26.03.10
11:15
Здравейте. Понеже се опитвам да кача кила и гледам да имам поне 7 хранения на ден, се чудя какво бих могъл да си купувам когато нямам възможност да си приготвя нещо вкъщи. Понякога ми се е случвало да си взема кроасан, солети или някакви обикновенни бисквити, но предполагам, че дори те са доста вредни. Смятате ли че е уместно да се приемат такива храни, когато се търси качване на килограми (естественото не на мазнини :) ) ?
26.03.10
11:20
Зависи с какви условия и възможности разполагаш. Вариантите, за които се сещам, са кисело мляко и ядки (бадеми, лешници, орехи, фъстъци и т.н.). Варените яйца лесно се транспортират, но изискват и малко приготовление в къщи (за сметка на това можеш да свариш много наведнъж). На работно място обикновено се намира и местенце да държиш някакъв скромен запас от овесени ядки. Кроасаните, солетите и бисквитите не са храните, които ще ти бъдат от полза.
26.03.10
11:46
Попринцип, когато съм вкъщи имам възможност да се храня с месо, ориз, яйца, овесени ядки или мюсли, риба тон, плодове... Общо взето закуската, обяда, вечерята и двете хранения, които са ми между обяда и вечерята ги правя вкъщи, но храненто между закуската и обяда се пада, когато съм на училище, а честно казано в някое от междучасията не знам как бих могъл да хапна нещо, което съм си приготвил от вкъщи. Точно затова се чудех дали има нещо, което мога да си взема, като нещата които изброих по-горе, просто за да не пропускам ядене ?
26.03.10
11:53
В рамките на 2-3 часа не е проблем да пренасяш и съхраняваш в плътно затворена кутия почти всякаква храна, включително изброените от теб.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.10 11:53.
Правиш си 2 сандвича ( от 4 филии) черен хляб + някакво месце + краставица и т.н.Мен ме гледаха странно като отидох за първи път така ,но свикнаха..и да не ти пука :)
26.03.10
12:50
Благодаря за съветите :) Мисля, че това със сандвича е добра идея и сигурно това ще направя. А така и така съм започнал да питам.... след всяка тренировка ( а напоследък дори и в нетренировъчни дни) като се прибера вкъщи си правя нещо като бананов шейк ( само от мляко и банани - без захар,сметана и тн.) с поне 2 банана и 300-400 мл мляко. Знам, че и млякото и бананите са полезни, особенно след тренировка, но се чудех дали са полезни в такива дози ?
Мнението беше редактирано от Георги Ненчев на 26.03.10 12:51.
Няма от какво да се притесняваш.Всеки ден си нося по 2 кутии на даскало едната със закуска за голямото (2 сандвича със 100 гр пуешко) и след това имам една кутия със пълнозърнести макарони и една огромна пържола отгоре.И да ти се смеят не им обръщай внимание. :)
26.03.10
13:37
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 12:50:
Мисля, че това със сандвича е добра идея и сигурно това ще направя.
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 11:15:
...какво бих могъл да си купувам когато нямам възможност да си приготвя нещо вкъщи.
Последно съвет за какво ти трябва?
...като се прибера вкъщи си правя нещо като бананов шейк (само от мляко и банани - без захар, сметана и тн.) с поне 2 банана и 300-400 мл мляко. Знам, че и млякото и бананите са полезни, особенно след тренировка, но се чудех дали са полезни в такива дози?
Зависи какъв е хранителният ти режим като цяло.
26.03.10
13:43
казано от Кольо Пияндето на 26.03.10, 13:37:
Мисля, че това със сандвича е добра идея и сигурно това ще направя.
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 11:15:
...какво бих могъл да си купувам когато нямам възможност да си приготвя нещо вкъщи.
Последно съвет за какво ти трябва?
...като се прибера вкъщи си правя нещо като бананов шейк (само от мляко и банани - без захар, сметана и тн.) с поне 2 банана и 300-400 мл мляко. Знам, че и млякото и бананите са полезни, особенно след тренировка, но се чудех дали са полезни в такива дози?
