Фитнес уреди за домашния фитнес

Прескочи до:

25.03.10
12:20

Здравеите на всички!!!
Тук ще показвам всеки уред,който ще правя за моята маза-ФИТНЕС :lol:
Ако някой има желание нека слага снимки на  уреди направени в домашни условия.
Можем да си разменяме идеи и убеждения.ПОЗДРАВИ!!!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.08.10 17:26.

25.03.10
12:36

Стойката за щангата е отделно,защото мазата ми е малка и ще местя лежанката и ще използвам стойката за клек и за поставяне на дискове!

25.03.10
12:57

Здрасти,

и аз си бях направил импровизирана зала в мазето, потренирах известно време, но се отказах, защото стваше 260 градуса вътре. И моето е много малко, и да отворя прозореца пак няма файда. Иначе за уреди истински не може да става въпрос - имах метален лост, на който слагах спирачни дискове х 7-8 кила бройката. Влизаха общо 6 диска ;)
Имам снимки но ме е срам да ги показвам, защото е смешна работа.

Поздравления за твоята лежанка, много добре изглежда.
Мислил ли си за вентилация?

25.03.10
13:16

казано от deiman на 25.03.10, 12:57:

Здрасти,

и аз си бях направил импровизирана зала в мазето, потренирах известно време, но се отказах, защото стваше 260 градуса вътре. И моето е много малко, и да отворя прозореца пак няма файда. Иначе за уреди истински не може да става въпрос - имах метален лост, на който слагах спирачни дискове х 7-8 кила бройката. Влизаха общо 6 диска ;)
Имам снимки но ме е срам да ги показвам, защото е смешна работа.

Поздравления за твоята лежанка, много добре изглежда.
Мислил ли си за вентилация?[/quote
Мерси!Но все още съм в процец на замазване на мазата,тя и моята е доста малка.Предполагам че няма да сабере повече от една лежанка,уред за кофички и набиране,дамбели,лостове и дискове.За вентилация не съм мислил но задължително трябва да сложа нещо да вкарва и изкарва въздух!

25.03.10
13:21

Да,да определено, иначе почва да тече вода и няма сила. И мен ме е яд за моята - толкова си играх да я правя - латекси, плакати и накрая я зарязах. Чак лошо ми ставаше от жегата.
Иначе ако ти се занимава, мисля че от тия вентилаторчета малките за вграждане трябва да свършат работа :)

GR

25.03.10
14:58

Ето малко снимки и от моят домашен фитнес :)
Сeга подредбата е малко по-различна, понеже съм добавил няколко нови уреда :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 15:15.

GR

25.03.10
15:16

Ето още няколко снимки

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 15:17.

GR

25.03.10
15:20

Тия дни ще си правя Скот Пейка и малко ъпгрейди върху сегашният ми горен скрипец (ще го направя, да става и за долен и за пицепс) Ако нещо ви интересува казвайте :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 15:22.

25.03.10
15:50

Много е добре заличката - поздравления! :) Колко квадрата е това помещение?

25.03.10
15:57

Не мога да видя как е закрепена макарата на на скрипеца - с дюбели за бетона или как. А хиперекстензиите - имаш ли някакъв уред или импровизираш.

25.03.10
16:00

казано от GRENLOULD на 25.03.10, 15:20:

Тия дни ще си правя Скот Пейка и малко ъпгрейди върху сегашният ми горен скрипец (ще го направя, да става и за долен и за пицепс) Ако нещо ви интересува казвайте :)

В дъното се вижда уред за кофички? Снимай го и него.

GR

25.03.10
18:25

казано от deiman на 25.03.10, 15:50:

Много е добре заличката - поздравления! :) Колко квадрата е това помещение?

Мерси колега :) Не повече от 45 квадрата :)

казано от roki2002 на 25.03.10, 15:57:

Не мога да видя как е закрепена макарата на на скрипеца - с дюбели за бетона или как. А хиперекстензиите - имаш ли някакъв уред или импровизираш.

