31.03.10
08:10
Здравейте,
От доста време се мъча да си съставя 1 НВД и чак сега вече успях :)
На 17 години съм , 173 см , 98 кг ;(
Ето я и нея :
7:00 Овесени ядки + кис.мляко (3,6) + 1 лъжичка мед + 2 яйца
10:00 (на даскало) Някакв плод (най-често портокал) или 50 гр сурови бадеми
13:30 пил филе/риба + салата(домати,краставици,зеле..)
16:00 2 яйца , 50 гр сирене , салата
18:30 100 гр извара + салата
ОБАЧЕ ТУКА СЛЕД 18:30 незнам какво да ям и към колко - някой ако има предложения ще са добре дошли за мен :)
BMR ми се получава 2286 и като махна 500 се получават 1786 калории трябва да приемам (нали съм го сметнал правилно?)
Тренировките каде са?
16:00 - махни това сирене. Яж 2-3 яйца от горе ако трябва.
18:30… там вкарай МЕСО+салата ... после към 20:30-21:30 яж извара.
Мерси Draken :) тренировки още няма.Чакам да ми донесът велоергометъра и почвам :)
Обаче тва нещо като го сметнах в тоя сайт с калориите,ако изям тва нещо изявам 2300 ксал ???
Мнението беше редактирано от itsmylife на 31.03.10 09:11.
Натамани си го както ти е добре вече :) Не разчитай само на велоергометъра. Ако нямаш възможност за фитнес, направи си програма от комплексни упражнения с собствено тегло за в къщи, която да си спазваш заедно с кардиото. Повдигни си активността и от там ще вдигнеш количеството храна която ще ти е нужно. По добре с повече движение и повече храна, от колкото много малко движение и малко храна. Като урежеш въглехидратите до средата на деня и от там изчистването ще си почне.
Пии по 3+ литра вода на ден. (преди всяко хранене пии по 200-300мл).
Много ти благодаря Дракен :)
Аз викам първо 2-3 седмици - 1 месец да си карам колелото да сваля някои килограм и тогава да почвам фитнес.А относно храната пак ми се струва много .. идва ми точно колкото да си запазя теглото,че и малко отгоре , а уж свалям :D
Режима за началото на деня е добре (нали ?), а вече следобед и вечерта ще го направя както ти ми каза :)
Ето я и новата НВД
10:00 (на даскало) Някакв плод (най-често портокал) или 50 гр сурови бадеми
14:00 пил. филе/риба + салата(домати,краставици,зеле..)
16:30 3 яйца (Или да ям само белтъка? Нали желтъка има много въглехидрати?)
18:30 пил. филе/риба + салата
22:00 извара (около 50-80 гр?)
зле, нали си си смятал колко храна ти трябва, бутни още малко нещата.
Закуска: става, даже е добре; може + 1 яйце
В училище: Вкарай някакви белтъчини, носи си храна от вас, носи си сандвич
Обяд; ок, ама какво количество месо
Следобяд: ок, яж яйцата цели; желтъците имат мазнини, не въглехидрати
Вечеря: ок, какво количество месо
Преди лягане: повече извара, 150гр примерно, съобрази си го с дневния прием на храните
Месото ще е около 150-200 гр.А в тоя сандвич какво да има (за училище)
Изварата ще я увелича ОК :)
А за яйцата сутринта .. не те разбрах 3 ли да ги направя или 1 ?
Мнението беше редактирано от itsmylife на 31.03.10 16:06.
аз си правя когато ми се налага да ходя някаде... 2 филийки вита. 100гр пилешко/пуешко филе, топено сирене, извара и зелев лист/краставички. Голям убав сандвич :))) може 2 ;)
Да, моят вариант е 2 филии Вита, 80-100гр пилешко, резен домат, малко масло ;р
ами и 2, и 3 са добре, като втория вариант е по- добър (повече белтъчини и мазнини в храненето ти)
казано от Giovane на 31.03.10, 20:59:
ами и 2, и 3 са добре, като втория вариант е по- добър (повече белтъчини и мазнини в храненето ти)
Добре мерси :)
Утре отивам си купувам филета и овесени ядки и извара и се почва :P
НВД вече я оставям така :
10:00 (на даскало) Сандвичът :)
14:00 пил. филе/риба + салата(домати,краставици,зеле..)
16:30 3 яйца
18:30 пил. филе/риба + салата
22:00 извара (около 100гр)
Oбаче не трябва ли хапвам и некой плод (портокал,ябълка.. ?)
Мнението беше редактирано от itsmylife на 31.03.10 21:55.
супер е, мазнините обаче са ти малко (особено в дните с пилешко и без риба), така че вкарай някакви полезни мазнини - зехтин със салатите, масло и сурови ядки, но не в голямо количество. За плодовете, принципно са пълни с фруктоза, която не е много подходяща освен след тренировка, но според моите възгледи една ябълка или какъвто и да е плод не е проблем - само гледай да го ядеш до ранния следобед :) Особено както не приемаш допълнително витамини, плодът ще има доста повече предимства отколкото недостатъци.
Благодаря :)
Маслото си го ям на сандвичът , а такива ядки кога да си взимам примерно сурови бадеми или орехи.. ?
