Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.04.10
14:39

казано от head_hunter на 01.04.10, 13:33:

Волво S80 2.5 дизел.
На данъка съм обявил мораториум - не го плащам. Първите 2 години го плащах, но общината като не прави и не почиства малките улички /на такава живея/ и аз им спрях данъка.
Застраховката ми беше грубо казано 2 000.

Колега, как им спря данъка?
По какъв начин отписа колата от данъчното или още се води там?
И аз смятам да не плащам данък на колите, егати държавата. Даваш пари , а насреща нищо.

01.04.10
15:25

Може би я е бракувал :lol: Аз незнам друг начин да спреш данъка. Но ако неискаш високи данъци, купи си някоя кола с малко моторче и катализатор + др. неща които ти намаляват данъка.

Как нищо не виждаш насреща бе Сашо??? Ти не си ли видял какви къщи имат политиците и мутрите, а пък за колите няма смисъл да споменавам. ;-)

Мнението беше редактирано от radostin radev на 01.04.10 15:28.

01.04.10
15:51

Сашо, давноста е 2 години, след 2 години пада данъка :)

01.04.10
16:05

еmzo - не е баш така брат!
Имах около 6 коли и 1 мотор - дето съм купувал, продавал на мое име, нито една от тях не беше заведена в данъчното.
Преди няколко месеца получих честитка от данъчното, да ходя да си ги заведа в 2 седмичен срок, понеже са разбрали от някъде - предполагам справка в КАТ.
Едната кола беше купуванa преди 3 години, но давността не беше минала.Акт искаха даже да пишат мръсните гадове.
Одраха ми кожата в данъчното - 1300лв общо, като трябваше да подам заявление за всички и да отпиша тези, които вече не са на мое име, но ми беше начислен данък за времето, когато са били моя собственост.
Вече като чуя за данъци и изтръпвам. Повече кола няма да регистрирам в данъчното, ако искат и 100 писма да ми пратят със заплахи. Цървули-държавници.

01.04.10
16:17

казано от emzo на 01.04.10, 11:36:

Koй ползва джет аудио ?

Слагай KMPLAYER.

Сложих, ама пак не тръгва. Отгде да дръпна кодеци ?

01.04.10
16:17

На 170 кончета, да не те питам тогава колко ти е данъка :D

01.04.10
16:19

Недей пита, че не е истина направо.
Аз измислих как да го отпиша Стилото от данъчното.
Цаката е следната - отивам при нотариус и правя договор за покупко-продажба на името на приятелката ми.
С копие от договора отивам в данъчното и го отписвам, като продължавам да си карам количката.
Съответно приятелката ми нито ще регистрира в КАТ колата, нито нищо, и така хем ще си имам отписана кола от данъчното, хем няма да плащам данъци, хем ..... абе кеф :)

01.04.10
16:28

Ще ходи в КАТ за нов талон, просто няма да сменя номера :)

п.с. ама пък ако случйно стане номера, драсни едно л.с.

Миналата година 130, тази 230лв, догодина .... хаха, един бог знае колко.

Мнението беше редактирано от emzo на 01.04.10 16:28.

01.04.10
16:32

Не бе, никакъв КАТ - цаката е да не попада името ти в регистъра на КАТ, щото те данъчните само там правят сверки.
Просто правим договора на нейно име като купувач, който договор ти трябва за да си отпишеш колата от данъчното.
После договора го хвърляме, пък даже може и да  отидем и го анулираме при нотариуса. Хахах, егати какви неща ражда главата ми, ама ще стане на 1000%
Държавата като те прецаква, прецаквай и ти. :)

01.04.10
16:36

Ако се получи пиши.