На самата колона нали знаеш как се слагат винкели във бетона, за да не се руши цимента...та един от винкелите се виждаше и аз го до-издълбах и там вързах макарата със стоманена тел, та така си спестих слагането на дюбели :D А за хиперекстензията правя в момента един много лесен и ефективен уред, иначе преди я правех на лежанката, но като сложих приставката за крака  и сега не-мога да я правя :)

казано от petarr_85 на 25.03.10, 16:00:

казано от GRENLOULD на 25.03.10, 15:20:

В дъното се вижда уред за кофички? Снимай го и него.

Утре ще го снимам, че телефона ми прави малко ялови снимки :( А ето и един друг модел на такъв уред за кофички....виж другата картинка как сам я доизменил, ако го направиш така ще става и за кофички и за стомах ;) По-този начин става така, че ще върши същата работа като на моя уред, но ще заема по-малко място и по-малко винкели ще отидат :D:D Надявам се да съм полезен, ако има друго питайте :)

Този боксов чувал който се вижда, също аз съм си го правил :D:D Тоест дадох размерите на баба ми  и тя го ушии и вече 2-ра годиниа си го блъскам без да имам ядове, а тежината му е 90 кг :D:D :p Абсолютно същият е като купешките, даже и здравината може да му е по-яка :D:D Като знам що блъскане е видял :D :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 19:44.

25.03.10
19:16

казано от petarr_85 на 25.03.10, 12:20:

Здравеите на всички!!!

Ето виж стойки за модел, тези са много добри на Finnlo !
Задължително долната облегалка трябва да я направиш и нея подвижна защото като дигаш за горни гърди долната часат като е вдигната е много по удобно и тялото ти няма да се плъзга надолу. Плюс това ако се вдига до 90’ може да я използваш за облегалка, когато правиш трицепс с дъмбел с две ръце или крив лост няма как без опора на кръста !
Втората стойка е идеална и ако правиш подобна гледай височината на задната тръба, която свързва двете части да е по ниска или по висока от нивото на лежанката защото когато ползваш стойката за рамене ще трябва да я сложиш на вътре, за да се изравнят закачалките с облегалката, другия вариянт е да я направиш по дълбока !

GR

25.03.10
19:19

казано от Христо на 25.03.10, 19:16:

Здравеите на всички!!!

Ето виж стойки за модел, тези са много добри на Finnlo !
Задължително долната облегалка трябва да я направиш и нея подвижна защото като дигаш за горни гърди долната часат като е вдигната е много по удобно и тялото ти няма да се плъзга надолу. Плюс това ако се вдига до 90’ може да я използваш за облегалка, когато правиш трицепс с дъмбел с две ръце или крив лост няма как без опора на кръста !
Втората стойка е идеална и ако правиш подобна гледай височината на задната тръба, която свързва двете части да е по ниска или по висока от нивото на лежанката защото когато ползваш стойката за рамене ще трябва да я сложиш на вътре, за да се изравнят закачалките с облегалката, другия вариянт е да я направиш по дълбока !

И аз такава щях да правя, но избрах тази дето съм я снимал, понеже да мога да се набирам :) Демек да ми върши няколко работи уреда :p Иначе модела който си го посочил е идеален за направа, за хора който не се нуждаят от уред за набиране :) На мен целта ми е колкото може повече уредите ми да са функционални :D

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 19:22.

