16.03.10
21:00
Сега се заредих с 180 яйца - 6 кори. Да попитам ако ям по 10 белтъка и 1 жълтък на ден, ще вредили. Черният дроб ще се претовари ли, иначе от повече от година консумирам яйца, но по 5-6 белтъка и 1 жълтък. Нямам проблеми, ходих да ми мерят холестерола и той ми е 3. В началото като ги приемах ми се появиха едни пъпки, но сега нямам никакви. Иначе приемам почти всеки ден около 1кг картофи 2-3 пасти, около 300-400 гр пилешко месце. По принцип съм за качване на маса.
16.03.10
21:10
Спокойно си яж яйцата, даже може повечко жълтъци да си хапваш, не се притеснявай.
17.03.10
05:29
В продължение на около година хапвах по 5 ЦЕЛИ за закуска и към текущ момент, не ми е пораснал трети крак нито трета ръка.
17.03.10
06:35
Едно търсене можеше да пуснеш. Не отделяй жълтъците. Яж яйцата цели.
Едно търсене можеше да пуснеш. Не отделяй жълтъците. Яж яйцата цели.
цели ,но 10 цели яйца на ден май са множко жълтъците а...?
17.03.10
08:23
Не.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 17.03.10 08:23.
Жълтъците не представляват никакът проблем за хора, които не са алергични към тях. Дали ще изядеш 1 или 10 - все тая.
Ако десетте яйца са съвместими с цялостната ти диета като енергийна стойност, яж спокойно. Ако не са - яж по-малко, но не хвърляй жълтъците.
* При килограм картофи и 2-3 пасти дневно да ги мислиш точно яйцата...
17.03.10
13:38
По-принцип в диетата, гледам количество въглехидрати и белтъчини. Като картофите ми са въглехидрати, а яйца, месо мляко и др са ми белтъчини. На всяко ядене приемам около 50-60гр въглехидрати и 20-30 гр белтъчини.
абе вие май искате да пратите човека в болница ,как 10 цели яйца нали ще се натрови и после ще има да ви псува
18.03.10
21:50
2-3 жълтъка на ден, ако нямаш някакви заболявания свързани с обмяната на липиди, не са никакъв проблем. При големи дози холестерол жлъчката ги елиминира с изпражненията, така че чак до някакви кой знае какви здравословни проблеми едва ли ще се стигне дори и при по-големи приеми.
абе вие май искате да пратите човека в болница ,как 10 цели яйца нали ще се натрови и после ще има да ви псува
Лично аз, от 23 качествени за ден (не че се тъпча всеки ден така, тогава така се случи) не съм имал проблеми.
Като гледам хората предимно са казали същото - пробвали са по 6-7-8-.. и са видяли, че нищо не им става, съответно го препоръчват.
Та тук идва логичния въпрос - ти от друга страна си пробвал 10 и си се “натравял” ли, или си теоретизираш? Не ми се спори “за и против” яйцата (или каквото и да е друго), просто не ми допада писането на общи приказки, чути от тук-там.
В продължение на около година хапвах по 5 ЦЕЛИ за закуска и към текущ момент, не ми е пораснал трети крак нито трета ръка.
Нека спорът започне сега :lol:
-=REFLEX=- аз от няколко месеца насам, почити всеки ден закусвам с 5 бъркани ЦЕЛИ, яйца и към настоящ момент, не ми е пораснал трети крак, нито ръка нито съм станал зелен.
Вярно не съм си правил изследвания на холестерола, но все пак
Що ли ми се струва, че това съм го чел някъде преди време... :lol: :lol: :lol:
Мнението беше редактирано от El padre на 20.03.10 08:42.
Аз пък ям на ден по 10 ЦЕЛИ яйца (че и понякога повече), и какво от това? Нищо ми няма. Много се нервя някой като почне да дели белтъците от желтъците. Някак си супер смешно ми става. Аз махам белтъците и оставям жълтъците на пук на всички, нека да ми кажат нещо, не ми дреме хич, просто това с холестерола е мит. Ако искаш ми пращай жълтъците си, аз ще ги ям, вместо да ги хвърляш. :sick:
п.п То затова си 60 кг. Яж цели яйца, и набързо ще станеш 66. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 20.03.10 09:07.
Ако си под 21-22 години,яж спокойно яйцата цели,всичкия холестерол оттях отива за тестостерон.
Жьлтьците покачват холестерола :coolhmm:
Нещо изследвания, едно-друго може ли да дадеш? Или поне от собствен опит да споделиш нещо - примерно “ядох еди колко си яйца и като си премерих холестерола беше висок, после спрях да ям и спадна”.
