[quote author=“dobermann”]Не са постоянни, а се появяват по време и след тренировки, след което до 2 дни изчезват, до следващата тренировка (специално за бицепс)!
Може би при правенето на бицепс си натоварваш ставите неправилно. Просто гледай да правиш упражнения, които не ти натоварват китките и после бавно преминавай към по-натоварващи, за да свикнат лека полека :)
А дали ако почна да тренирам специално предмишмица, напрежението в ставите ще се убие?
17.03.07
15:35
щом ти припукват китките когато правиш за предмишница , купи си едни такива малко уредче за предмишница..просто сгъваш с пръстите . няма натоварване в хрущялите на китките
Имам много проблеми с китката поради чупене... Накитниците адски много ми помагат особено при промяна на темтературите без накитник не издържам на болката... също така е добре да разгрявате самите китки преди упражнение...
пп Накитниците не са ми много стегнати важното е да пазят топло....
Мнението беше редактирано от MaHuaKa на 17.10.07 22:13.
Мога да вдигам 17 кила дъмбел концентрирано сгъване за бицепс, обаче имам чувството, че ще ми се откъсне китката. Някакво противодействие има ли срещу това?
За да няма това, трябва да сваля поне с 5 кг. :(
Мнението беше редактирано от Zingam на 22.10.07 16:22.
29.03.10
09:55
Здравейте!
Аз също имах проблем с китките.Появиха,се когато правих “Бицепсово сгъване с щанга” ,но с прав лост по-голяма болка имах на дясната китка.Спрях да ходя на фитнес около 2седмици и половина,мазах се с “Фелоран гел”,които не помагаше особено и си слагах ленти на ръката.После ми дадоха едно мазило(ако мога така да го нарека),което при такива наранявания,подувания помагало аз не вярвах да помогне особено,но когато се намазах и го завих да се затопли на другата сутрин болката беше изчезнала,беше останала много лека и фина болка,която се усеща само при завъртване на китката обратно на часовниковата стрелка(болката се изразява някъде под кокалчето).Мазилото е направено от Мас и Невен незнам дали може да се намери по магазините или се прави специално,но си заслужава.След 2 дни от намазването отидох на фитнес естествено внимавах да не я претоваря пак,бях си сложил накитници да ми стягат китките(не са много стегнати,но помагат).При никое упражнение не усетих особено натоварване на китките само при “Бицепсово сгъване с щанга”(правя го с EZ-лост) и “Трицепсово разгъване на горен скрипец”-тук натоварването беше малко повече,и когато се прибрах усещах нещо като стягане в китките,но ги намазах с “Фелоран гел” и на следващата сутрин ми бяха като нови само където тази лека болка в дясната ръка си седи и искам да попитам дали може да ми създаде някакъв проблем?
Благодаря.
29.03.10
09:59
казано от person на 29.03.10, 09:55:
...тази лека болка в дясната ръка си седи и искам да попитам дали може да ми създаде някакъв проблем?
Да, разбира се, може.
Всяка контузия, която не е 100% възстановена, е предпоставка за усложнения, повторна контузия и хронични проблеми.
02.04.10
08:05
Като бях пак на фитнес видях,че тази болка още си седи и чак се усилва се замислих и разбрах,че наистина е по-добре да спра да ходя на фитнес докато не изчезне изцяло.По-добре още 1 месец да не ходя в залата отколкото китката да ме боли постоянно или след време да се влоши още повече.И един въпрос след като контузията отмине напълно дали после ще е по-добре да си купя някакви ластични бинтове да си слагам на китките,за да може да се натоварват по-малко и дали ще помогне изобщо?Проверих в един магазин за такива бинтове,но имаха само някакви с дължина 3 метра,което е много,а на мен ми трябват такива където само с едно или две навивания и после да се стягат и дали те също са ластични бинтове?