25.03.10
21:25

@GRENLOULD - 45м2 си е супер за домашна зала. мойта беше около 10 и просто нямаше въздух вътре :)

GR

25.03.10
22:21

казано от deiman на 25.03.10, 21:25:

@GRENLOULD - 45м2 си е супер за домашна зала. мойта беше около 10 и просто нямаше въздух вътре :)

Освен да отвориш единя прозорец и да пускаш един вентилатор да обръща поне малко въздуха, ако ли не един климатик му е майката! :)
В фитнеса ми иначе съм си вкарал мощна музичка, да ме стимулира в дигането...интернет съм си вкарал чрез рутер, рисунчици..графити за настроение и един аерозол, да не мирише на пот :D:D Тежести съм си набарал, макар че търся и още...1 малък лост съм направил 1,32м и 2 по 1,80 единя за клековете, а другият за лежанката :) Кантарче да се меря :D:D И още някой други такива нещица :) Всичко което съм постигнал, благодарение на това което съм сътворил :D За някой може да е безмислено, но за мен си е идеално :):) Поздрави...

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 25.03.10 22:21.

26.03.10
05:49

А ето и един друг модел на такъв уред за кофички....виж другата картинка как сам я доизменил, ако го направиш така ще става и за кофички и за стомах ;) По-този начин става така, че ще върши същата работа като на моя уред, но ще заема по-малко място и по-малко винкели ще отидат.

За кофи4ки,за стомах и ако му пусне6 винкели отгоре,ще става за набиране!То4но така ще направя!45 квадрата си е доста.
Показал съм но не съм много добър с програмите и го направих на най-елементарната ПЕЙН!!Мисля 4е ще ме разбереш.

Мнението беше редактирано от petarr_85 на 26.03.10 06:03.

GR

26.03.10
10:15

казано от petarr_85 на 26.03.10, 05:49:

А ето и един друг модел на такъв уред за кофички....виж другата картинка как сам я доизменил, ако го направиш така ще става и за кофички и за стомах ;) По-този начин става така, че ще върши същата работа като на моя уред, но ще заема по-малко място и по-малко винкели ще отидат.

За кофи4ки,за стомах и ако му пусне6 винкели отгоре,ще става за набиране!То4но така ще направя!45 квадрата си е доста.
Показал съм но не съм много добър с програмите и го направих на най-елементарната ПЕЙН!!Мисля 4е ще ме разбереш.

Да разбрах те, аз го начертах долугоре да се разбира :) Този уред е идеален за домашни залички, понеже ще заема малко място а ще играе няколко функции :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 26.03.10 10:20.

26.03.10
12:06

За кофички,за стомах и ако му пуснеш винкели отгоре,ще става за набиране!То4но така ще направя!45 квадрата си е доста.

Да разбрах те, аз го начертах долугоре да се разбира :) Този уред е идеален за домашни залички, понеже ще заема малко място а ще играе няколко функции :)

Понеже фитнесите тук са два-три и са само на частни хотели.Направени са предимно с кардио уреди.Та вав фитненчето в което тренирах преди нямаше стойки за клек и зиползвахме такав уред слагахме лоста на дршките за кофички и ставаше идеално!

GR

26.03.10
13:10

казано от petarr_85 на 26.03.10, 12:06:

За кофички,за стомах и ако му пуснеш винкели отгоре,ще става за набиране!То4но така ще направя!45 квадрата си е доста.

Понеже фитнесите тук са два-три и са само на частни хотели.Направени са предимно с кардио уреди.Та вав фитненчето в което тренирах преди нямаше стойки за клек и зиползвахме такав уред слагахме лоста на дршките за кофички и ставаше идеално!

хаха да, и това е вариант за хора който искат да им е доста функционален уреда :)
Ето тук намерих и една лежанка съг скрипец “гръб” :) Елементарна и е конструкцията, дори може ако си имате вече лежанка, просто да си измайсторите този скрипец към нея и ще стане супер :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 26.03.10 13:11.

26.03.10
13:38

не разбрах само за каде се закрепва този уред за кофичките и корема?

26.03.10
13:58

казано от kocko на 26.03.10, 13:38:

Аз на стената ще го закрепям,но ще се моля на комшията по маза да ми позволи да сложа планки от неговата страна на стената.
Ако не се сагласи ще карам майстора да пуска винкели към земята,и така.