HE

01.04.10
17:56

казано от Aleksandar Marinov на 01.04.10, 16:32:

Не бе, никакъв КАТ - цаката е да не попада името ти в регистъра на КАТ, щото те данъчните само там правят сверки.
Просто правим договора на нейно име като купувач, който договор ти трябва за да си отпишеш колата от данъчното.
После договора го хвърляме, пък даже може и да  отидем и го анулираме при нотариуса. Хахах, егати какви неща ражда главата ми, ама ще стане на 1000%
Държавата като те прецаква, прецаквай и ти. :)

Е няма смисъл да ти обяснявам - сетил си се и сам  ;-)
Емзо, приятелю тука номера минава вече 3-та година  :lol:
Фандък не пускам  :lol:

01.04.10
18:00

head_hunter - Великите умове мислят еднакво!
Ххаха, егати бг конспирацията. :)

01.04.10
18:19

Лелеееееееееееееее, отивам да се давя в морето, дето го няма в СтЗ.

Виждате ли, имало смисъл от тази тема :lol:

01.04.10
18:32

Аз като си взех колата, изобщо не съм я регистрирал в данъчното. И сега се чудя дали изобщо да го правя.

HE

01.04.10
18:50

Петко погледни малко по-нагоре  ;-)

01.04.10
19:13

Баси, вицовете за културисти били голям дефицит:

Разговор между културисти.
- Колко е часът?
- Сега ли?

========================
Влиза един начинаещ културист в магазин, вади листче и казва на продавачката:
- Половин килограм нискомаслена сланина и 30 яйца без жълтъци.

========================
Седи един културист пред кафе машината. Пуска стотинки и си зима кафе,
пуска пак и зима още едно, после пак и пак и пак... събрали се хора и почнали да недоволстват
и да му се карат. Тогава той се обърнал и казал:
- Не ме интересува докато печеля ще играя.

ПС:крадени от др. форум :)

01.04.10
19:22

Добре де, као прехвърлите колата, задълженията не се ли прехвърлят и те?

HE

01.04.10
20:40

Не ти се прехвърлят задълженията. За осъществяването на покупко-продажба има изисквания предмета на сделката да не е с тежести /т.е. да не е в процес на делба, да са му платени всички данъци и такси и т.н./.

М, после ще имате проблем при продажбата.
А всяка година все повече и повече се затяга и ГТп  -то без данъци.
Както си решите, ама глобите са големи...

01.04.10
21:28

казано от head_hunter на 01.04.10, 20:40:

Не ти се прехвърлят задълженията. За осъществяването на покупко-продажба има изисквания предмета на сделката да не е с тежести /т.е. да не е в процес на делба, да са му платени всички данъци и такси и т.н./.

Да де, ама въпроса ми е не трябва ли тогава тя, в случая приятелката на Сашо, да плаща данък? След като колата е вече неина? И ако отиде един ден, хипотетично, да си плаща данъка на апартамента, няма ли да и начислят и данък за колата? А сега чувам, че ще искат да си платиш всички задължения към държавата, преди да ти издадат книжка или да си подновиш документите...

01.04.10
22:13

пфф пичове как искам да намеря инфо за това как се качва новина в уебсайт, ама не от сорс кода.Да не е статично имам предвид.Да има квадратче дето се клика на него и се ъплоудва.Даже не знам кво да пиша в гоогле-то да го намеря :(:( Освен това и падащите менюта, които съм направил как да ограничават спрямо това, което съм избрал от падащото меню.Т.е. ако цъкна на къща и да ми излиза нещо в което има думата къща и т.н. няква идея как да го сърчна в гугъл тва нещо?

HE

02.04.10
05:47

казано от to4ka на 01.04.10, 21:28:

казано от head_hunter на 01.04.10, 20:40:

Да де, ама въпроса ми е не трябва ли тогава тя, в случая приятелката на Сашо, да плаща данък? След като колата е вече неина? И ако отиде един ден, хипотетично, да си плаща данъка на апартамента, няма ли да и начислят и данък за колата? А сега чувам, че ще искат да си платиш всички задължения към държавата, преди да ти издадат книжка или да си подновиш документите...

Ако колата не е регистрирана в съответната община - как ще плати данък? Не е регистрирана и в КАТ! Просто е прехвърлена чрез договор за покупко-продажба с който се отписва от общината и тя не фигурира към данъчните задължения.

