07.02.10
13:17
Вегетарианец съм и се ограничавам с яйца, риба и млечни от животинските продукти. Напоследък обаче наблягам на първите, понеже започнаха да ми харесват повече от преди. Знам, че не е много полезно да се консумират многократно в седмицата, да не говорим за ежедневно, но кога говорим за прекаляване и как прекаляването може да се отрази зле, освен на холестерола?
Ям по 10-15 дневно и съм в отлично здраве. 99% от форума са също така. Яж всеки ден и не се притеснявай! Бабини глупости са това, че яйцата са вредни...
07.02.10
13:32
Чак 99% не ми се вярва - щеше да е прекалено хубаво :)
Asystolette - не се притеснявай от всекидневната им употреба, дори по няколко на ден. Аз неведнъж съм казвала, че хапвам по 5-6 дневно. Както виждаш Владо яде двойно :)
Дори и на холестерола не могат да се отразят, защото това, което са ни набивали/набиват в главите, че свинското и яйцата увеличават холестерола не е вярно.
Храната, която приемаме не влияе на количествата холестерол в тялото. А и той сам по себе си е хубаво нещо, виж лошия холестерол е друго.
Така че хапвай си.
може “прекаляването” да се отрази зле в случай че си алергична към тях
07.02.10
13:41
Виж даже как са ти са се усмихнали тези от аватара ми ;)
07.02.10
14:27
През последната година почити всяка сутрин закусям с 5 цели, и досега не съм забелязал да ми е пораснал трети крак, или втора лява ръка :lol:
казано от Asystolette на 07.02.10, 13:17:
Вегетарианец съм и се ограничавам с яйца, риба и млечни от животинските продукти. Напоследък обаче наблягам на първите, понеже започнаха да ми харесват повече от преди. Знам, че не е много полезно да се консумират многократно в седмицата, да не говорим за ежедневно, но кога говорим за прекаляване и как прекаляването може да се отрази зле, освен на холестерола?
Нормално е да ти се дояждат такива храни - в нас е заложено да се храним с такава храна. А относно количеството можеш сама да си го определиш, но ограничение зависи за какви яйца говорим. Избягвай купешките, тъй като в тях все повече се побягва до количество, отколкото качество.
07.02.10
15:25
Благодаря ви на всички, искрено се надявах да получа гласове в полза на яйцата :D
Предполагам, че и мазнините в тях не са опасни в такъв случай? Четох, че гликемичният им лоудинг е нулев. Жълтъците ги ям, но ограничавам въглехидратите от другите храни.
07.02.10
17:18
Гледай да са от свободни кокошки :)
казано от Венцеслава Атилова на 07.02.10, 17:18:
Винаги съм се чудил какво значи :lol:
07.02.10
18:12
казано от korpusito на 07.02.10, 18:09:
Да не са от генно модифицираните кокошки.
По 10-15 на ден ми се струва множко..
Аз повече от 4 на ден не мога да изям.
И да усеща се разлика между купени и селски яйца, както каза Венцеслава - free range chicken eggs :).
07.02.10
19:26
казано от cecowe на 07.02.10, 18:12:
По скоро да са свободни и да имат пространство за живеене, каквито са кокошките по дворовете из селата. Не натъпкани в клетки в който дори немогат да се завъртят и денонощно угоявани.
Аз ям по 10-15 и то от магазина. Дали са по-вредни не ме интересува много :)
Към авторката : Защо не ядеш месо ? Жал ти е, че ги убиват ли ? Тогава защо ядеш “неродени” пилета :lol:
07.02.10
19:36
казано от Владимир92 на 07.02.10, 19:29:
Към авторката : Защо не ядеш месо ? Жал ти е, че ги убиват ли ? Тогава защо ядеш “неродени” пилета :lol:
В първия си университет имах колежка, заклета вегетариантка, и така и неможа да ми отговори защо е такава.
Защото обича животните и не ги яде, или защото мрази разстенията и яде само тях :lol:
За мен вегетарианците не са хора :) Не ядът месо, а св**ки правят, а :lol: Мисля, че темата се изчерпа, а и доста се отклонихме :lol:
Мнението беше редактирано от Владимир на 07.02.10 19:46.
Какво правят не разбрах .. ?? На някой хора в крайна сметка им личи че са 92-ри набор ;)
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 08.02.10 03:18.
казано от cecowe на 07.02.10, 18:12:
Разби мрака с тухла!!!
28.03.10
23:33
Горкичките кокошчици вчера гледах как ги мятат от клетка на клетка като картофи. Апьк са живички горките.
Свободните кокошки имат 100 пьти по добьр вкус от угояваните обаче.
29.03.10
13:31
Съгласна съм, току-що изядох две, които просто нямаха вкус на нищо..