Съвет

28.03.10
17:05

Здравейте, тренирам от 4 месеца и до сега тренирах гръб 1 път в седмицата, но искам да се разширя тъй като съм тесен и се чудя дали да не почна да го правя по 2 пъти семично. Ще има ли положителен резултат или има вероятност да претренирам?

28.03.10
17:15

и 6 пъти в седмицата да го тренраш няма да напреднеш ... ще напреднеш ако го тренираш добре  ,  и добра храна...

Мнението беше редактирано от radoslav1 на 28.03.10 17:16.

28.03.10
17:25

Тренировкта ми е:

1. Набирания
2. Придърпване на скрипец пред гърди
3. Придърпване на скрипец зад врат
4. Гребане с щанга
5. Хамър машина

Чувал съм, че изоставащата група не е зле да се тренира и два пъти седмично и за това реших и да попитам тук. Все още нямам много опит

28.03.10
18:30

Много ти е това, скрипеца пред гърди е основно за разширяване, набиранията-също, затова махни скрипеца, яж разумно, почивай достатъчно и ще видиш промяната.

28.03.10
18:31

1. Набирания
2. Придърпване на скрипец пред гърди
3. Придърпване на скрипец зад врат

Това са 3 еднотипни упражнения. Като правиш всичко това е нормално да претренираш и затова няма напредък. Прави само набирания с широк хват и тежест ако е необходимо, може да вкараш и мъртва тяга.

28.03.10
18:39

Моя съвет е да редактираш тренировката...
Набирания - чудесно! Но ако можеш да правиш повече от 6 набирания защо играеш и на скрипец? Опитай да разнообразиш набиранията /успореден, тесен, подхват .../
Включи гребане на хоризонтален скрипец и гребане с дъмбел - това са страхотни упражнения. Не съм привърженик на придърпване зад врат, просто не го чуствам добре, но действа.

И все пак колко дни седмично тренираш и с какво се храниш?

28.03.10
19:10

казано от _AdReNaLiN на 28.03.10, 18:31:

може да вкараш и мъртва тяга.

малко ме е страх с тая мъртва тяга, тъй като имах проблеми с кръста.

казано от MidnightWhisper на 28.03.10, 18:39:

Моя съвет е да редактираш тренировката...
Набирания - чудесно! Но ако можеш да правиш повече от 6 набирания защо играеш и на скрипец? Опитай да разнообразиш набиранията /успореден, тесен, подхват .../
Включи гребане на хоризонтален скрипец и гребане с дъмбел - това са страхотни упражнения. Не съм привърженик на придърпване зад врат, просто не го чуствам добре, но действа.

И все пак колко дни седмично тренираш и с какво се храниш?

Ходя 4 пъти седмично(понеделник, вторник, четвъртак,петък) , а по принцип не спазвам определен хранителен режим в момента. Все пак не ям сладко,банички, хамбургери, не пия газирано и алкохол и се старая да ограничавам мазното. А що се отнася до набиранията на този етап 6-7 без тежест. Хоризонтален скрипец и грабане с дъмбел правех преди да си променя програмата след 2рия-3тия месец.

28.03.10
19:27

Ок, започвай си с набирания /гледай да пазиш техниката/, прави 3-4 серии с широк надхват.
После опитай придърпване на скрипец с тесен успореден хват, а хоризонталния скрипец прави с широк хват.
Промяна в тренировката не винаги означава да смениш упражненията - промени начина на изпълнение. Експериментирай и тренирай така, както го чустваш най-добре.

28.03.10
20:41

Упражненията, които ще натоварят качествено гръбната мускулатура са:
1.набирания;
2.гребане с лост
3.гребане с дъмбел или мечка на скрипец или тесен хват Т-щанга (едно и също натоварва);
4.мъртва тяга
5.трапец

Два пъти в седмицата е безсмислено - няма да можеш да се възстановяваш.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.10 20:43.

29.03.10
19:53

Благодаря на всички за помоща

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1