А някой знае ли какво става, ако дълго време забравя да си платя топлата вода :).
Мога да ви кажа какво става, ако не си платите електроенергията  :lol:

02.04.10
06:53

казано от D3BEP на 01.04.10, 20:41:

М, после ще имате проблем при продажбата.
А всяка година все повече и повече се затяга и ГТп  -то без данъци.
Както си решите, ама глобите са големи...

Ако искаш може да се обзаложим, че няма да има никакъв проблем с продажбата.
След като си отпиша колата с този договор, мога да се върна при нотариуса и да го разтрогнем.
Според теб как стават измамите като 1 кола се продава на много хора? По-същият начин.

Не съм запознат с тия неща, но когато си взимах Лагуната преди около година и половина, при подписването на договор за покупко продажба, май внесох  и парите за данъка на колата на нотаруиса и след няколко дни трябваше да отида да си взема документа за това, че е платен данъка. Нищо чудно и там да има някакви промени като гледам как на кауБОЙКО и пицаря не им се набиват на очи престъпниците, а данъкоплатците.

02.04.10
08:34

Някой може ли да ми обясни за тия суперсерии пусанл съм тема има 60 прегледа и нито един коментар трябва да знам какво да правя все пак днес,ще тренирам така с тия суперсерии надявам се да съм разбрал за тях вижте темата която съм пуснал в сайта :) надявам се бързо да ми помогнете

02.04.10
09:40

казано от Иван Шишманов на 02.04.10, 08:28:

като гледам как на кауБОЙКО и пицаря не им се набиват на очи престъпниците, а данъкоплатците.

След 4 години гласувай за БСП те ще те оправят ;)  Българинът е странно животно, винаги недоволно и гледащо да мине тънка лайсна. Трябва всички да поживеем вкупом в някоя бяла държава или да ни направят една колония....
А за тея данъци ми стана интересно, не че имам личен автомобил - служебен е... Ще приказвам с един познат, който е директор на Местни данъци и такси, да видим тои какво ще каже.

02.04.10
11:28

казано от Иван Шишманов на 02.04.10, 08:28:

Не съм запознат с тия неща, но когато си взимах Лагуната преди около година и половина, при подписването на договор за покупко продажба, май внесох  и парите за данъка на колата на нотаруиса и след няколко дни трябваше да отида да си взема документа за това, че е платен данъка. Нищо чудно и там да има някакви промени като гледам как на кауБОЙКО и пицаря не им се набиват на очи престъпниците, а данъкоплатците.

Това е друг данък, заплаща се към териториалната данъчна дирекция.
Все тая де, има поне няколко места, на които ще има информация за въпросните прехвърляния.
Към момента, надали е много вероятно да се направи засечка, между платен местен данък кък ТДД, липсата на последваща пререгистрация в КАТ и последващо деклариране/недеклариране на МПС-то или нотариалното прехвърляне на собственост. Но е въпрос на време и това да стане.

Разтрогването на договори се прави при особени случаи. Първо ще трябва да намерите много глупав нотариус, който да реши да се забърка в дребно мошеничество.

Плюсове: не плащаш данък МПС
Минуси: рискуваш в даден момент да имаш немалки проблеми, губиш време за да се занимаваш с глупости. Плащаш прехвърляния на собственост - 2 до 4% от застрахователна оценка към ТДД, нотариална такса и т.н. Следва - някой ден продаваш автомобила, продаваш го с полуизфабрикувани документи, минаването на ГТП по правило е с неизрядни документи и т.н.

И цялата тая глупост е с идеята да се спестят ...колко пари?

Мнението беше редактирано от 6th на 02.04.10 11:28.

казано от to4ka на 02.04.10, 09:40:

След 4 години гласувай за БСП те ще те оправят ;)  Българинът е странно животно, винаги недоволно и гледащо да мине тънка лайсна. Трябва всички да поживеем вкупом в някоя бяла държава или да ни направят една колония....

