Пълнозърнест хляб дали ?

15.03.09
18:25

Можете ли да споменете някой марки хляб, които имате съмнения че наистина са такива за каквито ги представят -Пълнозърнести.

16.03.09
06:24

Ох, на много ментета съм попадала - за марки, ще помисля, че не са една и две... Много от ръжените хлябове ги оцветяват с канела, за да придобият кафяв цвят - усеща се веднага. Скоро попаднах на един “зеленчуков хляб”, който жълтееше и си помислих, че е от зцаревично брашно, с парченца зеленчуци ... да, ама не! Оцветен явно с тия бульоните на прах за супи - камара Е-та, никакви зеленчучета, естествено, и яко маргарин в състава - направо като кроасанено седеше тестото... Веднага го изхвърлих.

GR

01.04.09
08:47

Vita Star

http://img209.imageshack.us/img209/4269/j1dx1.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/640/j2cc3.jpg

6-7 вида е с лене семе, с тиквено, със слънчогледово, смесен, фитнес...

Мнението беше редактирано от Grigooo на 01.04.09 08:50.

01.04.09
08:50

И аз хапвам от тези - те са като “павенца”:) и стигат за много време-засищат доста. Само внимавайте със срока на годност, че хората не ги купуват (маат “бел леб”) и веднъж в Кауфланд видях огромна плесен, разпростряна под пликчето....

GR

01.04.09
08:57

казано от Ива Павлина на 01.04.09, 08:50:

И аз хапвам от тези - те са като “павенца”:) и стигат за много време-засищат доста. Само внимавайте със срока на годност, че хората не ги купуват (маат “бел леб”) и веднъж в Кауфланд видях огромна плесен, разпростряна под пликчето....

По-добър пълнозърнест хляб не съм виждал да се продава в България.Малко е “мокър”, но се привързах към него и даже ми е по-вкусен от белият.

Мнението беше редактирано от Grigooo на 01.04.09 08:58.

01.04.09
09:00

Какъв ти вкус при белия хляб?? Първо, че съм го забравила вече, де:) И второ - памучеста работа - имам чувството, че хората ги блазни повече меката и фина консистенция, вкусът си е ... безвкусен. А иначе, именно “мокрият ефект” ми харесва и на мен в тази марка, вкусът също е много богат.

GR

01.04.09
09:36

казано от Ива Павлина на 01.04.09, 09:00:

Какъв ти вкус при белия хляб?? Първо, че съм го забравила вече, де:) И второ - памучеста работа - имам чувството, че хората ги блазни повече меката и фина консистенция, вкусът си е ... безвкусен. А иначе, именно “мокрият ефект” ми харесва и на мен в тази марка, вкусът също е много богат.

Вярно, че е леко никакъв на вкус, наистина по-скоро това, че е един вид  пухкав и мек за устата се харесва на хората и затова го и ядът.Vita Star си се усеща и наистина засища, кото се препече на тостер даже е още по-вкусен, но някакси не засища толкова, може би защото изсъхва и не е влажен вече.

01.04.09
10:50

има един БЕНУС, мисля, че е полски, по същия начин изглежда като павенце  :lol: .Само дето има съмнително голяма трайност ;-)

01.04.09
10:52

тази тема я бях отписал вече, една марка установихме а някой заместител ако се сетите, защото както знаете тази марк може да не е лесно да се намери навсякъде.

22.04.09
15:04

Какво мислите за този Хляб от трици (рецепта за домашно) http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3020

В това предаване социолога Андрей Райчев представи тази рецепта, като каза че много е отслабнал с този хляб. Чудя се как е.

23.03.10
16:59

казано от Ива Павлина на 16.03.09, 06:24:

Ох, на много ментета съм попадала - за марки, ще помисля, че не са една и две... Много от ръжените хлябове ги оцветяват с канела, за да придобият кафяв цвят - усеща се веднага. Скоро попаднах на един “зеленчуков хляб”, който жълтееше и си помислих, че е от зцаревично брашно, с парченца зеленчуци ... да, ама не! Оцветен явно с тия бульоните на прах за супи - камара Е-та, никакви зеленчучета, естествено, и яко маргарин в състава - направо като кроасанено седеше тестото... Веднага го изхвърлих.

