30.03.10
19:21
здравейте! искам да попитам когато тренирам гърди и конкретно лег, полулег и флайс ще ми се натоварват ли коремните мускули защото нали напъвам да вдигам тежестите и всички мускули участват. Извинявам се ако въпроса е мн тъп просто се контузих—-> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43979/ а утре имам гърди с бицепс и нз да не стане по лошо. Мерси предварително и пак с извинявам ако въпроса ми е мн глупав :) ! Поздрави !
30.03.10
19:54
Лег, полулег, флайс се извършват от гърдите основно. Коремните мускули, ако ти не си ги стегнеш, упражнението няма да ги натовари. Опитай стрикно да изпълняваш упражненията!
30.03.10
20:00
да, логично е аз тей смятам, но нали като се напънеш на лежанката и се усещам как всичко от кръста нагоре участва .. затва се притесняямм иначе е логично да не у4аства :) мерси все пак ;]
Не мисля, че е възможно да е херния ... както си описал контузията няма да имаш проблем с гърдите, но ако пробваш все пак и усетиш болка по добре прекрати тренировката .... ааа предполагам си тинейджър като мен щом тренираш лека атлетика аз съм на 17 ... по добре не прави упражнения като Т - образното и мъртва тяга ..... няма смисъл може да правиш други , които не крият риск, а са също толкова ефективни, поне на този етап ;)
30.03.10
20:09
да и аз съм на 17 и го получих това опъване то4но на Т-образното и не ме заболя веднага само го усетих за секунда и след 10-12 часа усетих го като мускулна която и сега още я усещам и напрао се побърквам ако разбера че е херния ;[ а ина4е се ми се струва че като са напъвам ще стягам и коремните мускули .. нз
може да участват като статисти ... но това не пречи да вдигаш .... прави спокойно ... аз съм имал херния когато бях на 10 и точно такива болки както ги описваш не съм имал ... предполагам, че ще ти мине до няколко дни ... и сериозно според мен премахни тежките силови упражнения .... и фитнес инструктора ми ме съветва така ... особено мъртвата тяга освен, че не влияе много добре на кръста, може да доведе до херния ... няма смисъл от риска ... за т - образното също ;)
30.03.10
20:21
да като казваш че си имал херния кви са болките и симптомите тва дет ти казвам като мускулна треска нз дал е правилно просто си е болка и ме опъва така ама няма подуто никакво
ами то беше преди доста време, но болката не е като мускулна треска .... понякога е остра, понякога я усещаш като тъпо опъване ..... а и щом няма нещо наподобяващо бучка бъди спокоен ..... а и дано нямаш защото аз специално след операцията се въстановявах адски трудно и беше тъпа работа ;)
30.03.10
20:28
да може да съм разтегнал така ми казват др от отбора но утре имам гърди и ако съм разтегнал доакто се напъвам нали да вдигам да не си докарам някоя беля ли нз или да вдигам с свити крака ли нз и аз :D просто няма начин да изпусна утре гърдите не съм ги тренирал 10 дена ..
със свити крака вече може и да го натовариш ... ако трябва сложи 5 килограма по малко ... ако толкова се притесняваш ... но не мисля, че ще имаш какъвто и да било проблем и с нормалното с което си дигаш ;)
30.03.10
20:31
да логично е да нямам но все си мисля че като вдигам и ми участваше и корема нз сега така си мисля не мога ад си спомня ама утре като ида ще разбера както с казва. май е разтежение ама да не го умаловажавам. !
31.03.10
08:33
На мен лично ми се натоварват коремните мускули,но с по малки килограми мисля,че ще стане работа,и при херния не се ли надуваше единият тестис като великденско яйце :lol: ?Дано да нямаш де ;-).
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 31.03.10 08:46.
31.03.10
11:12
никакъв уток нямам никво подуване. не съм имал и нямам и сега :)