22.03.10
22:07
Както знаете кофеина ускорява метаболизма,дава бодрост и енергия.Въпоса ми е: Възможно ли е от постоянния прием на кофеин да се спре действието му.
Приемрно аз сега като съм на 16 и ако започна да пия кофеинови напитки или добавки за напред в годините, възможно ли е да не ми оказва влияние (да не ускорява метаболизма и да не ми дава бодрост).
Знам че не съм се изразил много точно, но незнам как да го кажа по-добре.
Темата беше редактирана от Julius на 22.03.10 22:08.
То метаболизма не се ускорява от кофеина. И да, пристрастяваш се и ще ти трябват все по-големи дози за същия ефект, а ако прекалиш с количествата - ефекта ще е обратен (съдя по себе си).
Петко го каза много точно, особено ако не си си доспал добре, първото кафе горе-долу става, оттам нагоре се получава обратното.
Метаболизма може да си го засилиш и без т.нар. “добавки”.
казано от Петко К на 22.03.10, 22:14:
То метаболизма не се ускорява от кофеина. И да, пристрастяваш се и ще ти трябват все по-големи дози за същия ефект, а ако прекалиш с количествата - ефекта ще е обратен (съдя по себе си).
Ясно мерси :)
Метаболизма може да си го засилиш и без т.нар. “добавки”.
А можеш ли да ми кажеш някои от начините без добавки ще съм ти благодарен :)
До колкото знам, ако почнеш да се храниш с умерени порции, но по-често - метаболизма естествено се ускорява. Пак зависи и от диетата - ако е чиста храна, без много въглехидрати и мазнини още по-добре.
Другия вариант е с кардио - 20-30 мин бягане или колело сутрин поддържат по-висок метаболизъм през деня. Тренировките в залата пак засилват метаболизма.
Кафето и чайовете може да ги ползваш да засилиш ефекта ако гориш мазнини, но не прекалявай (както с всичко друго) :)
казано от deiman на 23.03.10, 13:38:
До колкото знам, ако почнеш да се храниш с умерени порции, но по-често - метаболизма естествено се ускорява. Пак зависи и от диетата - ако е чиста храна, без много въглехидрати и мазнини още по-добре.
Другия вариант е с кардио - 20-30 мин бягане или колело сутрин поддържат по-висок метаболизъм през деня. Тренировките в залата пак засилват метаболизма.Кафето и чайовете може да ги ползваш да засилиш ефекта ако гориш мазнини, но не прекалявай (както с всичко друго) :)