Може ли да споменеш някои марки хлябове некачествени и оцветени, за да знам какво да не взимам, ще съм ти благодарен;
И ако може поне 2 фирми качествени хлябове да ми кажеш за да ги редувам. :) (освен ВИТА СТАР)

Мнението беше редактирано от Julius на 23.03.10 16:59.

23.03.10
21:06

казано от Julius на 23.03.10, 16:59:

казано от Ива Павлина на 16.03.09, 06:24:

Ох, на много ментета съм попадала - за марки, ще помисля, че не са една и две... Много от ръжените хлябове ги оцветяват с канела, за да придобият кафяв цвят - усеща се веднага. Скоро попаднах на един “зеленчуков хляб”, който жълтееше и си помислих, че е от зцаревично брашно, с парченца зеленчуци ... да, ама не! Оцветен явно с тия бульоните на прах за супи - камара Е-та, никакви зеленчучета, естествено, и яко маргарин в състава - направо като кроасанено седеше тестото... Веднага го изхвърлих.

Може ли да споменеш някои марки хлябове некачествени и оцветени, за да знам какво да не взимам, ще съм ти благодарен;
И ако може поне 2 фирми качествени хлябове да ми кажеш за да ги редувам. :) (освен ВИТА СТАР)

Не съм Ива, но предполагам ще съм ти полезен.
Има един немски хляб мисля че той не е лош вариант. Има го във веригите.
Разрови се в форума и ще откриеш точното му име.

Мнението беше редактирано от tonu на 23.03.10 21:06.

24.03.10
09:55

Хляб почти не консумирам вече.

24.03.10
12:53

казано от Ива Павлина на 24.03.10, 09:55:

Хляб почти не консумирам вече.

А попринцип можеш ли да ми кажеш някои качествени фирми коио преди си ползвала.

24.03.10
20:07

Бонус и Вита

24.03.10
20:35

@tonu: Mestemacher е марката! Само него ям. Взимам си го от МЕТРО малко по-тънко.

24.03.10
21:50

Ясно мерси, а някакви мнения да имате за хлябовете на нилана,савимекс и симид (качествени ли са) ?

26.03.10
22:20

Най-добре се усеща по вкуса на хляба,няма ли леко киселият вкус и малко по едрата структура,едвали има много от зърното в него.
Освен това има гледай етикета.Има доста хлябове обявени за пълнозърнести,а на етикета няма и след от такова брашно или е на
най-последно място,тоест има най малко от него за цвят.
Според закона на етикета се пишат от ляво на дясно съставките,които се съдържат в най-големи количества.Но в България е трудно да се вярва на това.Все пак е по голяма вероятно да има пълнозърнесто брашно,ако го има в етикета,от колкото ако воабще не е опеменато.

28.03.10
20:14

казано от Biad__ на 26.03.10, 22:20:

Най-добре се усеща по вкуса на хляба,няма ли леко киселият вкус и малко по едрата структура,едвали има много от зърното в него.
Освен това има гледай етикета.Има доста хлябове обявени за пълнозърнести,а на етикета няма и след от такова брашно или е на
най-последно място,тоест има най малко от него за цвят.
Според закона на етикета се пишат от ляво на дясно съставките,които се съдържат в най-големи количества.Но в България е трудно да се вярва на това.Все пак е по голяма вероятно да има пълнозърнесто брашно,ако го има в етикета,от колкото ако воабще не е опеменато.

Да това го знам, а примерно ако изглежда по - сух а не влажен, това проблем лие, защото на Нилана,Симид и Савимекс изглеждат сухи, а на Вита стар са по-влажни .

29.03.10
05:07

Хляба на  Вита стар как го ядете,че на мене ми е странен?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1