24.03.10
11:56
Винаги се чудя как да си разнообразя закуската и очаквам вие да ми кажете дали това е удачен вариант - Пържени филии на тефлонов тиган, без мазнина. Просто 2 филийки пълнозърнест или ръжен хляб, накиснат в яйца и метнат на тефлона. Разбира се няма да ми бъде само това закуската, ще има още белтъчини под някаква форма :)
Та въпроса ми е удачен ли е този вариант и дали няма да се омазня от него? И ако става този вариант за закуска, давайте идеи как да станат по вкусни филийките :)
Темата беше редактирана от PullTheTrigger на 24.03.10 13:28.
24.03.10
13:12
По отношение на омазняването няма никакво значение дали ще опечеш отделно яйцето на тигана и ще го ядеш с хляба или ще напоиш филийките с яйце и после ще ги метнеш на него... Ще изядеш абсолютно едно и също количество белтъци, мазнини и въглехидрати в двата случая. Може да пробваш да смесиш разбитото яйце с фини овесени ядки или смлени истински такива (орехи, бадеми, лешници).
чак пък да се омазниш от закуска .. :) даже е добра идея и аз ще пробвам утре
24.03.10
17:07
казано от hardrlz на 24.03.10, 14:58:
чак пък да се омазниш от закуска .. :) даже е добра идея и аз ще пробвам утре
Току що си направих, с много подправки вътре в яйцата. Обаче, за да се изпече хубаво разбитото яйце попито вътре в хляба, трябва една филийка да я разрежеш на две много тънки. За целта ти трябва много остър нож и да си пазиш пръстите :) И тъничките филийки ги накисваш в разбъркано яйце с подправки и го пльосваш на тигана за 1 мин да се опече хубаво и от двете страни и си готов. Стават уникални !
ПП. Аз ползвам Вита “6 зърна” или Вита ръжен, но съм сигурен че и с други ще стане вкусно.
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 24.03.10 17:10.