Вашето мнение за Фитнеса!

BE

24.03.10
13:01

Здравейте!
Правя тази тема,за да разбера мнението ви за фитнеса и дали трябва да се посещава само от определен тип хора(хора,които са тренирали други спортове,които са физически по-здрави и издръжливи и с добро физическо телосложение)!И дали има нещо такова,че хората,които не са дотам в добра физическа форма и тръгнат на фитнес ще получават повече контузии и наранявания от колкото хората,които редовно посещават залите и са се занимавали с други видове спорт.Дали те трябва да си намерят друго хоби, с което да се занимават и да оставят всички видове тежки спортове?

24.03.10
13:04

“ЗА” спорта като цяло, “НЕ” на ограничаване до фитнес и определено “НЕ” на застояването.
Да има трениране, пък дали ще вдига тежки камъни и обръща гуми на трактор, или ще са щанги, или ще тласка гюлета, бяга спринтове, играе футбол/волейбол и т.н. човек си избира сам.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.03.10 13:08.

Хората, които не са в добра физическа форма, могат да я постигнат. Тези, които имат спортен опит и навици, също някога са тръгнали от нулата. Рискът от травми се преценява трудно, но е приблизително равен за всички. Фитнесът може да даде както специфична физическа подготовка, така и обща такава. В този смисъл той е универсален спорт, подходящ за всички, независимо от целите, възможностите и моментното състояние. Тези, които не са се занимавали организирано със спорт, без проблем могат да превърнат фитнеса в свое хоби и начин на живот. В заключение - фитнесът не е тежък спорт.

24.03.10
13:35

Да, фитнеса е за всички.

Изумителна анкета. А каква е целта всъщност?
Всеки спорт може да бъде трениран от начинаещ, въпросът е “как”.

BE

24.03.10
16:39

казано от D3BEP на 24.03.10, 13:44:

Еми всеки да може да даде своето мнение по темата не всички мислят по един и същ начин като гледам анкетата.

АН

24.03.10
17:22

казано от D3BEP на 24.03.10, 13:44:

Тя темата е за “важни”

Аз продължавам да не схващам, то е малко като в компютърен форум да попитам “смятате ли че зад компа може да сядат новаци или само инженери?”
Отговор пак ше има - ко към въпроса бухна и анкета -  ма какво ли значи той...?
Иначе съм сигурен че и анкета “Познавате ли Бен Ладен” се ше се намери кой да отговори с да...
Ама ако искате я правя важна.

Колега, верни ли са предположенията ми че ти си нов във фитнеса и искаш съвет? С анкета няма да получиш отговора, още повече с толкова... поляризирана. По - скоро питай направо ако имаш какво да питаш.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 24.03.10 19:21.

BE

25.03.10
15:40

казано от D3BEP на 24.03.10, 19:19:

Аз продължавам да не схващам, то е малко като в компютърен форум да попитам “смятате ли че зад компа може да сядат новаци или само инженери?”
Отговор пак ше има - ко към въпроса бухна и анкета -  ма какво ли значи той...?
Иначе съм сигурен че и анкета “Познавате ли Бен Ладен” се ше се намери кой да отговори с да...
Ама ако искате я правя важна.

Колега, верни ли са предположенията ми че ти си нов във фитнеса и искаш съвет? С анкета няма да получиш отговора, още повече с толкова... поляризирана. По - скоро питай направо ако имаш какво да питаш.

Че съм нов в фитнеса,нов съм не го отричам.Пуснах тази тема,защото почнах наскоро да ходя на фитнес(преди около 2 месеца),но поради това,че правех едно упражнение не както трябва(Бицепсово сгъване с щанга/с прав лост) като увеличих килограмите и почнаха да ми се натоварват китките(особено дясната),но от начало не обърнах внимание,защото не беше силна болката и се появяваше само когато го правех,но в последствие почна и извън залата да ме боли и спях да ходя докато не спре(вече 2-ра седмица).И когато отидох на лекар да ме прегледа лекарката ми каза,че е претоварена както и аз си мислех,но интересното беше,че ми каза,че така тялото ми показва,че такива спортове не са за мен.На мен ми стана смешно,защото тази контузия аз съм си я причинил,а не че тялото така ми показва “да спра да ходя,защото фитнеса не е за мен”.И ми стана интересно дали има хора,които да мислят като нея  :) .

Голяма глупост ти е казал този доктор. Просто повишавай килограмите постепенно. Два месеца са нищо време в този спорт на любителско ниво.

казано от person на 25.03.10, 15:40:

...правех едно упражнение не както трябва (Бицепсово сгъване с щанга/с прав лост) като увеличих килограмите и почнаха да ми се натоварват китките (особено дясната)...

Ама и ти си интересен човек... боли те и продължаваш да товариш със същото упражнение?! Има доста варианти за бицепс, просто опитваш и намираш такъв, който работи без да те травмира. Допуснал си и друга грешка - отишъл си на “цивилен”, а не на спортен лекар. В този смисъл съветът му е съвсем очакван и логичен, заради липсата на спортни познания у него. Да, тялото ти дава знак, но не че този спорт не е за теб, а че трябва да потърсиш алтернативни упражнения. За протокола - от години не правя бицепсово сгъване с прав лост по същата причина (болки в китките). Има EZ-лост, дъмбели, скрипци, специализирани уреди...

Некоя комплексирана от външния си вид лелка ти е казала това. Не лекарката в нея.
Това което ти е казала не е диагноза “тялото ти е показало че тия спортове не са за тебе”, а отразява личното й мнение за фитнеса, или много вероятно срещу фитнеса.
Тя определено не познава проблема.
Не се впечатлявай.

Но в едно е права.
Твоята неразумност е причина за контузията. Усетиш ли болки, подмени упражнението, почини. Не упорствай!

И двойно ще противореча на лекарката.
Не е претоварване, тогава се подува предмишницата. И отшумява за максимум две седмици.
Вероятно е възпаление на ставата, което притиска нерва.
Отшумява бавно и боли много. Случва се и нощем.
1. Почивка.
2. Гелове или хапчета за ставата.
3. Смени лоста за бицепс/трицепс с крив или дъмбели като се върнеш пак във форма.
4. Намали тежестите.
5.Може да използваш ластичен бинт или още по добре силови бинтове за китка.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.03.10 14:11.

BE

29.03.10
09:19

Благодаря ви за мненията,които дадохте по тема,но като гледам почнахме малко да се отклоняваме от нея.Затова следващото ми мнение ще е в раздела за “Травми и контузии” и по точно в темата за “Болки в китката?” ако искате го погледнете.Тук може да изказвате мнението си за фитнеса каквито и да са те  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1