Зависи какъв е хранителният ти режим като цяло.
Ами старая се да кача килограми, като залагам на повечко въглехидрати и протеини в режима. Относно втория ми въпрос просто се интересувах какво бих могъл да си купя (от сорта на бисквити, солети...) , когато нямам възможност да си нося нещо от вкъщи. Иначе тъкмо забърквам рецептата за бисквити, която си дал от съседната тема да видим как ще се получи ;)
26.03.10
14:00
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 13:43:
Относно втория ми въпрос просто се интересувах какво бих могъл да си купя (от сорта на бисквити, солети...) , когато нямам възможност да си нося нещо от вкъщи.
Така де, затова се учудих. :lol: Питаш какво да си купуваш, когато не можеш да си приготвиш нещо в къщи, след което приемаш идея да си направиш сандвич... в къщи. :lol:
Както и да е, няма значение... в сандвич можеш да сложиш всичко необходимо за едно междинно хранене.
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 13:43:
Иначе тъкмо забърквам рецептата за бисквити, която си дал от съседната тема да видим как ще се получи ;)
Да, оказаха се добър вариант, стига човек да си поиграе и да си ги направи.
Скоро ще имам повечко време и ще пробвам разни модификации на тези курабийки... :-P
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.10 19:20.
В краен случай ако не можеш да си носиш от вас храна и ти се яде сладко можеш да си вземеш едни бисквити с овесени ядки на престиж + кисело мляко например, доста по- добър вариант от изброените от теб. Иначе моето решение е 2 филии пълн. хляб, 80-90гр пилешко, домат, малко масло на сандвич.
Мнението беше редактирано от Giovane на 26.03.10 16:10.
26.03.10
20:02
Еми аз до сега си вземах бисквити Nestle Житен Дар с мляко, които си мисля, че също не са лоши.
И аз преди се чудех какво да ям когато съм на училище и от 2 седмици си правя сандвичи: 4ф. “Вита” + 100-130 пушено пуешко филе/пилешко месо + кашкавал 50гр. и ме засищат за 3 ч. и другото ядене ми е протеин + карбо или протеинов бар + к.мляко или бадеми + к.мляко .
Можеш и варени яйца ама тях трябва до 2ч. да ги изядеш ,че сега вече почва да се затопля и ще се развалят .
Ама сандвичите са най на оферта ,засищат и стават за качване .
казано от Георги Ненчев на 26.03.10, 20:02:
Еми аз до сега си вземах бисквити Nestle Житен Дар с мляко, които си мисля, че също не са лоши.
Ама тези бисквити с това мляко зависи колко е но ако е 1 кофичка има-няма 15 белтъчини
Мнението беше редактирано от k1r1I на 26.03.10 20:47.
29.03.10
13:39
И аз вече съм се видяла в чудо от т’ва нямане на подходяща храна в училище. Въведоха новите наредби за здравословно хранене и съответно всичко се наля с продукти тип ‘американска диета’ - шоколадови бисквити/вафли и диетични снаксове, иначе с над 50% фибри и 0% транс мазнини, захар и подсладители... Откакто съучениците ми се хранят ‘здравословно’ с тия изделия, всеки един средно е качил по 5-6 килограма..
Иначе съм от партията на ядящите кисели млека, айрян и бадеми.. имам късмета и зеленчуков шоп до даскало, та от време на време прибягвам до някой-друг плод :)
29.03.10
15:37
Изглежда, че дори и сега няма друг избор освен да се приготвя нещо вкъщи (плодовете също са добър вариант :) ) . Иначе от това нещо в въвеждането на “здравословно” хранене в училище няма много смисъл, защото всеки, който иска ще отскочи до отсрещното магазинче и ще си вземе чипс...
29.03.10
18:24
При нас се опитаха да спрат кофеина, но пък в последствие решиха да го пуснат под лъжлива лепенка на машините ‘КАФЕТО Е БЕЗ КОФЕИН’, за да избегнат глоби.. Даскалите мрънкали и прочие.. Не знам кое е по-парадоксално :D