23.03.10
17:14
КАК СЕ ПРИГОТВЯ ДЕКСТРОЗАТА (ГЛЮКОЗАТА) НА ПРАХ ???
Купих си 0,5 кг. Декстроза на прах. Мога ли да си я направя чрез разреждане с вода до консистенция като меда?
Принуден съм да правя тези алхимий понеже на пазара ми продават 1кг.мед (пчелен-е....100%менте!!!) за 10лв. А всъщност е 100% глюкоза-е може би и малко за аромат но само отгоре на буркана-иначе всичко друго -цвят-захаросване се прави с карамел,пудра захар и какво ли още не......,(ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПЧЕЛЕН МЕД Е МН.ДОБЪР———НО СЕ ИЗНАСЯ!!!!-НА ПАЗАРА НЕ СЕ ПРОДАВА МЕД!!!!-ГОТОВ СЪМ ДА СПОРЯ СЪС ВСЕКИ!!!!!!! АЗ СЪМ АЛЕРГИЧЕН КЪМ ПЧЕЛЕН МЕД-НО ОТ ГОДИНИ СИ ГО ЯМ ПО ПОЛОВИН БУРКАН НА ЕДИН ПЪТ!-Т.Е. БУХАМ ГЛЮКОЗАТА-НО Я ПЛАЩАМ 5-6 ПЪТИ ПО-СКЪПО). ДА НИ Е СЛАДКО! Сега на въпроса-как се разрежда ГЛЮКОЗАТА на прах, -как я консумирате,-може ли да се ползва за приготвяне на сладкиши, -домашни конфитюри,? И друго-мислите ли че на пазара може да се намери истински пчелен мед, и ако да-къде?
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ХОРАТА КОЙТО ЩЕ МИ ОТГОВОРЯТ УЧТИВО, ГРАМОТНО И КОЙТО ИМАТ КАКВО ДА КОМЕНТИРАТ!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:18.
23.03.10
17:26
И аз съм на това мнение. Само не разбрах как глюкозата ти излиза 5 пъти по-скъпо.
24.03.10
06:49
Искаш учтив и грамотен отговор, а самият ти питаш невъзпитано (викаш!) и неграмотно (алхимиЙ, пунктуация).
Когато коригираш тона си, може би ще получиш и по-стойностни отговори.
Защо искаш да разреждаш глюкозата с вода до консистенция на пчелен мед?
Просто я добавяй към храната си в нужните количества, може и да готвиш с нея.
Може без проблем да се комбинира и с хранителни добавки.
Аз я пека на фурна ама иначе най ми е вкусна на скара , да не говорим когато е алангле ...
Мнението беше редактирано от hardrlz на 24.03.10 12:41.
28.03.10
08:54
-Добре, ...за правописните грешки-прави сте! ...За пунктоацията -Да !,-Но така мисля че е по изразително-...ето, един човек казва че като чел поста ми -съм ВИКАЛ !-аааа-виждаш ли?! -Е, това търся като пиша с тази пунктоация . Въпреки че аз също съм горещ привърженик на писането по правилата-освен това -тук е форум за хора решили да живеят по-качествено -от там и в духовен аспект-грамотността и толерантността....Съгласен съм с критиките! Взимам си бележка!
- Ясно, пробвах да я разредя с вряла вода-но не се сгъсти достатъчно.Защо искам да постигна консистенция на мед? -За шоуто бе -брато! А на по горното писание,-може да си пълним си чушки,-ще е най-гот!
P.S.
Ето сега и нов въпрос:
-Тоя път апелирам към тъпите и неграмотните тарикати : -Кое предпочитате -глюкоза или фруктза?
Мнението беше редактирано от abracadabraabrac на 28.03.10 09:24.
28.03.10
09:22
Надявам се, че се чувстваш доволен.
Радвам се, че ти бяхме полезни.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.03.10 09:32.
28.03.10
09:28
казано от Кольо Пияндето на 28.03.10, 09:22:
Надявам се, че се чувстваш доволен.
Не, напротив. Мисля че не е нужно да се заяждаме. А да обменяме инфо., дори и да се шегуваме, но без тъпи заяждания-щото няма смисъл. Не съм тук за да избивам комплекси -вярвам че и ти, и всички тук. Ае, стига сме се обяснявали-стана като в ония виц- от дума на дума....-таа! :)
E’”ах ти и глюкозата-ще караме само на първокачествен български пчелен мед!
Приятни празници.
Мнението беше редактирано от abracadabraabrac на 28.03.10 09:31.