18.03.10
12:59
Незнам дали тук е мястото да пусна тази тема,но тук ми се видя най-похдодящо,ако не е моля за извинение.
Въпросчето ми е дали гърдите ми може да станат за 2 месеца от тези в момента (на първата снимка) като тези фотошопските (втората снимка).Аз съм 175см 65кг с около 6 месеца стаж в залата и всичко си върви екстра само където гърдите малко изостават.В момента съм на 5x5 и правя полулег,флайс,лег +пулоувър 3х12.Ако е възможно да пораснат толкова за 2 месеца бихте ми дали някои съветчета..
Темата беше редактирана от Fan92 на 18.03.10 13:04.
18.03.10
13:18
Те могат да станат и по-големи за 2 месеца с подходяща тренировка! :)
Доколкото успях да открия разликите в снимките, ти искаш да натрупаш маса в горните гърди в средата и долни гърди във външната им част. За 2 месеца няма да успееш, защото това са си 8 тренировки.
Принципно това, което ще предложа някак си не го препоръчвам за хора със половин година стаж, но все пак...Започвай тренировката за гърди с полулег в 3,4 работни серии с 8-10 повторения. След това можеш да правиш хоризонтален лег с 3 работни серии. Като трето упражнение - тежък флайс от полулег в 3 серии, 6-8 повторения. Накрая кофички, който да ги редуваш през тренировка с обратен лег евентуално.
С времето ще натрупаш мускулна маса и без да се зориш за 2 месеца само и само лятото да си ОК ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.03.10 15:22.
18.03.10
15:23
Една специализацийка за 2 месеца и си готов. Но това 5х5 е за всяко от ‘полулег,флайс,лег’ ли?
Да,5х5 е само за полулега,флайса и лега и пулоувъра 3х10.А какво ще представлява специализация за гърди,че немога да си го представя.И попринцип не бързам за лятото да изглеждам така,просто лятото ще работя в чужбина може би и няма да мога да тренирам а пък и не искам да се излагам пред чужденците все пак.
http://www.powerbody.hit.bg/gyrdi.html прочети тук как да работиш за гърдите ;)
И аз бях пуснал тема за гърдите преди няколко дена, на която ми препоръчаха да наблегна предимно на горната част. Инструктора във фитнеса ми каза същото. Та : правя 2 упражнения за горни; 1-но (флайс,както каза колегата по - горе , тежък) пак на горна или пек дек машината , но за горна; и на края можеш да доизпомпаш с 3 серии примерно хоризонтална (дъмбел или лост, сам си прецени, въз основа на другите упражнения) . Аз така почнах и съм много доволен.
Да кажа само, да не те подведа : ИМАМ ЗНАЧИТЕЛНО ПО - ГОЛЯМ СТАЖ ОТ ТЕБЕ, ТАКА ЧЕ НЕ ПРЕТОВАРВАЙ ;)
УСПЕХ !!!
Мнението беше редактирано от Kamen на 18.03.10 18:51.
казано от Oranje на 18.03.10, 15:23:
Една специализацийка за 2 месеца и си готов. Но това 5х5 е за всяко от ‘полулег,флайс,лег’ ли?
Може някои пример за специализацията :)
Ако се спра на две тренировки и ги правя трен А-понеделник и трен Б-петък дали ще стане работата.Мисълта ми е да тренирам в 2 дни в седмицата-първия тежко ,втория по леко.
Трен А:
Полулег с дъмбели-4х10,8,8,6
Флайс-3х8
Лег с щанга-3х6
Трен Б:
Кофи-3-4х10
Лицеви опори-3х20-25
Лицеви опори тип каро с крака на нещо високо 3х20
Ако успяваш да възстановиш от макар и леката тренировка в петък до понеделник, давай.
На мен също не ми вървят гърдите,нужна им е още маса,в момента тренировката ми е:
Вдигане от лег 3серии 8-10повт.
Вдигане от полулег 3 серии 8-10повт.
Кофички 3 серии 10-12повт.
Флайс от полулег 3 серии 10-12повт.
Пулоувър 4 серии 15повт.
Всичките ми упражнения са възходящи пирамиди
Някакви идеи какво да променя :/
Най-голям ефект от тези упражнения може би имам от пулоувъра,защото гръдният кош ми се разшири,но сега изглежда широко... и плоско...