21.03.10
09:44
В момента съм в период в който съм намалил калориите и ми е трудно да си набавям достатъчно протеин. По принцип не съм взимал добавки, но сега имам намерение да си взема протеин. Имам намерение да го пия след тренировка в тренировъчни дни, но се чудех дали може да го пия в нетренировъчни дни някъде в интервала между обяда и вечерята ? Аз обядвам към 13:00 и вечерям към 19:00. Удачно ли е към 16:00 примерно да взема една доза ? Прочетох, че е препоръчително да се пие веднага след ставане, но сутрин ям стабилно, а нямам възможност да го пия и да ям после, защото ставам, ям и веднага излизам.
Темата беше редактирана от wabbitt на 21.03.10 09:47.
Защо не спреш и да ядеш, когато не тренираш? Що за глупост е това. Протеин = белтъчини = храна. Струва ми се, че твоето намаляне на калориите е 101% глад. Напиши един твой храноден!
Протеин-храна..Може да го пиеш когатоси поискаш,но останах с впе4атление,4е имаш огромни дупки в храненията...Трябва да ядеш поне 5 пъти на ден..И много грубо казано-пове4е белтъци! :)
21.03.10
20:54
казано от Владимир92 на 21.03.10, 09:49:
Защо не спреш и да ядеш, когато не тренираш? Що за глупост е това. Протеин = белтъчини = храна. Струва ми се, че твоето намаляне на калориите е 101% глад. Напиши един твой храноден!
Примерно за днес ...
- 4 яйца, 100 гр сирене, масло
- 200 гр свинско, 100 гр кашкавал
- 200 гр дроб, 3 яйца, масло
Не се чуствам гладен, много добре съм си преценил нещата спокойно :)
Мерси за отгоорите. Колко пъти да ям съм преценил знам общоприетото мнение да се яде по 1000 пъти мерси.
В нетренировъчен ден, както впрочем и в тренировъчен е добре да се пие протеин (особено суроватъчен) сутрин на гладно защото бързо спира катаболните процеси. Но, щом сутрин не можеш да го вместиш, отговора на твоя въпрос е “да, може и следобед между храненията”.
22.03.10
05:19
wabbitt лично аз, се старая в тренировъчен ден да пия две дози протеин като едната е непосредствено след тренировка, а в нетренировъчен една доза като заместител на хранене.
Пък този храноден, който по препоръка на Владимир си написал, не е хранене. Това си е глад, и не виждам въглехидрати....
Това колко пъти да ядеш е важно, но още по важно е и какво ядеш.
22.03.10
07:24
Какъв глад ??? Нямало въглехидрати, това са глупости.Зависи колко му е маслото, всичко си е ок.
22.03.10
07:34
казано от RogerF на 22.03.10, 07:24:
Какъв глад ??? Нямало въглехидрати, това са глупости.Зависи колко му е маслото, всичко си е ок.
Десо, ти си вербуван отдавна към сектата на “Високо-мазнинните спортисти”, така че твоето мнение не е обективно. :)
Масло мускул не прави :lol:
22.03.10
07:46
Не съм към никаква секта :)
Но от поста на момчето разбирам, че иска да сваля, тогава маслото е удачен вариант.
22.03.10
07:47
Да де, но ВМ-НВД не означава, нула въглехидратна.
Пък и според мен протеина му е малко конкретно в този ден който е описал.
22.03.10
07:51
160 грама са напълно достатъчни :)
За въглехидратите си е индивидуално, може да няма нужда от тях.
22.03.10
07:53
Само за протокола да отбележа, има хора цял живот без въглехидрати и само на мазнини карат и някой да не каже, че са слаби. Има силно развити индивиди.
22.03.10
08:11
Само за протокола да отбележа и аз, че на няколко момичета от форума им спираха месечните цикли и имаха хормонални проблеми заради изключително ЯКАТА ВМ-НВД простотия. По-нагледен пример , че тoва не е правилният начин на хранене, в момента не мога да се сетя. Организмът НЕ трябва да се лишава от нищо, в това число и въглехидрати!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 22.03.10 08:12.
22.03.10
11:24
Якия спор :D Мерси за отговорите.
От година въглехидратите ми са в диапазона 50-80 гр дневно. Не съм умрял, не ми е порастнала трета ръка. Дано не ми порастне.
Мнението беше редактирано от wabbitt на 22.03.10 11:26.
С кетонна диета ще свалиш мазнини, но ще си плосък ката дъска и жизнен като умряла котка.
С въглехидратна ротация ще си чист,венясал,плътен твърд,... още колко неща ?
22.03.10
21:29
казано от Владимир92 на 22.03.10, 12:31:
...и жизнен като умряла котка.
Не съм съгласен.В момента съм в най-добрата форма в живота си.Всичко е индивидуално, на някой не им понасят мазнините, други се чувстват перфектно с тях.Така, че не е редно да се дават съвети без да се знае всичко за запитващия.И на мен ми харесва въглехидратната ротация, но с повече ВМ дни :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 22.03.10 21:30.
казано от Иван Шишманов на 22.03.10, 05:19:
Пък този храноден, който по препоръка на Владимир си написал, не е хранене. Това си е глад, и не виждам въглехидрати....
Това колко пъти да ядеш е важно, но още по важно е и какво ядеш.
Яде повече от мен.
казано от Aleksandar Marinov на 22.03.10, 08:11:
Само за протокола да отбележа и аз, че на няколко момичета от форума им спираха месечните цикли и имаха хормонални проблеми заради изключително ЯКАТА ВМ-НВД простотия. По-нагледен пример , че тoва не е правилният начин на хранене, в момента не мога да се сетя. Организмът НЕ трябва да се лишава от нищо, в това число и въглехидрати!
То на момичетата проблема им е другаде, ама.... :)
При ВМНВД имаш до 20% въглехидрати, т.е., примерно при 3000 ккал това са ти до 150 грама въглехидрати дневно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.10 21:57.