GR

26.03.10
14:12

казано от petarr_85 на 26.03.10, 13:58:

казано от kocko на 26.03.10, 13:38:

Аз на стената ще го закрепям,но ще се моля на комшията по маза да ми позволи да сложа планки от неговата страна на стената.
Ако не се сагласи ще карам майстора да пуска винкели към земята,и така.

Е то няма да ти трябват кой знае какви големи дюбели... Вярвам стената няма да е с дебелина по-малка от 10см естестветно, така че  като туриш 6 дюбела дълги около 5-7 см, ще ти вършат чудесна работа и без планки и без да се молиш на комшиите. Аз единят ми уред така съм го закрепил и  нямам ядове.

26.03.10
14:21

Дано но аз съм90-92кг.,незнам дали е безопасно!!!

GR

26.03.10
14:29

казано от petarr_85 на 26.03.10, 14:21:

Дано но аз съм90-92кг.,незнам дали е безопасно!!!

Безопасно е! Брат ми е 110 кг и го издържа... Просто ги укрепи здраво, самите дюбели да влизат възможно най-най-плътно и никви ядове няма да имаш! ;)

А аз на моят уред, дето за клековете му измислих, да правя на него мечка :D Демек вече ще е за “Набиране”. “Клекове”, “Прасец” и “Гръб (Мечка)” Супер ще стане :p

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 26.03.10 15:39.

28.03.10
17:23

Преди няколко дена си ги направих,телескопични разгъват се до 2,30м и за набирания да стават.Отстрани може и за дискове може и лост да се постави като се завъртят!

Мнението беше редактирано от to4nia на 28.03.10 17:24.

GR

28.03.10
20:51

казано от to4nia на 28.03.10, 17:23:

Преди няколко дена си ги направих,телескопични разгъват се до 2,30м и за набирания да стават.Отстрани може и за дискове може и лост да се постави като се завъртят!

Супер са станали колега, със здраве да си ги позлваш! :)

29.03.10
00:25

Това е голяма грешка според мен дето си направил толкова дълги подпирачки от вътрешанта страна на стойките.
Сега като взимаш щангата за клека, къде ще стъпваш ?  В момента в който започнеш да клякаш с по сериозни тежести ще разбереш за какво говоря и самото оставяне ще е още по трудно от взимането на щангата защото ще трябва да се навеждаш и да нацелваш куките и тва всичко след като краката вече са ти дроп от поредната серия. Куките задължително трябваше да ги направиш на ченгел а не V образни, трябва да са по високи в единия края но това сам ще усетиш защо е трябвало да е така.

29.03.10
04:35

Куките са по 10см дълбочина,мисля че са достатъчни-ако има нужда ще ги преправя!Засега са ми удобни и щангата се слага много добре! Шишовете отстрани съм ги сложил за поставка на дискове-може и за щанга за бицепс-като стойка за по-удобно вземане!Ето и едни Фитили от предпазен колан за кола:

Мнението беше редактирано от to4nia на 29.03.10 04:51.

29.03.10
11:15

казано от to4nia на 28.03.10, 17:23:

Много са добри стойките.Колко пари ти излязаха ако нее тайна?Отгоре тази гума,вътрешна гума от колело ли е?Много ще е добре да кажеш тези неща за да знаем незнашщите!!! :)
Но определено ако правя клек ще ми е доста трудо да взема и оставя щангата,а това е сериозен проблем,който няма да ти е много трудно да отстраниш.

Мнението беше редактирано от petarr_85 на 29.03.10 11:18.

29.03.10
11:21

казано от Христо на 25.03.10, 19:16:

Прв си за седалката на пейката!Вчера ходих в Бургас и я направихме подвижна,стана супер удобно!Довечера ще кача снимка.