Ще те разочаровам, не съм гласувал нито за БСП нито за бившата им охрана кауБОЙКО и пасмината. Виждаме решението на кризата вдигаш данъците и осигуровките, спираш да плащаш на фирмите, правиш така, че ако не си платил данъци да не можеш да си вкараш детето на ясла, нито да може да напуснеш страната на екскурзия или дори книжка да нямаш и хооп и хазната ти се пълни, докато затворите се пълнят с кокошкари, а сериозните престъпници си перат паричките крадат си ДДС-то и никой не ги занимава.
БТВ to4ka колко данъци плащаш месечно, защото аз плащам няколко стотин лева на всяко 15-то число, и незнам дали защото съм човек или бълХарин, но просто не виждам къде отиват парите ми.

С7АЛК3Р на мен също за една от колите които съм бракувал преди две години в КАТ ми изпратиха писмо да съм плател данък. Отивам в данъчното и питам как така КАТ изпратили на данъчните справка, че имам кола пък данъчните видяли че не съм платил данък, а не са изпратили справка, че колата е бракувана и не следва да плащам данък. Естественно едни дебели комунистически бабички ми обясняват, че не съм съвестен и коректен гражданин защото не съм си изпълнил ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, никой никъде не ти казва какви права имаш в тази родина, навсякъде само за задължения ти говорят.
Нормално е когато някой пък бил то и държавата те смуче като дойна крава, да ти се иска да я изриташ.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.04.10 13:01.

02.04.10
13:54

Ванка, много неща куцат в държавата ни, гражданите и често пъти си ги заслужаваме. И преди беше писал за твоя казус - така е, бюрокрацията си е налична и не работи в наш интерес. От друга страна, непознаването на законите и правилата за функциониране на въпросната бюрократична машина, не оправдава неспазването им. Справедливи или не, не му е тук мястото да ги променяме.
По същия начин, по който КАТ не изпращат справка за бракуван автомобил в общината ти, КАТ и други институции, не изпращат и справка за пререгистриран/прехвърлен автомобил.
Много андрешковци, ще се възползват от второто нещо. Затова и съм на мнение, че точно това(второто действие) ще стане практика в близко бъдеще, под една или друга форма.

02.04.10
14:08

истината е,че българинът не си знае правата.

02.04.10
14:12

Да го ева, след 2 месеца обикаляне си намерих оригинални 16ки за Стило, Сашо ти с 17ки ли си ?

Малко се влоши возията спрямо 15ките, ама в завоите ......
Трябва да намаля torque в ниските, че и тия превъртват :lol:

казано от fanfan на 02.04.10, 14:08:

истината е,че българинът не си знае правата.

Лично аз имам сериозни съмнения относно това дали изобщо имаме някакви права, освен задължението да плащаме като ненормални какво ли не срещу което да не получаваме нищо. Когато самата държава е мащеха и нарушава правата ти на всяка крачка какво да говорим.

02.04.10
17:04

казано от Иван Шишманов на 02.04.10, 13:00:

но просто не виждам къде отиват парите ми.

Аз да ти кажа :) на Цанков камък ходил ли си,аз съм ! ? Е там са някъде или пък в комисионната на Ахмет Доган. Ама да кажеш, че напоследък полицията си понижи коефициента на полезно действие, си  е като да кажеш на черното бяло! Всеки ден хващат търгаши, за ралика от предишните.  Като си толкова недоволен от всичко, защо просто не заминеш за по-нормална държава?

02.04.10
17:14

казано от emzo на 02.04.10, 14:12:

Да го ева, след 2 месеца обикаляне си намерих оригинални 16ки за Стило, Сашо ти с 17ки ли си ?

Малко се влоши возията спрямо 15ките, ама в завоите ......
Трябва да намаля torque в ниските, че и тия превъртват :lol:

С 16 ки съм и аз, оригиналните на Абарт.
Като се решиш да продаваш дизела ми пиши. Все още важи офертата ми за бартер с доплащане от моя страна. :)

казано от to4ka на 02.04.10, 17:04:

казано от Иван Шишманов на 02.04.10, 13:00:

но просто не виждам къде отиват парите ми.

Аз да ти кажа :) на Цанков камък ходил ли си,аз съм ! ? Е там са някъде или пък в комисионната на Ахмет Доган.