За плодовете мога и без тях,но просто попитах,защото преди да си направя НВД ядох доста плодове,ама ся вече няма :)
Тука ти пействам една диета която върши работа,прегледай нещо и от нея ако искаш :) От следващият месец започвам да я спазвам стриктно :)
ДИЕТА за изгаряне на мазнини и покачване на ММ
Закуска:
1. 100-150грама овесени ядки с чаша прясно мляко(250мл)
2. 1 грейпфрут
3. 1 банан
Втора закуска:
1. 5 твърдо сварени яйца + 1 жълтък
2. кофичка кисело мляко(нискомаслено)
Обяд:
1. 250-300гр. Пилешки гърди (на скара), редувай ги с телешко,свинско(в по-малко количества)
2. 30грама протеин
3. 300мл. Вода
Преди тренировка:
1. 1 пълнозърнеста филийка хляб
2. 3 яйца,без жълтъците
3. 30грама протеин
След тренировка:
1. 250-300гр. Пилешки гърди(на скара)
2. салата – по изобр(според сезона)
3. 400мл. Вода
4. 30грама протеин
5. аминокиселини
Вечеря:
1. 100-200грама пуешко месо(пушено)
2. 150грама извара(нискомаслена)
3. 1 яйце (без жълтък)
4. 500мл. Вода
Преди сън:
1. 1 доза Л-карнитин
2. 1 доза аминокиселини
3. 300мл вода.
01.04.10
08:09
Замисляли ли сте се някога дали някоя добре написана диета ще действа еднакво на всички? Да вземем, например, тази от горния пост и да поразсъждаваме дали ще даде еднакъв ефект на следните жители на типична панелка:
-бай Пешо от долния етаж - оправя жена си, която е сумистка, комшийката, секретарката на шефа от работата и цял ден товари в склада каси с бира;
-г-н Артиста от таванската - репетира за роля на психично болен и по цял ден седи неподвижен;
-чичо Киро от третия етаж - реститут с 5 имота, не плаща данък за тях, 1 път месечно минава през наемателите да събере парите и през другото време чука табла пред блока;
-Жорко лапето - майка му работи в Министерството на образованието и затова не го закачат, че не ходи на училище - по цял ден павка тревички и закача по чата разни ученички;
-тризнаците - не са участвали във Биг Брадър, но единият чисти от 5 месеца вече и е изпил повече Файър, отколкото Кийт Флинт от Продиджи е казал ‘Файърстартър’, вторият досега е правил за маса и се е хранил почти като диетата, а третият е заклет фен на йогата и яде 3 пъти по-малко от тази диета...
казано от Oranje на 01.04.10, 08:09:
Замисляли ли сте се някога дали някоя добре написана диета ще действа еднакво на всички? Да вземем, например, тази от горния пост и да поразсъждаваме дали ще даде еднакъв ефект на следните жители на типична панелка:
-бай Пешо от долния етаж - оправя жена си, която е сумистка, комшийката, секретарката на шефа от работата и цял ден товари в склада каси с бира;
-г-н Артиста от таванската - репетира за роля на психично болен и по цял ден седи неподвижен;
-чичо Киро от третия етаж - реститут с 5 имота, не плаща данък за тях, 1 път месечно минава през наемателите да събере парите и през другото време чука табла пред блока;
-Жорко лапето - майка му работи в Министерството на образованието и затова не го закачат, че не ходи на училище - по цял ден павка тревички и закача по чата разни ученички;
-тризнаците - не са участвали във Биг Брадър, но единият чисти от 5 месеца вече и е изпил повече Файър, отколкото Кийт Флинт от Продиджи е казал ‘Файърстартър’, вторият досега е правил за маса и се е хранил почти като диетата, а третият е заклет фен на йогата и яде 3 пъти по-малко от тази диета...
Казах просто да погледне и ако нещо му хареса, да го включи в неговата диета.Все пак нали за това е форум?Да си помагаме,а да НЕ се заяждаме с бай Пешо и т.н.Пределно ясно ми е, че тази диета не е писана за него.Благодаря за критиката ;-)
01.04.10
08:21
казано от thuglove на 01.04.10, 08:17:
Казах просто да погледне и ако нещо му хареса, да го включи в неговата диета.Все пак нали за това е форум?Да си помагаме,а да НЕ се заяждаме с бай Пешо и т.н.Пределно ясно ми е, че тази диета не е писана за него.Благодаря за критиката ;-)
Критиката не беше към теб конкретно, а че няма универсална диета. Просто шеговито поднесено послучай 1 април :)
Както и ти сам казваш - разглежда се някоя диета, за да се разбере принципа, но след това се индивидуализира според конкретния трениращ. Затова и първият пост към темата не е пълен, ние не знам нищо за него, но ни пита дали е добра диетата му. Може да е за 6+ по учебник, но за него да не действа.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 01.04.10 08:22.
Това е прост велико ти ми дигна настроението :-) -бай Пешо от долния етаж - оправя жена си, която е сумистка, комшийката, секретарката на шефа от работата и цял ден товари в склада каси с бира;
и после ги пие :cheese:
А тая извара дето си я купих днес е пълномаслена,кашкавалена,суроватъчна(то е ясно де ама..).Бива ли я?
казано от fam0us на 02.04.10, 09:26:
За изварата?Дали я бива ти ще кажеш, не ние.Яж я сутрин и вечер.
Абе на мене хич не ми харесва и не искам да я ям, ама.. Просто питам дали е здравословна,полезна и става ли за НВД ?
Да - здравословна е (повече от сиренето)
Да - става за НВД
Да - можеш да я хапваш без проблеми
Да - можеш да си я мажеш на филийки :P