Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.03.10
10:42

казано от Anelia на 22.03.10, 10:28:

И за капак правих много повторения с малко тежести за допълнително издуване. Като ще е гарга, да е рошава ;)

Защо реши, че много повторения с малко тежести допълнително издува?

22.03.10
11:05

На мен така ми действат, не знам. Особено след много напади без тежест краката ми пръскат панталоните :) Не че имам нужда точно тях да издувам де, това е моят крак на снимката.

22.03.10
12:06

казано от Anelia на 22.03.10, 11:05:

На мен така ми действат, не знам. Особено след много напади без тежест краката ми пръскат панталоните :) Не че имам нужда точно тях да издувам де, това е моят крак на снимката.

Нападите на мен ми действат най-издуващо и тва е. С малко с много повторения, с или без тежест все тая.Да не говорим че ми изменят формата на бедъра не както искам.Иначе ги обичам като упражнение.
П.П и аз съм тежка и вътрешно и външно

22.03.10
12:36

Нелка бедърът е супер.
Аз пък не мога да се оплача от издуване от напади. Много добро упражнение - жалко че все още не мога да го правя. В началните фитнес години велото така ме издуваше.

23.03.10
11:27

Слушайте тялото си ;) Не веднъж е коменирано това и ето го поредното доказателство. Вчера си послушах моето и не се изсилих на тренировката. Днес съм по-свежа, по-енергична и краката ми не тежат. Имам мускулна треска на гърба от тягата и на дупето от нападите. Това пък значи, че и не е било без хич натоварване.
Изплувах си 1500 м и даже последните дължини се учих да си потапям главата. Открих, че се придвижвам много по-бързо с потопена глава, но все още ми трябва доста практика, за да синхронизирам нещата. Но има надежда! (за разлика от набиранията  :red: )
Още в басейна огладнях доста и си наградих постиженията с пърленка, шкембе чорба и бира  %-P

24.03.10
13:11

Днес пак ходих на фитнес без ясна идея какво да правя. Какво направих:
The Bear с 26 кг. Пак се подцених, другия път ще пробвам 28 ;)
Предизвикателството с лицевите опори. След серията със седм, вече ги правих на колене  :red: Време 3,20 мин.
4х15 екстензии @5 кг отпред
4х15 на крак  едно упражнение, подобно на напади, но единия крак върху пейка. Не успях да го усетя на глутеусите, та смятам, че си загубих времето.
4х15 френския лост от лег за трицепс (как се казваше това..)
После много ме домързя и приключих :)
В съблекалнята имаше едно девойче, което предизвика майчински чувства в мен. Ако си носих банана и протеина, щях да й ги дам. Това момиче трябваше да бъде нахранено!  :ohh: Толкова слаб човек отдавна не бях виждала :(

24.03.10
13:55

казано от Anelia на 24.03.10, 13:11:

В съблекалнята имаше едно девойче, което предизвика майчински чувства в мен. Ако си носих банана и протеина, щях да й ги дам. Това момиче трябваше да бъде нахранено!  :ohh: Толкова слаб човек отдавна не бях виждала :(

М,да има ги такива девойки. Мен повече ме облещи другия вариант. Девойката влиза и излиза от фитнеса с банан и шоколад и прилича на ходеща пръчка. Баси метаболизма

25.03.10
17:09

Днес си изпуснах плуването, за да заведа 11 души да качват 1300 стъпала. Защо го направих? За да се почувстват те по-добре. Аз не тренирах (качвах с най-бавните), но също се почувствах добре :) Беше ветровито и слънчево.
Сега ще правя магданозената салата с риба на buhtata. Купих й бяло вино ;)

26.03.10
13:06

Сутринта започнах в 6:52 с кардио на гладно с колелото по баир нагоре (интензивно, но не и екстремно интензивно, долу-горе 8 от 10)+спускане по техничен терен. Хич не бях доволна от представянето си по каманаците надолу, но за сметка на това натоварването нагоре ме освежи за целия ден и имаш сили на обяд да направя това:
The Barbell Complex @29 kg. Най-много ме товари предния клек  :coolhmm:
после 3 кръга от: 20 суингa @пудовка; 20 пуш преси @лост и 20 клека @лост. Време: 10 мин.
Доволна ;)

27.03.10
04:27

Здравейте...една мисъл ме гложди от вчера, след като направих комплекса 6х6 с 29 кг. Та си мисля, че лостът ми не е 20 кг, а по-малко :( и съответно това, което си мисля за тежестите, не е това, което е реално :( Няма обаче как да го измеря, няма и кого да питам колко е. Залата е служебна и си тренирам обикновено самичка там.
Мислех си, че е 20, защото бях питала в един друг форум, колко тежи обикновено лост, и ми бяха отговорили 20, и аз моят си го имам за 20. Дълъг е около 2 м (не знам точно колко), но няма удебеление накрая както съм виждала по някои снимки. Изглежда  ето така, вместо ето така. Ще го преживея, ако тежи по-малко, но няма да съм много щастлива да разбера, че съм се лъгала.
С такива терзания се събуждам тази сутрин след 9,5 часа сън, че вчера си легнах много рано.
Днес времето е хубаво, ще карам колело.

27.03.10
04:48

казано от Anelia на 27.03.10, 04:27:

Здравейте...една мисъл ме гложди от вчера, след като направих комплекса 6х6 с 29 кг. Та си мисля, че лостът ми не е 20 кг, а по-малко :( и съответно това, което си мисля за тежестите, не е това, което е реално :( Няма обаче как да го измеря, няма и кого да питам колко е. Залата е служебна и си тренирам обикновено самичка там.
Мислех си, че е 20, защото бях питала в един друг форум, колко тежи обикновено лост, и ми бяха отговорили 20, и аз моят си го имам за 20. Дълъг е около 2 м (не знам точно колко), но няма удебеление накрая както съм виждала по някои снимки. Изглежда  ето така, вместо ето така. Ще го преживея, ако тежи по-малко, но няма да съм много щастлива да разбера, че съм се лъгала.
С такива терзания се събуждам тази сутрин след 9,5 часа сън, че вчера си легнах много рано.
Днес времето е хубаво, ще карам колело.

еее как може да имаш такива притеснения от сутринта още :P, до колкото знам лостовете по залите са: 8кг, 11кг и 20кг, е със сигурно има и други, но в залата където ходя са така...достатъчно тежки тренировки имаш + плуване, стълби, колело, за да се тревожиш за лоста. