Начинаеща

19.02.10
07:27

Здравейте начинаеща съм в този форум. Целта ми е да сваля около 5-6 кг . Добре ли ще е да правя кардио на велоергометър по два пъти на ден всеки ден сутрин в 8 до 9 и вечер отново около 60 мин . Старухам се да няма обратния ефект и вместо да отслабна да кача от мускули и да се получи обратен ефект ?Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите Smile

П.С. Трениравката ми е следната : 10 мин бавно темпо за загрявка и след това до 55 мин редувам 1 мин бързо и 1 бавно и накрая 5 мин бавно Smile

19.02.10
08:36

Не се плащи не е толкова лесно да се качат мускули.Отиди в един фитнес и погледни тези,които са вътре.И преброй колко от тях приличат на горили.Не повече от 10%.А за жени е 2-3 по тръдно така че спокойно си върти там.Обаче и диетата е важна,иначе вместо мазнини ще изгориш мускули или ще останеш само кожа,кости и мазнини,със съвсем минимални резултати.

19.02.10
08:52

проблема е че не ме бива с диетите не може ли само да се ограничавам с по- малко ядене

Мнението беше редактирано от radoslava на 19.02.10 08:52.

Докато не дефинираш ‘бързо’ и ‘бавно’ на колелото и ‘по-малко’ ядене какво е, както и повече информация за теб (килограми, ръст...), никой не може да познае със сигурност отговора на въпроса ти.
Но 2 часа на ден ще те претоварят доста и каквато и диета да имаш - няма да успее да те спаси от претренирането. А то води до стрес, нервност...дебелеене :)
А мускули от велоергометър трудно ще направиш, може да погледаш следващата обиколка на Франция и да видиш мъжете с повече тестостерон от теб (той е отговорен за качването на мускули) дали са с големи крака. ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.02.10 09:30.

19.02.10
10:27

качването на мускули изисква повече мисъл и усилия от отслабването. Доста по-сложен процес е. Важното е да си следиш калориите, а не да правиш “диета”. Яж 5 пъти на ден балансирано (белтъчини, въглехидрати и мазнини) и ще си ОК. Иначе това кардио звучи доста сериозно, но ако вкараш и малко тренировка с тежест (може и тежестта на тялото - клекове, лицеви опори и т.н.) ефекта ще е доста по-добър - и като темп на отслабването и като ВИЗИЯ!!!

24.03.10
21:25

Здравейте и от мен. След 3 годишен заседнал начин на живот най-накрая се реших и днес ми беше първата тренировка във фитнеса. Преди 3 год бях 57 кг и се харесвах много,бях стегната. След употребата на неправилни противозачатъчни изписани ми от доктор качих за 5 месеца без да се усетя 10 кг,смених тези хап4ета с др подобни и въобще не обръщах внимание на теглото си пиех алкохол всеки ден плюс нездравословно хранене. До мин год март месец, когата положението излезе извън контрол и достигнах тежките за мен 80 килограма. В момента съм 69(от лятото не съм си променила теглото,а искам да достигна поне 60) проблемните зони са ми краката,коремът. Моят тип тяло е точно като негърките набити крака изпъкнало и вирнато дупе. Искам да си стегна дупето и да стопя мазнините от вътрешната част на бедрата и корема(според мен коремът ми не е е толкова зле). Храня се често и по малко. Закуска 2супени лъжици овесени трици с изсушени плодове и прясно мляко 0% масленост,след около 2ч около 300гр еднакъв плод,след това салата домати,краставици пиперка,зелен лук,маслини вс около 300грама плюс не тлъсто месо,риба,рибни деликатеси или някакъв вид сирене(редувам ги всеки ден) след това ако огладнея ям 1 или 2 варени яйца. Не използвам олио,зехтин и сол,но вс останали подправки дааа незнам дали е правилно,но ми е трудно да ям месо,риба,сирене без подправки. Пия по 1.5л вода+ чай чист. Не пия алкохол,от 2месеца не пуша. Понякога си позволявамм безалкохолни напитки,но лайт, и моят биг проблем шоколад преди цикъл. Моля за помощ и съвети как да тренирам и какво да ям за да достигна желаното тегло и форма на тяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1