15.03.09
17:49
Здравейте!Искам да попитам за една моя приятелка която е на НВД от 2 месеца и вече месец и половина не й идва.Нормално ли е?Ще й доиде ли или трябва да отиде на лекар?
15.03.09
18:40
Хм ,ако е станала прекалено слаба или не яде достатъчно мазнини е от това .
НВД почитателите е възможно да ме оплюят, но според мен този тип диета е крайно непрепоръчителен за деца и подрастващи. Защото си играете с организма и на хормонално ниво, което пък е свързано с цикъла. Със сигурност това се е случило с приятелката ти. Принципно не съм запознат точно с тази тема (може би защото съм момче? :D), но драстични диетични промени могат да доведат точно до подобни проблеми. Интересното е, че едно сърчване в гугъл ми показва, че ниско въглехидратната диета би трябвало да регулира месечния цикъл. Например: http://www.bellaonline.com/articles/art17429.asp Но със сигурност приятелката ти не се храни правилно.
Аз лично бих я съветвал да се върне към здравословно РБД като просто изключи вредни въглехидрати, сигурен съм, че с правилни храни и на РБД пак ще постигне добри резултати. Ако проблемът продължава, да се потърси лекарска помощ.
15.03.09
18:51
казано от Костадин на 15.03.09, 18:19:
Не е нормално,само да не направила някое грешно дело..
Мисля, че това е разковничето, грешното дело. :)