10.03.10
19:29
Здравейте , какво мислите киселото мляко на ОМК Верея 0,1% , отговаря ли написаното на опаковката на съдържанието и мислите ли че е подходящо за НВД ?
Състав във 100 г. : мазнини 0,1г , белтъчини 3,4г , въглехидрати 4,3г , енергийност 31,7 ккал , БЕЗ КОНСЕРВАНТИ ?
Киселото мляко е една изключителна ценна храна.За съжаление днещно време в България рядко можем да попаднем на качествено и истинско.Принципно е добре да бъде част от ежедневния ти хранителен режим също както и изварата.Препоръчвам ти поне по едно-две кисели млека дневно.Колкото до процента масленност-ако нямащ проблеми с килограмите си позволи и малко по-висок процент- 2%.
Може да отговаря, може и да не отговаря. Няма как някой тук да ти отговори точно.
От гледна точка вкусови качества е пълна помия. А това, че е 0.1%, дори да си на НВД не виждам как ще ти помогнат спестените 1.9г мазнини (които ги има в нормалното 2% мляко), което има все пак някакъв вкус.
Аз лично консумирам Елена 2%.
Аз живея в не голям град и има хора които си гледат крави и купуваме мляко от което майка ми прави домашно кисело мляко и повярвай това което ядеш от магазина и го водят кисело мляко е всичко друго но не и и кисело мляко.
В България качеството на храните е на толкова ниско ниво, че дори за мен е много трудно обяснимо при положние, че има голяма конкуренция на пазара производителите произвеждат нискокачествени боклуци търсейки максимална печалба спрямо производственеата цена и продажната !
Но когато няма контрол на храните естествено, че ще си продължават да бълват боклуци.
Това лято ще си купя стотина бройлера домашно гледани защото положението с пилешките меса е също много трагично.
Ние от много време си правим домашна кайма, като купуваме телешки бут от прясно заклано теле и купуваме свинско месо и ни го смилят на машина и просто разликата която е от тази кайма с кофтетата който и каймата от магазина е толкова голяма, че просот трябва да се опита за да разберете за какво говоря. Преди време майка ми беше купила от едни нейни познати домнашно козе сирене, което беше уникално добро на вкус далеч от мазните набухани с растителни мазнини сирена от магазина.
Но проблемиете в нашата хранително промишленост са комплекси и основния обаче е бедното населени, което е принудено да купува тези нискокачествени храни защото приоритет при избора е цената за сметка на качеството, като поощрява производителите по този начин да продължават да произвеждат нискокачествените храни.