28.03.10
20:20
На 16 съм.Ходя на фитнес от 2 месеца , правя упражнения за маса с малко повторения и повечко кг, като добавки вземам гейнер (pro mass на Pro Nutrition) и креатин монохидрат (също на Pro Nutrition) от 1 месец ,ям супер много ..доло горе полезна храна въпреки че не ми личи- 60 кг съм 1.75-1.78 ,но въпреки да качвам много кг .. забелязвам че само си усъвършенствам релефа =S. Дали е възможно да се прави едновременно релеф с качването на маса? Чувал съм че едното не върви заедно с другото.. Качих 3-4 кг , но очаквах много повече за 2 месеца ... Програмата ,по която тренирам е 4-дневна:
Понеделник-Гръб и трапец
Сряда-бицепс , трицепс и предмишница
Петък-гърди
Неделя-Рамо
След всяка тренировка правя коремни преси . Не тренирам крака.А тук е добре да попитам дали е добре да започна и тях да тренирам? Как мога да постигна повече успех в качването на маса?
Между другото много уважавам сайта ви .. много ми помогна с упражненията и всичко :))
казано от Nikolay Kirov на 28.03.10, 20:20:
На 16 съм.Ходя на фитнес от 2 месеца , правя упражнения за маса с малко повторения и повечко кг, като добавки вземам гейнер (pro mass на Pro Nutrition) и креатин монохидрат (също на Pro Nutrition) от 1 месец ,ям супер много ..доло горе полезна храна въпреки че не ми личи- 60 кг съм 1.75-1.78 ,но въпреки да качвам много кг .. забелязвам че само си усъвършенствам релефа =S. Дали е възможно да се прави едновременно релеф с качването на маса? Чувал съм че едното не върви заедно с другото.. - Върви само при хептем начинаещите, като теб. Първите няколко месеца ще го имаш тоя кик-старт, после трябва да редуваш качването и свалянето, както всички останали простосмъртни.
Качих 3-4 кг , но очаквах много повече за 2 месеца ... Програмата ,по която
тренирам е 4-дневна:
Понеделник-Гръб и трапец
Сряда-бицепс , трицепс и предмишница
Петък-гърди
Неделя-Рамо - прави крака, ако искаш маса. Ако не искаш маса, ами пилешки мускули, недей да правиш крака.
За стажа ти, по-добре сбий програмата в две тренировки - горна част на тялото и долна част. След 5-6 месеца я разшири на три-дневен сплит. След още толкова време - четиридевен и така.След всяка тренировка правя коремни преси . - Нищо не правиш. Корема, това е стена от мускули. Като всяка мускулна група, той си има нужда от почивка. Два-три пъти седмично е достатъчно. Повече е излишно.
Не тренирам крака.А тук е добре да попитам дали е добре да започна и тях да тренирам? Как мога да постигна повече успех в качването на маса? - Яж повече, например. Качествена храна. Че и да не е особено качествена, като ти гледам килограмите на тоя ръст, надали си от хората, които трупат много мазнини. #1 проблем при такива като теб е, че се страхуват да ЯДАТ. Пусни си и упражненията - кои правиш, по колко серии и повторения. Това може би е разковничето и при теб за масовото не-достатъчно-качена-маса-при-начинаещите.
Между другото много уважавам сайта ви .. много ми помогна с упражненията и всичко :))
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.03.10 20:48.
28.03.10
21:43
Еми за гръб и трапец правя - придърпване на горен скрипец , придърпване на долен скрипец ,гребане с щанга ; Трапецовидно повдигане на рамене.
За бицепс ,трицепс и предмишница правя - концентрично сгъване с дъмбели, скотово сгъване с щанга,бицепсово сгъване на долен скрипец; Трицепсово разгъване на горен скрипец, Френско сгъване,Изтласкване на щанга от лег с тесен хват; Бицепсово сгъване с надхват
За гърди : кофички , Повдигане на щанга от тилен лег , повдигане на щанга от полулег , Флайс
За рамо: раменни преси , Повдигане на ръце встрани , повдигане на ръце напред , Вертолет(понякога) тук трябва да вмъкна краката
Всичко правя по 8 повторения с повечко тежести (като за мен) по 4 серии и 1 загряваща .
А иначе как е възможно да го направя за 2 дена? Няма ли да има ефект ако ходя и през 4те със моя стаж.
пп:знам че някои упражнения не са за моя стаж, но просто ..се мъча да тренирам долу горе заедно с другите. Ще може ли да ми направите някоя програма за маса ако наистина тази не е добра .. или не е като за мен :)
Между другото .. ям много .. поне 4-5 пъти на ден ям обилно обаче няма толкова ефект :)
Мнението беше редактирано от Nikolay Kirov на 28.03.10 21:49.