29.03.10
12:36

казано от GRENLOULD на 25.03.10, 22:21:

Освен да отвориш единя прозорец и да пускаш един вентилатор да обръща поне малко въздуха, ако ли не един климатик му е майката! :)
В фитнеса ми иначе съм си вкарал мощна музичка, да ме стимулира в дигането...интернет съм си вкарал чрез рутер, рисунчици..графити за настроение и един аерозол, да не мирише на пот :D:D Тежести съм си набарал, макар че търся и още...1 малък лост съм направил 1,32м и 2 по 1,80 единя за клековете, а другият за лежанката :) Кантарче да се меря :D:D И още някой други такива нещица :) Всичко което съм постигнал, благодарение на това което съм сътворил :D За някой може да е безмислено, но за мен си е идеално :):) Поздрави...

Е, Веско може ли се без тия екстри ся...?? :lol:

29.03.10
12:49

Браво, много яки залички сте си направили. Ето тука малко ресурси за изработка на помощни аксесоари: http://www.rosstraining.com/forum/viewtopic.php?t=157

Aз си направих колан за тежести, следващият проект е тва колелцето за коремни упражнения :-)

29.03.10
15:47

Гумите са от парапед дето са във всеки панелен блок!-Е на повечето вече ги няма! Желязото е 42лв-направата който както може! Ще си снимам и лежанката и ще я пусна по-късно!

GR

29.03.10
16:08

казано от Petar Cholakov на 29.03.10, 12:36:

хаха е как :D:D

казано от inspect на 29.03.10, 12:49:

Браво, много яки залички сте си направили. Ето тука малко ресурси за изработка на помощни аксесоари: http://www.rosstraining.com/forum/viewtopic.php?t=157

Aз си направих колан за тежести, следващият проект е тва колелцето за коремни упражнения :-)

Това може да е от полза за някой :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 29.03.10 16:32.

AZ

29.03.10
16:34

Пускал съм линка и в други теми,но го слагам пак.Може да ви е полезен.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=21903&sid=4cb73061ea598c6b821a8c124092d95e
А ето и всички други теми,при пускане на сърч за фитнес.Погледнете всички-полезно е.
http://www.napravisam.bg/forum/search.php?mode=results
Търсачката е малко бъгава-има 3-4 дето не са за фитнес,но другите не са лоши. :)

AZ

29.03.10
16:40

казано от GRENLOULD на 29.03.10, 16:08:

казано от Petar Cholakov на 29.03.10, 12:36:

хаха е как :D:D

казано от inspect на 29.03.10, 12:49:

Това може да е от полза за някой :)

Би ли казал с какво е пълен боксовият чувал и нещо размери да дадеш или поне малко подробности-веригата как е зашита...Имам мерак да си направя.

п.с.Знам,че не трябва да имам 2 поста един след друг.

GR

29.03.10
19:54

Би ли казал с какво е пълен боксовият чувал и нещо размери да дадеш или поне малко подробности-веригата как е зашита...Имам мерак да си направя.

Ами размерите са 80 см дълаг и около 60 см диаметър ако не се лъжа... Чувала е от здрав плат “Дог”, пуснати са четири презрамки отново от този плат и вързани на тях по-една хълка, за да може да се закача на тавана. Пълен е с ситен пясък и много платове. Като се пълни се слага първо малак пласт ситен пясък, а след това парцали и отново палст ситен пясък и пак парцали....така 3,4 пъти (но да не се прикалява със пясъка, защото не че става твърд, ами става доста тежак. Моят чувал тежи 90 кг и е като професионалните, колкото по-нагоре го удряш, толкова по-мек става :) Ако имаш други въпроси, ще ти ги разясня....ПОЗДРАВИ.. :)

Мнението беше редактирано от GRENLOULD на 29.03.10 19:55.

30.03.10
13:58

За лични нужди!

31.03.10
09:59

колко е широк уреда за кофички

GR

02.04.10
17:41

казано от kocko на 31.03.10, 09:59:

колко е широк уреда за кофички

Може да го направиш и V oбразен, но е по-сложно. Така, че може стандартен да си го правиш, като моят е 57 см ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1