набирания и кофички

Здравейте.
Искам само да попитам редно ли е да тренирам по този начин:
От 2 седмици някаде правя набирания и кофички с пауза между тях коремни преси в 4 серии без почивка между тях, правя ги през ден, започнах по 5 на серия от начало и ги вдигам с по 1 на всяка следваща тренировка. Дали ще има някаква файда в повишаване на бройката им?
Благодаря.

30.03.10
10:43

Повишавай бройката, но дай време на тялото ти да се адаптира. Едва когато 6 кофички ти станат лесни, започни по 7. Същата работа с набиранията.А за коремните - май ти идват в повечко. Прави ги само в една-две тренировки седмично.

амиии коремните ги правя всяка серия до отказ, а сега набирания и кофички съм стигнал до 8 на серия и са ми още лесни

30.03.10
10:54

Когато станат трудни, ги прави толкова дълго тези бройки, докато не станат лесни. Тогава качвай бройки, ако разбира се това ти е целта. Ако целта ти е маса и сила, то започни да слагаш тежест след като вече можеш 15-20 повторения със собствено тегло. Коремните не ги прави до отказ. Прави по две упражнения веднъж-два пъти седмично, както казах. Коремни 3х30 и повдигания на краката от висене 3х15-20.

по принцип като се хвана сериозно до отказ правя 15 набирания зад врат и 17 кофички, но до отказ няма смисъл нали и съм 180 на 68 кг

Мнението беше редактирано от Атанас Овчаров на 30.03.10 11:13.

30.03.10
11:20

Не се набирай зад врат. Това, че гърба расте повече така е мит. Най-много да изпука нещо в раменете и после да не се набираш дълго време. Че и кофички да не правиш.

казано от e_s_n на 30.03.10, 11:31:

казано от terci на 30.03.10, 11:10:

по принцип като се хвана сериозно до отказ правя 15 набирания зад врат и 17 кофички, но до отказ няма смисъл нали и съм 180 на 68 кг

Слагай тогава по 10 кила :lol:
За набиранията просто ще ти тежи, но за кофите внимавай, ще се люлееш.
Ако залитнеш напред може да ти изпука рамото или някой хрущял около гръдната кост (по средата на гърдите).
По принцип може и лактите да те наболяват ако правиш с тежест, аз затова сега не правя с тежест.

aa ne s tejest ne pravq takiva uprajneniq zashtoto kato trenirah kick box minalata godina probvah s 10 kg kofi i si kontuzih lqvata kluchica i chak sprqh do sega

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1