28.03.10
22:00
а също искам да попитам долу горе за колко време се качват 10-15 кг с добавки и яко тренировки? :)
Бързай бавно момче, бързай бавно !
Ти си млад (вероятно) и с много бърз метаболизам който след време ще разбереш, че това е предимство особенно за хора, които ще тренират за хармонично, мускулесто и изчистено тяло но няма да стават културисти. Трябва доста да почетеш, за да разбереш основни неща, които ще ти помогнат сам да намираш грешките си. За да покачваш мускулна маса не само трябва да приемаш нужния протеин минумум 2.2 грама на килограм тегло ако дигнеш до 3 си супер, но и трябва да приемаш повече калории от колкото тялото ти изгаря от тренировките и дейноста на организма която ни потдържа живи, като дишане сърдечен ритъм и т.н. Трябва да приемаш най малко 300-400 калории над тези, които тялото ще изразходва за тези процеси за деня в противен случай колкото и протеин да взимаш той вместо за изграждане (хипертрофия) на мускулите ще отива за енергия. Ти с тоя бърз метаболизам и то без никакъв стаж, къде си тръгнал да тренираш мускулна група веднъж седмично, това е голяма грешка. Днеска ще напиша някои основни работи, че сега стана късно, но трябва да вземеш и да прочетеш някои неща.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.03.10 01:01.
29.03.10
06:27
В какъв смисъл да не правя по 1 мускулна група на седмица? Така прочетох в повечето от форумите. Тогава в такъв случай може ли да ми направите програма .. ии дали ще има ефект щом вече 2 месеца тренирам по тази за напреднали и сега изведнъж почвам по нова съвсем различна :s
Ами виж сега, работата е следната - без да навлизам в подробности, когато тепърва влизаш в залата КАКВОТО щеш да правиш, ще растеш в началото, но в последствие попадаш в застой. Изпитано - една цяла година съм тренирал по 5-дневен сплит, от както съм започнал. Започни да тренираш цялото тяло в една тренировка. Например клек, набирания, лег, френско, бицепсово с лост. През 4-6 месеца разделяш тялото в повече дни, например първите 5 месеца тренираш цялото тяло в една тренировка, след тези 5 месеца разделяш тялото на две тренировки - аз харесвам горната част от тялото да се тренира в първата тренировка и долната част във втората. След като потренираш така още 4-5 месеца, разделяш тялото в три тренировъчни дни - гърди + бицепс, гръб + трицепс и крака + рамо - нещо такова. И така. Още не е късно да започнеш по този начин. Програмата по която сега тренирап сигурно ти харесва, но ако искаш резултати, ще трябва да чакаш и да вършиш работата така, както наистина се прави. Както ти казаха - бързай бавно, момко. ;)
29.03.10
18:41
Имам последни 2 въпросчета : Как по точно горна част на тялото и долна част.Горната какво точно включва-гърди,бицепс,трицепс,предмишница,гръб,корем,рамене ли? не са ли малко множко за една тренировка ( а ако наистина са толкова много ..по колко упражнения за всяко?) и долна част - само крака? (извинявам се ,но ми звучи малко тъпичко..имам предвид -толкова много упражнения в едната тренировка а в другата- само крака..) иии ако тренирам така - 2 дневна тренировка колко пъти мога да ходя на фитнес? в смисъл - понеделник -1ва част сряда-2ра петък - 1ва пак неделя -2ра пак или просто 2 пъти на седмица ?
Честотата на тренировките - през ден.
В деня за горна част правиш по едно упражнение за мускулните групи. Примерно кофички, гребане, раменни преси. В деня за долната част правиш тяга, преден клек/лег-преса, някое бедрено разгъване, някое сгъване и така.
Да ти обадя само, че предмишница, бицепс, трицепс и всичките тези глупости - ти си в такъв етап от развитието си в залата, че тези мускулни групи растат достатъчно бързо без да ти натоварваш директно. Дори само да участват в базовите упражнения, пак ще имаш резултатите, които търсиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.03.10 19:00.
30.03.10
03:31
Абреее .. за пет месеца тренировки цяло тяло и после пак пет тренировки на половин тяло .. Че той една година нищо няма да прави .. Аз бих ти казал по един месец макс 2 удари на двете после почвай да гледаш сплитове :)
Значи, ако не тренира по сплит, нищо не прави, така ли?
То и аз лично се замислям да зарежа сплитовете, че в последно време никакъв ефект не виждам от тях.
30.03.10
06:31
значи .. “инструктурът” в залата ми даде една 3 дневна програма - 1ви ден - гърди бицепс 2ри-трицепс гръб 3ти - крака рамо ноо не съм много убеден в неговите знания :s дали това ще е добре като за мен :? или да почвам 2 дневна ииии кое ще има повече ефект от тези 2те :)
Много бързо ти писна ;) Аз от 6 години съм във форума е все едно и също обяснявам :lol: