25.04.04
10:38
Pomagaite hora :roll: Na 14 godini sum (vreme mi e da se zahvashtam)Imam golqm problem s masata.Az sam na4inaesht visok sam okolo 1.80 i teja okolo 65 kg :cry: Trqbva da ka4a masa v gornata 4ast na tqloto kakvo trqbva da napravq .Sega mi kazaha da rabotq po ob6ta programa a ne po spit .Iskam da vi pitam kak da si pravq seriite s po golqma tejest po malko povtoreniq (kolko malko vi pitam vas ) ili s po leka tejest pove4e povtoreniq (kolko pove4e vi pitam pak vas)Tipa na tqloto mi e takav 4e mnogo burzo prerabotvam hranata (zabravih kak se kazva6e tozi tip ) :cry: Molq tezi koito ma minali prez tozi period ili znaqt kak az da go preodoleq da mi kaje kakvo trqbva da napravq .ZADALJITELNO LI E DA VZEMAM PROTEINI.kakvo 6te mi pomognat te i mogat li da mi navredqt za ne6to?4uv ot edno priqtel4e za birena maq (daje neznam kak se pi6e ) ot kade moga da si go vzema dva ne6to toi kaza 4e ot obiknovenite magazini ama ne mene ne mi se vqrva ne6to.BLAGODARQ ZA VNIMANIETO :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:39.
25.04.04
11:24
Za men surovatachniq protein e po dobar ot birenata maq. Pii 40-50 gr vednaga sled trenirovka i posle predi lqgane. Po dobre trenirai po tejichko. Hapvai poveche mesa sled trenirovka. Spi po 8-9 chasa i moje da stana neshto :)
Loshoto e 4e moq grad e prekaleno malak.Po princip ti ot kade si go kopuvash tozi protein dali imam 6ans da go namerq v nqkoq apteka :lol: A za birenata maq ima li q vav po magazinite .
sazz, i az sum na mnenie, 4e ti triabva protein. No sigurno sa ti kazali sega 1 mesej da pravi6 krugova trenirovka, taka 4e niama smisul da trupa6 tejki kilogrami. Vse pak stavite ti ne sa podgotveni. Kato si napravi6 istinski trenirovu4en split ve4e 6te si gotov za trupaneto na masa. Zasega spored men za tonus i za zazdraviavane na stavite i suhojiliata. Niama6 burza rabota, nali? :D
Ако не си тренирал до сега, е по хубаво (според мен) да започнеш да тренираш без сплит, за да свикнеш тялото и по точно мускулите си на натоварване и може би след месец, може дори по-малко да започнеш по програма, която разделя тялото ти. За протеин немога да кажа нищо защото не съм взимал, наблягаи на храната, хапваи доста и ще има ефект :)
Също така като започнеш масата, с големи тежести по малко повторения прави, немога да ти кажа с какви килограми, защото не ти знам силата, но със сигурност сам ще можеш да си прецениш :) Като за начало прочети информацията, която е написана на сайта :)
Sashto nablegni na krakata. Osnovnata 4ast ot masata se ka4va tam. Za na4alo svikni s trenirovkite i uredite. Mislia, 4e i v tozi period ste ka4ish malko masa 8)
Mislq, 4e za teb 6te e dobre da uveli4i6 priema na vuglehidratite. Osven proteina ne e losho da si vzeme6 produkt s po-visoko sudurjanie na vuglehidrati. Ne se ostavqi da te pla6at, 4e shte stane6 debel ot tqh - qvno imash burz metabolizum - burzo izgarq6 kaloriite. Taka, 4e ne se plashi da uveli4i6 vuglehidratite - v tvoq slu4ai mogat samo da ti pomognat :wink: 6te trqbva su6to i da se hrani6 pove4e, ako qde6 po dva-tri puti na den nqma da stane. Uveli4i priema na hrana pone na 4 puti + 1 proteinov 6eik. Ako mojesh qj i pove4e :D S trenirovkite bi trqbvalo da ti se povi6i i apetita, vse pak birenata maq moje da pomogne v tova otno6enie. I zaduljitelno vednaga sled trenirovka pii vuglehudratnoproteinova 6eik. Ot hranata nablegni(ako imash vuzmojnost) pove4e na mesoto, qicata(beltucite), riba 1-2 puti sedmi4no su6to e dobre. No ne se ograni4avai v izbora, na tozi etap 6tom ti se qde ne6to-qj :D Pri dobro jelanie mojesh da si vzeme6 vitamini B complex, E i A. V ob6ti linii tova e dostatu4no za hraneneto pri teb. I bez panika - ne e tolkova trudno, tepurva ima da raste6. Za trenirovkite na purvo vreme izpolzvai ob6ti, bazovi uprajneniq.Uspeh :wink:
