Какъв креатин и евентуално какъв Глутамин ще ми препоръчате

DE

28.03.10
20:54

Здравейте,
искам да се посъветвам с Вас, какъв Креатин да си взема, понеже не съм ползвал нищо до сега, и тренирам на чисто, но искам да си взема някакъв безопасен и добър креатин в комбинация с някой глутамин, който също да е добър и по възможност без странични ефекти. Доста четох из нета за какво иде реч, но друго си е да питам хората, които се занимават повечко с това в пряка тема свързана с въпросите ми.. Искам да направя орелефено тяло със ясно изразен мускул и прочие, по възможност да не напълнявам, а да имам мускулна маса и като цяло добра фигура.
Благодаря за вниманието и очаквам вашите отговори.
Поздрави :))

КК

28.03.10
23:09

Смятам, че от глутамина сам по себе си голяма файда няма да има. Ако трябва да избираш БЦАА-то е доста по-добър избор.
Препоръчвам ти креатин Controlled Labs Green Magnitude и Аминокиселини в разклонена верига Scivation Xtend (по 3-4 дози преди/по-време/след тренировка, ще си покриеш дори и глутамина, мисля че беше 2.5гр глутамин в доза, а чисто ако си купил глутамин повече от 10-15 на ден няма смисъл). Успех.

Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 28.03.10 23:11.

28.03.10
23:22

По-скоро по-малко от 10-15 грама няма смисъл...

Иначе и според мен по-добре ВСАА отколкото глутамин. Предложените от Камен неща са сред най-добрите в класовете си. Но ако не ти се дават 200-250 лв може да вземеш и един креатин етил естер (СЕЕ) или кре-алкалин например с ВСАА на прах - СЕЕ и ВСАА на Примафорс са доста изгодни.

29.03.10
07:20

Може и да започнеш с креатин-монохидрат, ако не си пил нищо подобно досега. Разгледай фирмата Primaforce.

29.03.10
08:23

Монохидрата задържа вода, а той не търси подобен ефект.

29.03.10
11:35

Не е чак такава болка за умиране.

29.03.10
11:57

О,огромна болка е !!!

DE

29.03.10
14:08

ХеХе, благодаря за бързите Ви отговори, мисля, че се спрях на

КРЕАТИН ЕТИЛ ЕСТЕР, сега ако ми кажете и от къде мога да си го поръчам да ми го доставят..., ако има още нещо, споделете :P

29.03.10
14:21

казано от DENkO92 на 29.03.10, 14:08:

ХеХе, благодаря за бързите Ви отговори, мисля, че се спрях на

КРЕАТИН ЕТИЛ ЕСТЕР, сега ако ми кажете и от къде мога да си го поръчам да ми го доставят..., ако има още нещо, споделете :P

silabg.com/bg/3025-PRIMAFORCE-CEE-CREATINE-ETHYL-ESTER-500g.html

Примерно.

DE

29.03.10
19:46

Аз гледах ето това

http://bg.nutrend.eu/cat_64070/art_56855/detail.aspx

но не виждам, дали може да се поръча от този сайт, а този, който си ми дал, малко се различава ми се струва.. или ?

EDIT: Може ли да ми обясните повечко за действието на този креатин? Или да ми препоръчате друг, като цяло искам да ми помогне да увелича мускулната си маса по ръцете и гърба, незнам какво значи термина ” да задържа вода ” но ми се струва, че така ще напълнея.. ? Искам да кача мускулната си маса, без да напълнявам, примерно в лицето... да ми се оформят добри и здрави мускули. Като цяло тренирам по програма, но ми се иска да се подкрепя с креатин, че на чисто е доста трудно.... ;d

Мнението беше редактирано от DENkO92 на 29.03.10 20:33.

DE

30.03.10
18:56

Добре, креатина ще е този, но един приятел ме съветва да го взимам със някой глутамин или аминокиселини, нещо да ми предложите ?

30.03.10
19:03

Глутамин 1 кг - 70 лв fitneshrani.com/aminokiselini/produkti/l-glutamin-1000-gr
Аминокиселини течни 1 литър 35 лв fitneshrani.com/aminokiselini/produkti/liquid-amino-techni-aminokiselini-1000-ml
Това са най-изгодните предложения на БГ пазара.

30.03.10
19:07

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/ Прочети тази тема, доста неща за креатина, а и за добавките като цяло, не са ти ясни. Не е хубаво да пиеш нещо само защото някой ти е казал, че е добро. Относно аминокиселините и глутамина, не, че са излишни, но по-добре някакъв суроватъчен протеин за след ставане и след тренировка. Прочети и за него - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223/. После ако имаш конкретни въпроси за марки и т.н. - питай.

DE

31.03.10
13:22

Не съм казъл, че знам всичко за тях, точно за това питам вас, нали така ? Това което го прочетох за CEE-то ми го каза същия този приятел, той преди година взимаше и ми каза доста неща, но темата е доста полезна, изчетох я, утре ще ида да си купя креатина, а ако го няма в магазина, ще го поръчам.
После ще питам за дозировката, уж четох как, но за всеки случеи :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1