20.03.10
18:06
Здравейте !
Моята питанка е следната: Какво видимо ще се подобри в телосложението ми ако спра цигарките и биричките ?
за 4 години тренировка постигнах 119 см. гръдна обиколка, 83см талия, 41 см бицепс, не особено изразени плочки, защото не ми харесва фрапиращия релеф, ако мога така да се изразя, не са ми особено развити краката. Това като цяло да добиете представа.
Да оставим настрана, че цигарите и алкохола вредят на здравето, това ми е ясно, искам да разбера какво видимо ще се промени ако спра тези два порока ?
по-здрави!
п.с не обръщайте внимание на снимката, от преди 4 години е, когато бях на 16
Темата беше редактирана от StronG™ на 20.03.10 18:07.
Да оставим настрана, че цигарите и алкохола вредят на здравето, това ми е ясно, искам да разбера какво видимо ще се промени ако спра тези два порока ?
Защото това е по-важния фактор ли? :lol:
Нищо кой знае какво няма да се промени, от опит ти го казвам - не съм пушил никога, но е имало време когато бая бирички (и не само) отиваха ежедневно. След като напълно ги спрях тия неща, вече повече от година стана, видимо нищо не се промени.
Чувстваш се по-добре, функционираш по-добре и по-правилно .. но видимо кой знае каква разлика няма. Това ли е най-важното?
Ами много неща ще се променят.... И всичките само и единствено положително, смятай колко “не ти пречат”, щом за 4 години тренировки си постигнал тези мерки....
20.03.10
20:06
Понеже нямам силна воля, като цяло, се нуждая от някакъв стимул да ги спра тези неща, но как да го направя, при условие, че ми доставя удоволствие да пуша и пия по някоя и друга бира ? Пуснах темата с надеждата, че някой ще ме излъже, че примерно, спирането на цигарите ще доведе до разширяване на гръдния кош, или отказването от бирата ще помогне на метаболизма и черния дроб, или нещо такова, надявах се :)
Мишо, до скоро не целях огромни постижения, но сега искам да съм по-голям. Зжучи като оправдание на мързеливец, явно е така.
Мнението беше редактирано от StronG™ на 20.03.10 20:10.
Аз, като пиех бира и то доста ми умираше апетита и джоба ми олекваше. Бяха доста сериозни 2 причини и я спрях. Сега се чувствам по-добре дори и без да гледам тия фактори. :)
казано от StronG™ на 20.03.10, 20:06:
Понеже нямам силна воля, като цяло, се нуждая от някакъв стимул да ги спра тези неща,
Егати и стимула дето ще е, да ти се разшири гръдния кош (което със сигурност няма да стане) ...
По-голям стимул от това, че ще станеш по-пълноценен, ще се чувстваш по-добре и ще си по-здрав (което и сам си знаеш както каза) какъв?
20.03.10
20:16
Ами аз не казвам, че се чувствам зле, даже тези изкушения ми доставят душевно удоволствие, единственото нещо, което може да ме откаже от тях е ако видя нещо да се променя, явно съм достатъчно глупав за да го напиша, но така го разбирам.
Благодаря Ви за отговорите, ще се опитам да намеря някъкво решение :)
Ето ти 1 причина - цигари под 3лв май вече няма.... Като оставим здравето, каква по-сериозна причина от това вече ? 3-4 лв. са яйца за 1 ден.
Преди пиех. Доста. Сега почти не близвам. Разликата е, че преди правех повече глупости.
А цигарите? Липсва ти въздух. Забрави за аеробна дейност.
Мишо, изключи режима “робот” на степен “фитнес-фанатик” за малко.
Просто трябва да решиш кое ти доставя повече удоволствие.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.03.10 20:28.
Айде, пак с глупостите се почна... Забравих, че за някои хора явно без цигари и запой няма забавление.. Прощавайте за невежеството ми и простия ми акъл, промит от чалгата най - вероятно, че съм толкова глупав да давам пари за храна, а не за цигари.
има го тоя филм май - спираш цигарите и растеш повече. лично аз си го обяснявам с това, че докато пушиш се намалят храносмилателните ензими => усвояваш по-малка част от храната => растеш по-малко и по-бавно. отделно е аеробната дейност. абе кофти работа са цигарите ... аз си пуша де ... засега ... ще видим какво ще правя от началото на април - за мен чисто финансовата страна е много сериозен стимул да ги спра.
за пиенето - много рядко пия, но мисля, че 2-3 питиета или някоя друга бира месечно няма да окажат забележимо влияние
казано от Миsh0 на 20.03.10, 20:40:
Айде, пак с глупостите се почна... Забравих, че за някои хора явно без цигари и запой няма забавление.. Прощавайте за невежеството ми и простия ми акъл, промит от чалгата най - вероятно, че съм толкова глупав да давам пари за храна, а не за цигари.
Казах само малко да намалиш звука. Не, че са ти нужни бира и цигари за да се забавляваш, но можеш да го приемеш като ритуал на сближаване. Като да “пием кафе заедно”.
Абе аз тука в провинцията явно не съм запознат с ритуалите... Столицата си е друга работа....
П.П. Както и да е, нека прекратим. Аз съм крив - ти прав, ОК ?
Мнението беше редактирано от Мирослав на 20.03.10 20:50.
Видинлия съм аз, не съм столичанин. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.03.10 21:25.