15.03.09
18:25
Можете ли да споменете някой марки хляб, които имате съмнения че наистина са такива за каквито ги представят -Пълнозърнести.
16.03.09
06:24
Ох, на много ментета съм попадала - за марки, ще помисля, че не са една и две... Много от ръжените хлябове ги оцветяват с канела, за да придобият кафяв цвят - усеща се веднага. Скоро попаднах на един “зеленчуков хляб”, който жълтееше и си помислих, че е от зцаревично брашно, с парченца зеленчуци ... да, ама не! Оцветен явно с тия бульоните на прах за супи - камара Е-та, никакви зеленчучета, естествено, и яко маргарин в състава - направо като кроасанено седеше тестото... Веднага го изхвърлих.
01.04.09
08:47
Vita Star
http://img209.imageshack.us/img209/4269/j1dx1.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/640/j2cc3.jpg
6-7 вида е с лене семе, с тиквено, със слънчогледово, смесен, фитнес...
Мнението беше редактирано от Grigooo на 01.04.09 08:50.
01.04.09
08:50
И аз хапвам от тези - те са като “павенца”:) и стигат за много време-засищат доста. Само внимавайте със срока на годност, че хората не ги купуват (маат “бел леб”) и веднъж в Кауфланд видях огромна плесен, разпростряна под пликчето....
01.04.09
08:57
И аз хапвам от тези - те са като “павенца”:) и стигат за много време-засищат доста. Само внимавайте със срока на годност, че хората не ги купуват (маат “бел леб”) и веднъж в Кауфланд видях огромна плесен, разпростряна под пликчето....
По-добър пълнозърнест хляб не съм виждал да се продава в България.Малко е “мокър”, но се привързах към него и даже ми е по-вкусен от белият.
Мнението беше редактирано от Grigooo на 01.04.09 08:58.
01.04.09
09:00
Какъв ти вкус при белия хляб?? Първо, че съм го забравила вече, де:) И второ - памучеста работа - имам чувството, че хората ги блазни повече меката и фина консистенция, вкусът си е ... безвкусен. А иначе, именно “мокрият ефект” ми харесва и на мен в тази марка, вкусът също е много богат.
01.04.09
09:36
Какъв ти вкус при белия хляб?? Първо, че съм го забравила вече, де:) И второ - памучеста работа - имам чувството, че хората ги блазни повече меката и фина консистенция, вкусът си е ... безвкусен. А иначе, именно “мокрият ефект” ми харесва и на мен в тази марка, вкусът също е много богат.
Вярно, че е леко никакъв на вкус, наистина по-скоро това, че е един вид пухкав и мек за устата се харесва на хората и затова го и ядът.Vita Star си се усеща и наистина засища, кото се препече на тостер даже е още по-вкусен, но някакси не засища толкова, може би защото изсъхва и не е влажен вече.
има един БЕНУС, мисля, че е полски, по същия начин изглежда като павенце :lol: .Само дето има съмнително голяма трайност ;-)
тази тема я бях отписал вече, една марка установихме а някой заместител ако се сетите, защото както знаете тази марк може да не е лесно да се намери навсякъде.
Какво мислите за този Хляб от трици (рецепта за домашно) http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3020
В това предаване социолога Андрей Райчев представи тази рецепта, като каза че много е отслабнал с този хляб. Чудя се как е.
Ох, на много ментета съм попадала - за марки, ще помисля, че не са една и две... Много от ръжените хлябове ги оцветяват с канела, за да придобият кафяв цвят - усеща се веднага. Скоро попаднах на един “зеленчуков хляб”, който жълтееше и си помислих, че е от зцаревично брашно, с парченца зеленчуци ... да, ама не! Оцветен явно с тия бульоните на прах за супи - камара Е-та, никакви зеленчучета, естествено, и яко маргарин в състава - направо като кроасанено седеше тестото... Веднага го изхвърлих.
Може ли да споменеш някои марки хлябове некачествени и оцветени, за да знам какво да не взимам, ще съм ти благодарен;
И ако може поне 2 фирми качествени хлябове да ми кажеш за да ги редувам. :) (освен ВИТА СТАР)
Мнението беше редактирано от Julius на 23.03.10 16:59.
Може ли да споменеш някои марки хлябове некачествени и оцветени, за да знам какво да не взимам, ще съм ти благодарен;
И ако може поне 2 фирми качествени хлябове да ми кажеш за да ги редувам. :) (освен ВИТА СТАР)
Не съм Ива, но предполагам ще съм ти полезен.
Има един немски хляб мисля че той не е лош вариант. Има го във веригите.
Разрови се в форума и ще откриеш точното му име.
Мнението беше редактирано от tonu на 23.03.10 21:06.
24.03.10
09:55
Хляб почти не консумирам вече.
Хляб почти не консумирам вече.
А попринцип можеш ли да ми кажеш някои качествени фирми коио преди си ползвала.
24.03.10
20:07
Бонус и Вита
@tonu: Mestemacher е марката! Само него ям. Взимам си го от МЕТРО малко по-тънко.
Ясно мерси, а някакви мнения да имате за хлябовете на нилана,савимекс и симид (качествени ли са) ?
Най-добре се усеща по вкуса на хляба,няма ли леко киселият вкус и малко по едрата структура,едвали има много от зърното в него.
Освен това има гледай етикета.Има доста хлябове обявени за пълнозърнести,а на етикета няма и след от такова брашно или е на
най-последно място,тоест има най малко от него за цвят.
Според закона на етикета се пишат от ляво на дясно съставките,които се съдържат в най-големи количества.Но в България е трудно да се вярва на това.Все пак е по голяма вероятно да има пълнозърнесто брашно,ако го има в етикета,от колкото ако воабще не е опеменато.
Най-добре се усеща по вкуса на хляба,няма ли леко киселият вкус и малко по едрата структура,едвали има много от зърното в него.
Освен това има гледай етикета.Има доста хлябове обявени за пълнозърнести,а на етикета няма и след от такова брашно или е на
най-последно място,тоест има най малко от него за цвят.
Според закона на етикета се пишат от ляво на дясно съставките,които се съдържат в най-големи количества.Но в България е трудно да се вярва на това.Все пак е по голяма вероятно да има пълнозърнесто брашно,ако го има в етикета,от колкото ако воабще не е опеменато.
Да това го знам, а примерно ако изглежда по - сух а не влажен, това проблем лие, защото на Нилана,Симид и Савимекс изглеждат сухи, а на Вита стар са по-влажни .