Защо дискриминират по-едрите момчета, даже и в университета ?

ST

20.03.10
22:50

” колега, не зяпайте през прозореца, не сте във фитнес залата ” тя си мисли, че зяпам врабците, от къде ще се сети, че има доста изкушаващи гледки на колежки, особено лятото :(
Направо чудесно отношение ! Какво сега, щом тренирам, значи съм умствено изостанал и неграмотен ли ? Вярно, че имам пропуски, но се старая да ги запълня. Свидетел съм на дискриминация спрямо едрите момчета от страна на преподавател, всеизвестно е че оставя на поправка, замо защото си по-едър от него, няма да споменавам име, да не стане някой фал.
Та, като цяло това отношение към боди-билдърите е навсякъде. Защо така се получава ?
иде реч за русенски университет ” Ангел Кънчев ” - право
Вие имате ли такива наблюдения ? Едва ли не, да спрем да тренираме, че видиш ли, ставаш тъпанар ?!
п.п не бях писал доста отдавна тук и сега са ми се струпали доста преживявания които искам да споделя, извинявам се ако спамя раздела.

20.03.10
23:31

Щом има такова отношение може би е неслучайно? Трудно е да сложиш всички под един знаменател, но за всичко си има причина. :)

ST

20.03.10
23:56

Сигурно си прав, че има причина. В съзнанието на по-старите преподаватели сигурно се е набил девизът на борците ” да превърнем всяка мозъчна клетка в мускулна гънка ” от време оно, когато действително спортистите са се интересували само от спортни постижения. И все пак аз имам наблюдение, че все повече билдъри се стремят да се ограмотяват, “кел файда” иди разправяй на консерватор, че нямаш сестра...

Мнението беше редактирано от StronG™ на 20.03.10 23:58.

BU

21.03.10
00:00

Ако си недоволен от оценяването или се смали,или смени университета.

ЕДИТ:Или..учи повече?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.03.10 00:10.

21.03.10
06:17

комплексари има навсякъде. те си знаят, че ще си останат малокалибрени цял живот, но докато имат някакъв начин да ти наврат власта си в носа ти, го правят. да не ти пука много - тях живота вече ги е наказал.

Смятам, че първо трябва да погледнеш в собствената си чиния. Спортист съм от МНОГО години, но никога не съм получавал подобни упреци и намеци (в училище, в университета, на работа). Винаги съм показвал колко струвам и съм бил оценяван адекватно. Помисли защо получаваш подобни иронични забележки и дали всъщност причините са извън теб. Разбира се, както FRANKO1 спомена - има и особена порода хора, които нямат реална преценка за нещата. не би следвало да се впечатляваш от подобни персони.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.10 17:53.

казано от Кольо Пияндето на 21.03.10, 07:54:

Смятам, че първо трябва да погледнеш в собствената си чиния. Спортист съм от МНОГО години, но никога не съм получавал подобни упреци и намеци (в училище, в университета, на работа). Винаги съм показвал колко струвам и съм бил оценяван адекватно.

х2
Можеш да си едър и нацепен и да обясняваш колко топ спортист си зарибявайки младежите, тук във форума подобно поведение върви, но в университета, а често и в реалния живот трябва да покажеш знания интелект и умения, а когато по някаква причина ги нямаш никой не ти прави евала за това, че си направил форма. 
А девиза на борците си е общовалиден, в спортните училища се набляга яко на спорт и всичко друго е на заден план, което е абсолютно нормално.

21.03.10
08:54

Тази ситуация може да се обърне в твоя полза. По-добре е да те подценяват и да се окажеш скрита лимонка. Амбицирай се, учи сериозно и докажи, че не са прави в оценката за теб.

21.03.10
09:01

Мене никой никога не ме е дискриминал в Свищовският университет.
4 години поред само 5тици и 6тици съм имал, че и стипендия взимах, че и завърших без НИТО една поправка. Студент за пример  :lol:

п.п Българското образование е една голяма пародия!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.03.10 09:06.

21.03.10
09:07

Недей лъга, кой знае колко уискита си подарил :lol:

Сега поне парите отиват за по - добра инвестиция :P

21.03.10
09:12

казано от Кольо Пияндето на 21.03.10, 07:54:

Смятам, че първо трябва да погледнеш в собствената си чиния. Спортист съм от МНОГО години, но никога не съм получавал подобни упреци и намеци (в училище, в университета, на работа). Винаги съм показвал колко струвам и съм бил оценяван адекватно. Помисли защо получаваш подобни иронични забележки и дали всъщност причините са извън теб. Разбира се, както FRANKO1 спомена - има и особена порода хора, които нямат реална преценка за нещата. не би следвало да се впечатляваш от подобни персони.

х2 - че на всичкото отгоре, дори без да съм кой знае какво по-различно от някакъв си трениращ младеж, по-скоро съм получавал адмирации, че тренирам, от колкото дискриминация. Колкото до професорите ти, те са като треньорите, учителите, работодателите - изобщо всички чорбаджии са еднакви. Упражняват контрол, понеже са в силата си да го направят и това адски много им харесва. Те нямат кой знае каква файда да гледат на теб като на старателен “individual”. Както ти си гледаш твоя живот и си имаш малките неща като цигари, погледи от горе до долу на момичетата през прозореца и т.н., които те карат да се чувстваш по-различен от “статистика”, така и те си правят тези малки нещица, които ги карат да се чувстват по-добре и да живеят по-лесно със себе си. Всички са така, без изключение. Всички хора правят по нещо, което да ги кара да се чувстват по-добре, независимо дали на теб ти харесва, или не. Просто го правят - видели са, че им помага и го правят. Просто така стоят нещата.

Този мит, че трениращите са тъпи е верен. Знаеш ли защо? Имаше такава тема, между другото. Защото България е един голям кръг от хора, едно общество, наричащо се “българи”. Част от това общество се е отделило в един по-тесен кръг от хора, които наричат себе си “трениращи”. На къде бия - хората в залите са си българи. Точно както хората в магазина, спа центъра, нощния клуб и т.н. Вземи маймуна от джунглата и я сложи в клетка на булевард Витошка - тя пак си е маймуна. С учителите и професорите не е по-различно. Просто маймуни от улицата, които са сложени в университет. Те пак са си маймуни.

п.п. Сашо, ти в ония години сигурно си бил в по-добра форма? :)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.03.10 09:15.

21.03.10
09:17

казано от Finish First на 21.03.10, 09:07:

Недей лъга, кой знае колко уискита си подарил :lol:

Сега поне парите отиват за по - добра инвестиция :P

Рушвет не съм давал никога и за нищо!
Не напразно казвам, че българското образование е пълна пародия. Куче да си, в Свищов пак ще излезеш със диплома  :lol:

@Thrashmetal - e тук ме хвана. До втори курс не ми личеше  (75 кг тегло), че съм бутвал щанга (а уж тренирам от 8ми клас)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.03.10 09:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1