Аз също ям между 6 и 10 яйца дневно и за са още нямам некой нов крайник...
Нещо изследвания, едно-друго може ли да дадеш?
Аре сега изследвания...
Не си ли чул якия пич от фитнеса, дето казва, че майка му казала, че една жена й казала, че доктора й казал, че по книгите така пише.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 20.03.10 13:15.
Нещо изследвания, едно-друго може ли да дадеш? Или поне от собствен опит да споделиш нещо - примерно “ядох еди колко си яйца и като си премерих холестерола беше висок, после спрях да ям и спадна”.
Това е същото, като това с клека и спирането на растежа. :lol:
20.03.10
15:05
Това по-скоро за теб се отнася.
Малко ако почетш и ще разберш ;-P
Е дай де, искам да прочета такива изследвания, ама никой не ми дава :lol:
Да, същата работа и с растежа - исках няколко пъти изследвания и... нищо. Чух само празни приказки.
Да, мога да споделя точно такива изследвания.
През май мсец 2009 и една година следване на ВМ НВХ, т.е. мазно, месо и средно 5-6 яйца на ден (всеки ден), стигала съм и до 9-10понякога. След изследване на холестерола ми, се оказа че той е 13,4. Лекарката ми се усъмни, че е лабораторна грешка (уви, не беше). Спрях да ям яйца и масло. Продължих със здравословно ядене на свински пържоли, всякакво месо (без дробчета), зеленчуци. Няма и 2 седмици без яйца и холестеролът ми падна на 7.92. Продължих да се храня нормално и здравословно. Лятото повече наблягах на зеленчуците. Не съм яла картофи, ориз, боб. Слагах си канела в киселото мляко с овесени и други ядки. На 30-и септември, около 4 месеца на немазно хранене, холестеролът ми беше 5,5.
В началото на тази година пак ми беше около 7. Яйца консумирам от време на време, но пък и не мога да си позволявам да ям толкова много зеленчуци, както лятото, когато ядях доста големи количества и холестеролът ми беше 5. Явно за да поддържам ниски стойности, трябва да си налагам ограничения, но определено храната ми влияе върху нивото на холестерола. Лекарката ми има съмнения за наследствени проблеми с липидния обмен и заради това не ми предписва лекарства, поради което тя е все още моя ЛЛ. Не правя и голяма драма от цифрата 7. Щом е едноцифрено числото, си е добре :lol:
Няма да правя изводи, всеки сам си решава, и аз споделям резултати от моя експеримент.
Ето, това имам предвид. Ако примерно стотина души споделят подобни наблюдения, може да съберем достатъчно данни за изследване :)
Сега, друг е въпроса защо ви притеснява високия холестерол ;)
Мен пък за 1 година на поне 10 яйца дневно (до най-много 15-16) ми се качи холестерола от 4,9х до 5,5, после за още 1 година падна от 5,5 на нещо като 5,2 и сега по последни данни (след още около година) е 5,4 (като от 5,7x падна на 5,4 в рамките на 2 изследвания за по-малко от месец и половина :lol: ).
От което заключвам, че има яйца и яйца, в някои години го увеличават, в някои го намаляват :lol: Реколта, какво да правиш :lol:
Мнението беше редактирано от G33K на 21.03.10 09:01.
Не си носил сребро през високосна година - това ще да е. “”“”“”“”“”“”“”“”“”“”Докторите”“”“”“”“”“”“”“”“” забраняват яйца, препоръчват бял хляб(и производни). Хм... кое ли е правилно (“think”)
21.03.10
12:36
От 2005-та до сега дните, в които съм ял по-малко от 6 цели яйца, едва се броят на двете ми ръце. Изследванията, които си правих лятото, показаха, че холестерола ми си е в нормата :)
Лекарката ми не ми е забранявала яйца, само ми каза да ги намаля. Каза да увелича зеленчуците, а месата да са ми пиле, риба. Нищо за хляб не е споменавала ;)
Аз моята лекарка я уважавам. След като я виждам в минусови температури на разходка пеш в планината, мога да й имам доверие :) Изглежда повече от чудесно, а е по-голяма от мен.
Аз все си мисля, че проблема не е в яйцата а в съчетанието на яйца и захар/всякакъв вид/.Дори иминимални количества от овес, хляб и т.н объркват нещо системата. Аз не съм се изследвала, обаче се наблюдавам. Като ям яйца и зеленчуци съм ок.Хапна ли нещо въглехидратно и започват да ми парят вените и да ме боли ч.дроб. Това също е мое самоизледване. И все пак зомбирането от разни специалисти по холестероли ,също влияе подсъзнателно.Навремето по Великден като сме яли яйца с козунаци нищо ни нямаше.