моето хранене....:)

25.03.10
14:08

Здравейте, съжалявам, че не съм изчела всичко по въпроса за храненето и фитнеса(с две бебета съм, че и мъж ;))
Накратко: тренирам от 2 месеца(след второ раждане с хистеректомия), целта ми е да сваля килограми (1.60/54 кг към момента), корема да поизчезне и разбира се да задържа :)
До тук резултата е минус 3.5 кг
Въпросът ми е свързан с храненето. Не мога да се храня по диетата, направена от инструктора. Първия фактор е времето, втория, че написаното е много голямо количество за мен. Искам да попитам професионалистите, които пишат тук - смятате ли, че се храня недостатъчно? Тренирам 4 пъти седмично с тежести, разделени на групи плюс кардио и 2 пъти седмично само кардио:
Сутрин (10.00) кафе с малко мляко и фреш от грейпфрут,лимон и портокал
Обяд (12.30) една зелена ябълка или 2 кивита
Следобяд (16.00) зелена салата и пилешко месо (или риба тон)
Тренировка от 18.00 до 20.00
Последно ядене към 21.00 - кисело мляко половин кофичка или отново салата

Това е....понякога се мъча да ям два пъти дневно месо, не винаги успявам, защото без плодове не мога, а трябва да е на мястото на ябълчицата ми :):)
В очакване на критики или предложения съм, благодаря предварително, бъдете здрави!

25.03.10
14:19

Ами...по-скоро изобщо не ядеш. Така като гледам имаш едно мизерно ядене за целия ден (това с пилешкото). Другото не го брой за храна.

Здрасти!
Не съм професионалист, но храненето, което си описала, е категорично недостатъчно и небалансирано в моите очи, особено за спортуващ човек. Първото ти ма-а-алко по-прилично хранене е чак следобед (в 16:00) и като цяло - май остава единствено такова за деня. Количествата на подходящите въглехидрати и мазнини са твърде малки, а тренираш 6 пъти седмично (ако съм разбрал правилно). Нямам идея що за хранене ти е препоръчал инструкторът ти, но ако количествата са проблем - просто ги намали, не елиминирай храни от него. Балансирай си храненето - намери местенце за овесени ядки, бобови храни, ядки (бадеми, лешници и т.н.), маслини. Разбира се - в подходящи количества и моменти. Закусвай задължително и солидно. Кафе и фреш не е закуска, а това е храненето, в което имаш най-много свобода.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.03.10 14:29.

25.03.10
15:52

Аз изпаднах в потрес как може човек да тренира с тежести четири дни седмично и да яде веднъж дневно. 
Всъщност, извинявам се за предубеждението, но съм сколнен да вярвам, че дори тази порция е сведена до минимално количество типично по женски.

Предложение - следвай диетата, написана от инструктора ти. Щом смяташ, че е много - значи е пъти по-добре от настоящия глад.

25.03.10
20:18

Благодаря, очаквах подобни отговори ..:)
  Ще се опитам да изпълня съветите Ви...и ще пиша отново. Имах още един въпрос, ако е удобно ще задам и него:
Колеги посетили някакъв диет център, от там са им дали заместители на храна (не съм сигурна прахообразни ли бяха или таблетковидни), които се взимат на 3 часа (същото времево разпределение като яденетата в моята диета), така са свалили вече по 7 кг за по-малко от 3 месеца, без спорт, тъй като и двамата считат , че нямат време за такъв ;) (шефчета)
Та, какво мислите за тез магични таблетки? Дават се след направени един куп кръвни изследвания, липидни профили и т.н

п.с. - Като се зачета - наистина са ми много, ама много женски питанките:):) ще ме прощавате :):)

26.03.10
04:44

Ами не ги знаем какви са тези таблетки, за да ти кажем :)
Ако толкова нямаш време, не е проблем едно ядене да си заместиш с протеин на прах. Например след като излезеш от тренировка е идеално :)
Но вземи яж нещо. Напиши си храненето, препоръчано от инструктора, сигурно е далеч по-добро от това, което (не) ядеш в момента. С глад ще отслабнеш на килограми, но не гарантирам на какво ще заприличаш и колко бързо ще върнеш изгубените мазнини+мускули под формата единствено на мазнини.
Айди претвай се, готви и не се оправдавай с мъж и деца. И зз имам мъж и дете и 3 работи и спортувам и ям по 4-5 пъти.
А, сега видях, че губиш 2 часа за фитнес. По-добре си направи по-кратка и по-интензивна тренировка и използвай останалото време за ядене и готвене :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 26.03.10 04:46.

казано от polina13 на 25.03.10, 20:18:

Колеги посетили някакъв диет център, от там са им дали заместители на храна (не съм сигурна прахообразни ли бяха или таблетковидни), които се взимат на 3 часа (същото времево разпределение като яденетата в моята диета), така са свалили вече по 7 кг за по-малко от 3 месеца, без спорт, тъй като и двамата считат , че нямат време за такъв ;) (шефчета)
Та, какво мислите за тез магични таблетки?