И защо тогава да плащам данъци ?!!!? за да има за комисионни на някой си ... и казваш, че българите сме прости щото гледаме да минем лайсна !?!?! Не гледам да мина лайсна просто се чудя за една нормална логична причина да плащам луди данъци.
Говориш за полицията която е част от веригата по която един престъпник трябва да мине за да попадне в затвора, нищо не казваш за съда ?!?!
Нищо не казваш за нон стоп увеличаващите се данъци на нормалните не престъпни бачкащи до кръв граждани, което дори по най върлия комунизъм го е нямало, като изключим Виденов.
Като вляза в магазина изобщо не ме интересува дали е МухоБОЙКО, дали е човека с нула дни трудов стаж, какъв цвят е, кой колко пъти се е показал по телевизора оплювайки предното управление, нито колко търгаша са арестували днес показно. Познай какво ме интересува.
За мен е късно да замина, но децата ми със сигурност.
И всичко това са си факти, не си го измислям просто си е такава системата.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.04.10 17:28.

HE

02.04.10
20:26

Хора я кажете КАТ разполагат ли с камери със светкавица?
Преди малко се прибирам по Цариградско от Младост в посока Орлов мост и при табелката 50 нещо така ми светна в очите за секунда, че почти изгубих управление  :ohh: . Надвишил съм разрешената скорост с около 20 км. И каква е глобата евентуално щото това ми е първо нарушение изобщо  :red: . Много дисциплиниран шофьор съм принципно, но направих грешката да вляза в лява лента с Туингото между ML и BMW, а бавареца караше на един пръст разстояние от задната ми броня - сещате се ако бях пипнал спирачката какво се случва  :sick:

02.04.10
20:56

казано от Иван Шишманов на 02.04.10, 17:14:

И защо тогава да плащам данъци ?!!!?

Еми недей плаща! Хем няма да се оплакваш, че са високи. Аз си ги плащам ама да си чул да се оплаквам, а като те гледам каде работиш сигурно вземаш повече пари от мен.

българите сме прости щото гледаме да минем лайсна !?!?! .

Ти казваш, че българите сме прости, аз казвам че да се оправим, трябва да отидем да поработим в чужбина да ни се оправи начина на мислене и държание.

За мен е късно да замина,.

Ако гледам инфто от сайта, аз съм по-голям от теб и още утре ако искам си събирам торбичката и изчезвам отново. Ако не искаш да заминеш заради децата си, просто емигрираш с тях! Примерно в Канада е супер за българския манталитет,  регистрираш се като безработен 1000$ ти са социалните,400$ ти е квартирата,400$ ти е достатъчо за храна. Въобще цигания....

02.04.10
21:27

абе момчета като ходите на годишен преглед не ви ли искат бележка за платени данъци ?

to4ka пак ще те разочаровам, не съм циганин нормален интелигентен българин съм си, мисля, че мога да направя много неща в града си и съм останал и просто ги правя.
Нали разбираш, че няма как да не ги плащам всичките примерно самия ми работодател плаща има няма мналия месец 380 лева за данъци ми е првел, пък другите които мога да ги отложа поне ги отлагам които немога няма как.
Не си мисли, че там където работя и това което работя трепем парите, бачкаме за една заплатка, от дата на дата живеем всички в бранша е освен Доган който точно от тоя бранш е отмъкнал доста.
И напротив българите сме прости, не стачкуваме не си търсим правата, не съдим никой за нищо, не ни се учи, не ни се работи не ни се хабят нерви, не ни се слуша, кофти комунистическо наследство и т.н. и т.н.
Както един човек на който ти си фен каза, просто сме си лош генетичен материял :).
В българия трудно се живее, ето го другия казус, преди няколко дни работодателя ми иска военна книжка, аз не съм ходил няма и да ходя в казарма ама той ми я иска. Навремето военните съшо казваха, “нищо, че няма да ходиш важно е да я имаш книжата, щото закона е такъв”, е да ама за да я имам ми изискаха сто документа плюс снимки, за една синя книжка в която пише, че не подлежа на казарма, ама на всичко отгоре имам военен чин редник ....

tra^la^la понеже сме истински европейци, бивши (надявам се) руски подлоги дори не знаем както е това “периодичен преглед”

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.04.10 22:15.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1