14.03.05
08:27
Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=45824#45824
Знам че е добре да се вземат аминокиселини или суроватачен протеин преди и след сутрешната аеробика с цел да се предпазят мускулите от разпад.Та според вас това ще попречи ли н аизгарянето на мазнините и вие правите ли го?
Да аминокиселините е най-добре преди бягане да се вземат за да са запълнени депата и да загубиш най-малко мускулна маса. Не пречи за изгарянето на мазнините, защото не спира секрецията на глюкагон и адреналин (разграждащи хормони) по време на тичането. Доколкото ако шапнеш въглехидрати ще се получи пик на инсолина и ще блокира разграждащите(катаболни) хормони.
по-здрави
16.03.05
10:16
а прости въглехидрати веднага след кардио и после(след 15мин) амино/протеин до какъв ефект би трябвало да доведат? според логиката до запазване на мускулите, но пречат ли на нещо друго?
Няма по простата пречина, че веднага след тренировка е невъзможно да натрупаш мазнини. Но може найстина да спре процеса на катаболизъм на мазнините, който след тренировка е най-силен. Такаче от тая гледна точка може да има проблеми. Но ако правиш тичането и тренировката сутрин и след това заредиш с въглехидрати е перфектно, даже ако не го направиш може да се стигне до преумора или катаболизиране на мускули.
по-здрави
Доколко знам глутамина има антикатаболен ефект
След тичане си правя протеинов шейк с глутамин, а преди пия по 2 АК Uni2700
А ако поради финансови причини взимам суроватачен протеин преди бягането,ще сварши ли работа вместо Ак?
[quote author=”^Rokera^”]А ако поради финансови причини взимам суроватачен протеин преди бягането,ще сварши ли работа вместо Ак?
Да, няма проблеми, разликата е много малка, напоследък и аз взех така да правя, просто суроватъчния го вземай около 30-40 минути преди кардиото.
След кардио все пак е по-добре аминокиселини за максимално бърз противодействащ катаболизма ефект. Но ако вземеш суроватъчен не е чак много голям проблем.
След това не ядеш нищо в продължение на час - час и половина за да продължи липолизата - разграждането на мазнините.
След това хапващ комплексни въглехидрати и протеинови храни.