Като цяло съм доста подозрителен към подобни вълшебства, а и не си много ясна в обяснението (вероятно не знаеш подробности всъщност). От една страна организмът не е пригоден да роботи с такова “гориво” - хапчета или прахчета. Ако с се замести едно хранене дневно с подобен заместител, това е ОК. Възможно е да се заместят и две хранения, но тогава трябва останалата истинска храна да е доста изпипана. Заместването на повече хранения с подобни продукти за един дълъг период е неразумно и ще доведе до нестабилни резултати. От друга страна - какво пък съдържат тези заместители, та са толкова ефективни? Да колко влиянието им е лишено от странични ефекти? Какво се случва, когато спреш да ги приемаш (логичен въпрос, защото подходящ хранителен режим можеш да спазваш цял живот)? Не на последно място - 7 кг за 3 месеца са абсолютно постижим резултат и без такива заместители (включително и без спорт).

Изобщо - в моите очи нещата са повече от подозрителни по принцип. Дай повече подробности за тези продукти, но лично аз бих те посъветвал да се придържаш към “изтърканата и банална рецепта” - хранене и спорт.

30.03.10
09:27

Реших да препиша тук и диетата, която ми е написал инстурктора (с тайната надежда да ми кажете - много ядене, брееее ;);0)

Та:
Закуска - 5 белтъка+50-60 грама овесени ядки
Обяд - 150 грама месо от филе (пил.гърди или риба) + зелена салата по избор
Следобедна закуска - като обяда
След тренировка протеин!
Вечеря - 150 грама пилешко + 7 белтъка
На шестия ден зареждане - към второ и трето хранене добавка 100 грама кафяв ориз или хлаб Бонус

Вода 4,5 литра на ден (аз пия по 8 понякога)
Без захар
калиева сол
Зехтин, вместо олио

Какво мислите?
  Проблема е, че той вече не е в залата, която посещавам, а всеки инструктор ме съветва различно...
  Един казва - фреша не ти пречи, може да го  пиеш и да закусиш плод, вместо овес и белтъци
  Друг казва - защо правиш такова кардио?! Редувам 5 минути на 15 та степен ходене с 5 минути тичане (така 40 мин) - трябва само да ходиш..на 15 та степен е много - все едно правиш силова тренировка, ходи на 6-та
  Реших да хапвам по 50 гр обезмаслена извара, вместо горепосочената закуска - пак ме разкритикуваха -  да не очаквам да сваля кг с тази извара
ОБърквам се някак :)
  Зелена салата не било хубаво, само зеле да ям (не обичаааам)
Та хубаво е, че всички са ярки индивидуалисти , но аз лично незнам кой е по-по най в съветите:)
Хубав ден на всички и много положителни емоции, бъдете здрави!

30.03.10
10:30

Моето мнение: вместо фреш, цял плод. 7 белтъка са си чисто хабене на хранителни продукти. Хората гладуват, ти ще хвърляш жълтъците. По-добре яж цели яйцата. Изварата също е добра идея. Но 50 грама са просто нищо. Стреми се към 150-200 гр. (една купичка). Зелената салата е по-добре даже от зелето, защото то има много фибри и понякога подува излишно. Но пък има много вит С и според мен е супер. Да, може да подправяш със зехтин.
Не, храната от програмата съвсем не е много. Само на вечерното хранене белтъкът е много и може да се раздели на 2 вечери: месо и салата към 17-18 часа, а другото ядене: извара или яйца, преди лягане. Даже и още да си позволяваш, с тези две деца, целите грижи по домакинството+тренировки, пак ще е добре.
Още идеи: кисело мляко+сурови ядки (орехи, бадеми); омлет със сирене; риба+салата; протеин с банан след тренировка или за закуска...
Виж и темата с рецептите, има много идеи :)
8 литра вода  :roll: ти давиш ли се?

Мнението беше редактирано от Anelia на 30.03.10 10:35.

30.03.10
10:54

Съгласен с Анелия. Храната от тази програма клони към минимума за живот - не повече от 1100 калории.
Да речем, че още 100 ще дойдат от протеин, но спокойно може да добавиш много неща.

За мен най-големият проблем е тоталната липса на каквито и да било мазнини в такова хранене. От мазно не се пълнее, мазнините са ключов жизненоважен елемент за тялото. При такова орязване хормоналния дисбаланс е на една ръка разстояние, и ще видим поредната тема “Спиране на месечния цикъл и НВД” - за справка, 5-6 теми по долу.

За да не се лишаваш от тях, вместо 5 или 7 белтъка хапни 2 цели яйца (стига с  това разхищение на качествената храна). В едно от храненията замени пилешкото със свинско. Предложенията в горния пост също са чудесни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1