28.03.10
11:16
Здравейте,
карах някаква късна шарка и тъкмо взех да се оправям, и се наложи да ме оперират от киста (на опашката). Покрай тези здравословни проблеми ми се събира доста дълго отцъствие от залата, та се питам дали мога да си ходя на фитнес въпреки разреза, който започва да боли по-малко или трябва да изчакам определен период от време ?
казано от Voltmachine на 28.03.10, 11:16:
Здравейте,
карах някаква късна шарка и тъкмо взех да се оправям, и се наложи да ме оперират от киста (на опашката). Покрай тези здравословни проблеми ми се събира доста дълго отцъствие от залата, та се питам дали мога да си ходя на фитнес въпреки разреза, който започва да боли по-малко или трябва да изчакам определен период от време ?
Споделям моя опит, който не идентичен с твоето положение. На мен лятото ми махнаха мастно топче от кръста. Операцията бе амбулаторна - направиха разрез 3 сантиметра, изрязаха мастната тъкан и зашиха. Още същия ден отидох на разходка в парка, която беше болезнена и мнооого бавна. Лепенките ги махнах на 2-рата седмица, а конците ми ги махнаха на 15-ия ден, защото било по-сигурно, тъй като при навеждане имало опасност да не се отвори раната. При пипане мястото леко наболяваше. След това вече можех да видя реалното положение на мястото - беше розово и по шевовете и разреза си личеше, че е прясно зарастнало и беше вдлъбнато (абе грозна гледка). Изчаках още 1 седмица и отидох да тренирам - гръб (включително мъртва тяга). Тогава вече почти нямаше коричка, но си седеше розово.
Ако твоята операция е била по-дълбока, незнам, но ако е нещо подкожно смятам, че няма проблем след 3 седмици да се тренира. Все пак последната дума може да я дадеш на лекар, ако нещо се колебаеш.
Човек ти добре ли си :)
Това е киста бе момче... Има си лекари те ще ти кажат, кво питаш по форумите ... ??
Имам приятел, който кистата му се отваря 4 пъти !!! в рамките на 2-3 години и вече си е правил 5 операции - една в София, 2 в Плевен , 1 в Германия и последната беше в Бяла Черква. Засега последната се очертава като най-успешна , но мисълта ми е, че той беше фитнес маниак и той и спря да тренира , не му дават да влиза в зала! Той ходи леко да тича и това е!
Има хора, които явно не им е проблемна кистата и после забравят за нея, не те плаша , но се отнеси сериозно към това и се обърни към компетентните хора !
29.03.10
07:43
Мерси, значи няма да тренирам поне докато се затвори раната изцяло, вярно по-добре здрав отколкото с залата с надвиснала нова операция :)
29.03.10
13:16
какво представлява тази киста, от коремни преси преди година върху твърд под ми излезе едно на опашката, ама незнам дали е като твоето
29.03.10
14:25
Ами ако имаш, ще усетиш със сигурност. Поне при мен се появи спонтанно и съпроводена със силни болки, не можех да спя, да седя... трябваше само настрани да не я налягам. По-добре не чети в интернет за кисти, че дават някакви ужасни примери и ти става по-кофти :)
Значи аз не виждах нищо освен леко зачервяване на опашката. Отидох при хирург (добре че майка ми има такива познати да не ме претупат) и той веднага ме оперира без много да ми обяснява. Било подкожно под силно налягане и затова боляло. Твойто може и да е някаква мастна тъкан, не знам, по-добре се виж, че колкото повече се изчаквало, толкова по-сериозни последици имало.
По-здрави