Единственият дневник на "LttS"

Темата е заключена.

20.03.10
13:50

Здравейте, след 2 години посещение на форума най-после се реших да си направя дневник. Плюсовете от дневниците както всички знаем са много, но считам че до сега не си бях направил, най-вече, поради липса на време. Нека започна с обща информация:
18 годишен
172 см
65 кг
от 2 години и малко се интересувам и се информирам в сферата на бодибилдинга. Стажа ми в залата обаче е точно година. Миналата зима си го карах само на протеинче - неовкусеният изолат на НАУ. Доволно си качих около 3-4 килограма, като разбира се не отдавам това на протеина, колкото на храненето и новият стрес за тялото ми. Тази зима тренирах 4 месеца без да кача и килограм. Есента се теглих, когато ходих на профилактичен преглед при джипито - 65 кг. Сега се теглих на 3 март - 65 кг. Попринцип аз не следя мерки и килограми, мярката ми е огледалото, но и огледалото не показваше напредък. През тези 4 месеца съм тренирал без добавки. Храненето ми е било на ниво, от 2 години се старая да поддържам приличен режим на хранене. И така преди седмица започнах добавките, които си бях накупил покрай коледа и нова година заради отстъпките. Те са следните:

Протеин - Nutra-Force Whey Isolate Blend
Креатинова матрица - BSN CellMass
И за напомпване си взех Slin-Sane, след дългите дебати във форума. Имам да изкажа няколко доста интересни факта относно продуктите и най-вече Слин Сейн, но всичко по реда си!
Така...до къде бях стигнал? А-а, да! От седмица взимам “химията” и вече започва да се наблюдава някакъв ефект. Макар, че не очаквам да е много по-голям от това, което е в момента. Хранителният режим който се опитвам да спазвам е следният:

7:00 часа - Протеинов шейк

8:00 часа - Кисело мляко или прясно със 100-150 гр. овесени ядки + Slin - Sane

11:00 часа - Консерва риба с хляб или яйца

13:00 часа - Селмас

14:00 часа - Сандвич с пилешка пържола

17:00 часа - Протеинов шейк

18:30 часа - Въглехидратно ядене - овесени ядки/ориз/картофи или боб/леща/грах + Slin - Sane

{19:30 часа - Тренировка}

20:30 часа - Селмас

21:00/30 часа - телешко/пилешко месо или картофи/ориз или боб/леща/грах

23:30 часа - Извара

Както сами виждате има един период, в който нещата са много “наблъскани”, но съм се постарал колкото може да се разграничават нещата. Втора смяна съм на училище, а залата, в която ходя, работи от 2 след обяд...Трудно е всеки ден да съумявам да спазя режима, но колкото мога се придържам към него. Май това е за сега...

20.03.10
14:07

Нека опиша и днешният ден с няколко изречения!
Събудих се късно, към 12. Реших да си поспя хубаво. Пих един протеинов шейк веднага като станах и към 13:00 закусих паста + слин сейн. В 14:00 отидох на зала, тренирах гърди. Правя 3 упражнения - полулег/лег/флайс от полулег. Както виждате наблягам на горната част на гърдите. Тренирам изцяло с дъмбели, защото едната ми гърда изостава видимо от другата. Но нека спомена за слин сейн. Както казах в първия пост, от една седмица го пия, заедно с протеин и креатинова матрица. Пия по 1 хапче на ден, макар че в началото бях разпределил 2 в тренировъчен и 1 в нетренировъчен ден. Какво стана за тази една седмица? Нека първо спомена, че преди да го купя прегледах къде-що имаше за слин сейн в наши и чужди сайтове и прочетох доста мнения, че въобще не действал. Доста се замислих, но все пак реших и аз да си купя този толкова просволут продукт, пък каквото стане. Наблюденията ми от седмица насам са, че слин сейн действа. Няма го този “skin bursting pump”, който го пише на етикета, или поне аз разбирам нещо различно от това, но определено действа! Наистина може и да помпи повече, допускам че грешката е в моя телевизор, защото не приемам тези “унищожителни”, според мен, въглехидратни стойности, но се старая предтренировъчното ми ядене да е над 70 гр. въглехидрати. Ще кажете, но слин сейн не е представен само като продукт, който напомпва. Той е представен едновременно като хапче, покачващо мускулната маса и намаляващ подкожните мазнини. Нещо което всеки от нас желае с цялото си сърце! За такова нещо е доста рано да се твърди, пак казвам, взимам го от седмица, но мога само да загатна, че може би има нещо подобно. С времето ще давам още впечатления от продукта и не само от този. Но за днес ми стига обясняването...
Сега като се върнах от тренировка пих селмаса и след малко ще си направя и един протеинов шейк. После следват 4 яйца на очи с извара и малко масълце за вкус. Довечера някакво месо и преди да легна селмас. Май това е за сега.

24.03.10
19:07

Днес тренировка за рамо:

арнолд преси – 4 серии по 10-12 повторения
раменна преса зад врат - 4 серии по 6-8 повторения
раменно разтваряне встрани - 4 серии по 8-10 повторения

Храната днес не беше на ниво. Станах късно, хапнах 4 принцеси с домашен пастет + слин сейн, пих селмас и тръгнах на даскало. Там ядох един хамбургер и пих протеинов шейк. Като се върнах предтренировъчното ми хранене беше слин сейн + някакви запечени картофи. Преди малко се върнах от залата, пих селмаса и след половин час ще хапна нещо месно.
Рамената бяха напомпани, но не достатъчно. Отдавам го на късното предтренировъчно хранене и недостатъчно време слин сейн да подейства с цялата си сила. Но все още един път не съм усетил кой знае какво напомпване от него. Ще продължавам да опитвам...

24.03.10
20:25

Преди тренировката ти трябва и протеин, не само въглени и Слин. Вкарай някво месо или яйца.

24.03.10
20:36

х2 корпусито

Преди и след тренировка са ти най-важните яденета.Винаги трябва да има въглехидрат + протеин!! ;)
Също аз бих вкарал бърз въглехидрат със селлмасс-а след тренировка.

25.03.10
21:41

Принципно преди тренировка вкарвам около 100 гр овес + 300-400 мл прясно мляко, което мисля ми е достатъчно. Тренировките ми са максимум 40 мин. Бях чел, че катаболните процеси започват след 45-50 мин. Не се пресилвам занарочно, просто не се усеща умора по време на тренировка. Стимулът ми за трениране е наистина голям. :)

Днес бицепс, трицепс:
трицепсово (френско) разгъване с щанга - 3 серии по 6-8 повторения
дъмбел зад главата - 3 серии по 6-8 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8-10 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 4 серии по 6-8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбели от полулег - 3 серии по 8 - 10 повторения

Храненето, както следва:
Сутринта със ставането протеинов шейк, след час 4 принцеси с домашен пастет + слин сейн, селмас преди даскало. В даскало глътнах един хамбургер и след час един протеинов шейк. Като се прибрах 100 гр. овес в 400 мл. прясно мляко + слин сейн и отидох в залата. Като се върнах пих селмаса и след половин час хапнах някаква пилешка чорба с филия хляб. Смятам че протеинът от храната ми е малко, въглехидратите пък за сметка на това преобладават в повечето хранения, но омазняване не мисля че се наблюдава. Даже вените ми са по-изпъкнали от преди. Ще започна всяка вечер да си лапвам по една 250 гр. пилешка пържола пък да видим... :)

А за бързия въглехидрат след тренировка преди време бях питал във форума, но ме убедиха, че в селмаса си е имало всичко и не е било нужно подобно нещо.

Мнението беше редактирано от LttS на 25.03.10 21:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1