07.03.05
10:16
Здравейте!
Значи аз тренирам от 5 месеца. В момента съм на 4-дневен сплит.
Понеделник - гърди и корем
Вторник - бицепс и трицепс
Сряда - гръб
Четвъртък - рамо, трапец и корем
Тежа 80 кг., ръката ми е 36 студена, лег - 75 кг. 8 пъти.
Та мисълта ми е ако може да ми кажете кога да започна да правя повечко релеф и да топя мазнинки, за да може към юни да съм се поизчистил и да ми се покажат плочките. Защото съм направил добри и големи плочки ама не се виждат много. Сега тая зима качих 10 кг. Има и мускули ама има и сланинка :oops: . Кога да започна и какво да правя за да отслабна?
Благодаря ви предварително!
07.03.05
10:30
На-бързо:
*Много добър хранителен режим(поне според мен това което има ефект е НВД - Нисковъглехидратна/Високопротеинова Диета).
*Тренировки с тежести(малка работна тежест, но повече повторения) + кардио
*4-пъти седмично излизай на вън и прави разходки с бързо ходене.
*Пий много вода и течности.
*Ускори си метаболизма(има мн трикове за тази цел, аз в момента се сещам само за едноминутно къпане със студена вода или редуване студена-топла вода)
Загатнал съм ти основните неща сега остава да се поразровиш из форумите за по-обстойна информация:)
[quote author=“CodeFather”]
*Ускори си метаболизма(има мн трикове за тази цел, аз в момента се сещам само за едноминутно къпане със студена вода или редуване студена-топла вода)
Това пък за 1 път го чувам?И на какво по-точно се дължи :? За метаболизма знам че като ядеш по-често се засилва.
Хаха, тея душове със студена вода или с редуването на топла и студена, в книгите на Христо Калчев май бяха наречени финландска чекия :lol: Тоя шок на нервната система действа ободряващо, но май няма връзка с метаболизма, не съм сигурен.
Здравейте!
УКТС, не виждам крака в трнировката. Освен това 4 последователни тренировъчни дни е супер много за твоя стаж. Тренирането на трицепса в деня след гърдите го претоварва. А и бицепсът участва в тренировката за гръб, а той тогава е невъзстановен от предния ден. Поразмисли се и си преработи режима. След това, за да сваляш мазнини (след около месец, да речем) ще видоизмениш леко програмата, ще включиш кардио, ще преминеш на подходящ хранителен режим (НВД..). Съветвам те да запазиш по едно упражнение за група, което да изпълняваш с голяма тежест в 1-2 серии. Ще се наложи да се потрудиш за изготвянето на режима, защото не е просто.
Успех! :)
Martin мерси за помощта ама можеш ли да ми предложиш някаква примерна тренировъчна програма?
Запази си сплита, като минеш на две тренировки седмично. След около месец-два ще си изработиш програма за релеф, да кажем три пъти седмично. А с кардиото можеш да започнеш отсега.3 пъти седмично, по 30 мин, в нетренировъчни дни. Примерно.
Поздрави!
10.03.05
16:04
CodeFather Това много вода и течности... малко не ми се нрави.. вода добре ама кви течности имаш предвид.. нека да земе да пии повече наторален сок пък да видим.. или мляко.. ше отслабни ама друг пат.. аз нали цяла зима пия само сок.. и мляко и да видиш колко много съм качил от това
Пон - гърди и бицепс
Вторник - Крака и корем
Сряда - Гръб и трицепс
Четвъртък - рамо, трапец и малко корем
Тва добро ли е като вариант според вас? :oops: :roll:
Еми да ти кажа и на мен не ми се ще да са четири дни последователно, ама в петък обикновено си ходя на село и в неделя си идвам и там не мога да тренирам. За тва са ми четири дни последователно. Е когато си оставам мога да си правя някоя и друга почивка между дните, ама не винаги. Тая горната програма добра ли е?
[quote author=“uktc”]Еми да ти кажа и на мен не ми се ще да са четири дни последователно, ама в петък обикновено си ходя на село и в неделя си идвам и там не мога да тренирам. За тва са ми четири дни последователно. Е когато си оставам мога да си правя някоя и друга почивка между дните, ама не винаги. Тая горната програма добра ли е?
Според мен е пълен боклук. /малко съм резък, ама.../ Просто 4 последователни дни е изключително зле. Има един лаф: “Единственото нещо от това да не тренираш е да ПРЕтренираш” Събери малко инфо и си направи един хубав режимм. Примерно можеш да тренираш 2 дена в зала понеделник и сряда, като на село петък правиш някоя група която можеш ” с модръчни материали” Примерно гърди можеш да правиш чат пат. Ако успееш да намериш щанга или гира, или един голям камък примерно... звучи лудо, ама аз съп правил пуловър с камък, няма проблеми :). А събота или неделя прави едно яко кардио. Серии кросове./кардио ти трябва във всяка тренировка, нали все пак искаш отслабване...
Абе просто ти трябват повечко знания и известен опит да намериш решение на програмата. Но 4 дена последователни в зала с такава програма като твоята е супер ексцентрично... :lol:
Успех и поздрави!
ок мерси за съветите :oops:
значи да се опитам да вмъкна някоя почивка между тренировките така ли? малко ще е трудно ама ше пробвам
Събери краката и раменете в една тренировка и си остави един от четирите дни почивка - примерно срядата.
На пък варинатът ми харесва (при условие, че е наложително да се тренира 4 дни един след друг). Мускулите са добре групирани.