 ден въглехидрати. За увисналата кожа и аз пуснах тема тия дни да ти кажа с тренировки няма да я прибереш това не е мускул който можеш да тренираш и да го стегнеш просто няма упражнение за стягане на кожа но кардио като тичане, велоаргометър и скачане на въже помагат (четох в една статия на някакъв доктор). Действай спазвай това което ти казвам с времето ще свикнеш с този начин на хранене и няма да ти е проблем може да омръзне но тогава вече ще можеш да си позволяваш и други храни и няма да ти е проблем защото вече ще знаеш за себе си как и какво трябва да ядеш. Относно сладкото ... сутрин около един-два часа след ставането ти можеш да си позволиш малко шоколад например но малко 1-2 блочета колкото да заситиш шоколадовия глад. Тогава може защото сутрин организма ти го изсмуква толкова бързо че няма да ти навреди. Това е което мога да те посъветвам. Успех !
24.04.10
19:08
Проблеми много сериозни с коса и нокти :snake:
Откриха ми съвсем случайно петно (с големината на 20ст.) на главата докато ме подстригваха.Преди около месец имах чувството че ме боли косата,не можех да се пипна до това място.А още преди това пък там ми ставаше рошаво на топка.Никога не съм имала такива проблеми,винаги съм имала прекрасна коса-та тя ми е най-голямото богатство.Там няма коса....от външния край е бяло а вътре е по-тъмно, като бежаво но бледо.Като попарена съм 2 дена.Надявам се всички знаят що за удар по самочувствието е това за една жена.В понеделник съм на лекар.
Ноктите ми или спряха да растът или процеса е толкова бавен че.....нямам думи.
Може би от 3 месеца не съм ги барала или скъсявала и все са си такива.
А за адското ЦЕПЕНЕ и люпене да не споменавам.
Косата за първи път през живота ми ЦЪФТИ ама цъфти, може би до 1-2 седмици ще върже....
Много капе ама много....все е било ама такова нещо...не е било.
Никак не е нормално а незнам какво да направя???
Мляко -(калций) си хапвам!
Фибри - ям та ушите ме пльокат!
Плодове - ям!
Витамини от тия разтворимите - пия!
Купих си Ca+Mg+Zn
казано от vip4eto на 24.04.10, 19:08:
Проблеми много сериозни с коса и нокти :snake:
Откриха ми съвсем случайно петно (с големината на 20ст.) на главата докато ме подстригваха.Преди около месец имах чувството че ме боли косата,не можех да се пипна до това място.А още преди това пък там ми ставаше рошаво на топка.Никога не съм имала такива проблеми,винаги съм имала прекрасна коса-та тя ми е най-голямото богатство.Там няма коса....от външния край е бяло а вътре е по-тъмно, като бежаво но бледо.Като попарена съм 2 дена.Надявам се всички знаят що за удар по самочувствието е това за една жена.В понеделник съм на лекар.
Ноктите ми или спряха да растът или процеса е толкова бавен че.....нямам думи.
Може би от 3 месеца не съм ги барала или скъсявала и все са си такива.
А за адското ЦЕПЕНЕ и люпене да не споменавам.
Косата за първи път през живота ми ЦЪФТИ ама цъфти, може би до 1-2 седмици ще върже....
Много капе ама много....все е било ама такова нещо...не е било.
Никак не е нормално а незнам какво да направя???
Мляко -(калций) си хапвам!
Фибри - ям та ушите ме пльокат!
Плодове - ям!
Витамини от тия разтворимите - пия!Купих си Ca+Mg+Zn
Трябва да си направиш поне едни кръвни изследвания и задължително на дерматолог,за да огледа петното,но той личния задължително към това ще те насочи в понеделник.Изчакай за тяхното мнение,отсега няма смисъл да се притесняваш.
25.04.10
14:20
К’во да не се притеснявам.....то взе и да наболява.
Шубе ме е да се барна по главата.
Направо.........
:snake: :snake: :snake: :snake: :snake:
казано от vip4eto на 25.04.10, 14:20:
К’во да не се притеснявам.....то взе и да наболява.
Шубе ме е да се барна по главата.
Направо.........
:snake: :snake: :snake: :snake: :snake:
Ами добре,притеснявай се тогава....ти си знаеш какво поведение ти помага повече,утре като отидеш на лекар ще разбереш какво е положението.Какво друго ти остава за момента...аз поне не се сещам.
28.04.10
12:15
казано от Lenks на 25.04.10, 14:23:
Хрумвало ли ти е да отидеш на лекар?
Дам.... даже ходих ;-P
28.04.10
12:26
И така.....бях на дерматолог,и на изследвания (взеха ми проби за ракови образования и за гъбички - излезнаха отрицателни.Ама доката излезнат щях да се побъркам.Сега съм по-спокойна.) и в крайна смека ми казаха да отида на зъболекар или на уши-нос-гърло.
Така и не ми казаха точно от кое ще е!!!???
Имам съмнения че ще е зъбче :shut:
И така-утре пак по доктори-ще правя панорамна снимка на всички зъби :down:
За косопада ми изписаха : шампоан + маска + геритамин нео
За петното : някакво мазило с което да се мажа 1-ж на ден
И така.....поуспокоих се доста :)
казано от vip4eto на 28.04.10, 12:26:
И така.....бях на дерматолог,и на изследвания (взеха ми проби за ракови образования и за гъбички - излезнаха отрицателни.Ама доката излезнат щях да се побъркам.Сега съм по-спокойна.) и в крайна смека ми казаха да отида на зъболекар или на уши-нос-гърло.
Така и не ми казаха точно от кое ще е!!!???
Имам съмнения че ще е зъбче :shut:
И така-утре пак по доктори-ще правя панорамна снимка на всички зъби :down:
За косопада ми изписаха : шампоан + маска + геритамин нео
За петното : някакво мазило с което да се мажа 1-ж на денИ така.....поуспокоих се доста :)
радваме се за което :)