27.04.04
17:37
Добре е че не си решил да прескочиш кръговата тренировка. Трябва да разбереш нещо - начинаещите растат от ВСИЧКО! Така че като начало не трябва да слизаш под 10 повторения, а иначе можеш да правиш и 12-15. Ефектът ще е същия ако правиш и 6 повторения, но след 3 месеца вече ще си изпаднал в застой. Тренирай един месец с кръгова тренировка и след това я смени на сплит, като се тренира 3 пъти седмично. Този един месец трябва да качиш около 2-3 кг, което да знаеш не е никак малко (не трябва да си правиш илюзии че трябва да качиш повече!). Можеш да ядеш каквото си поискаш, но за да качиш маса просто трябва да качиш общото колкичество храна и да наблегнеш на белтъчните източници. Такива са и протеините. Те се пият от хора, които не ядат достатъчно, или искат просто да вкарат още малко хранителни в-ва но нямат място. Ти според мен трябва да пиеш някакъв гейнер след тренировка. Това за сега ще е достатъчно. А бирената мая не е нищо особено, просто витамини и минерали и някакви други полезни съставки, но трябва да се знае че със и без нея ще си качваш еднакво бързо!
maxx_mucular ne mojah da razbera kokvo trqbva da piq sled trenirovka spored teb.Kakvo e tva ne6to deto go kaza (ne se smeite :lol: )I vednaga li sled trenirovka trqbva da go piq ili sled nqkolko minuti (kolko )
geiner e tva, deto ti napisah po-gore da go piesh sled trenirovka - vuglehidratnoproteinov produkt, s preves na vuglehidratite. Izpii go vednaga sled trenirovka. I da zakusnee6 s nqkolko minuti ne e tolkova stra6no, az li4no si prigotvqm 6eika mejdu poslednite serii i kogato svur6a trenirovkata toi e gotov i e do men :D
Nqkoi znae li kak da go pregotvq tozi produkt kakvo mi trqbva .Estestveno voda :lol: ama i drugite ne6ta neznam kakvi da sa kajete mi ako mojete to4ni imena na prteinite i vuglehidratite ,koito trqbva da si kupq . MNOGO 6te sum vi blagodaren.Vie ot kade si gi dobavqte (ot specialen magazin ili ot zalata ??)
Tova sa edni prah4eta nai-ob6to, koito gi raztvaria6 v mliako, kiselo mliako ili voda. Razburkva6 i pie6. Zna4i tozi “prah”(ne koka de :D ) si go kupuva6 ili ot zalata v koiata trenira6(ako ima proteinov bar) ili ot niakoi specializiran magazin. Moje6 da pita6 v tvoia fitnes niakoi da ti kupi, no vse pak go pitai koe e nai-podhodia6to za teb.
kvo mu puskate muhi na mom4eto?!Toi e na 14 i sega po4va,a vie vednaga zemi si surovatu4en t.n. mislite li,4e 6te moje vseki mesec da dava po 50 leva za proteini?!Pi4 kogato da po4ne6 da trenira6 6te ti doide i apetita,qj kato razpran hrani bogati na vuglehidrati(sladki ili testeni produkti nai-ve4e hlqb) i ti garantiram za meseca,4e 6te stane6 70kg.Kakto znaete purvo se stroi posle se maje,a i ne zabravqi i hrani bogati na beltuci(mleko,meso,qica ne prekalqvai s tqh,le6ta i dr.)ako ti se zima ne6to zimai birena maq 6oto nqma da se razori6,puk sled kato nabavi6 staj moje da po4ne6 s kreatin.Sega si qj,trenirai izvestno vreme bez split spokoino vreme za vsi4ko ima osobeno kato si na 14
04.05.04
19:39
I az sam na mnenie che nqma nujda ot proteini i tempodobni, vse pak da ne si tragnal da stavash Mr. Vselena ?Az mislq che iskash da napravish hubavo tqlo (kakto iskam az) ,a ne nqkvo svrah tqlo.Shte kachish masa spokoino ima vreme.Samo trqbva da usaznaesh che trqbva da qdesh mnogo.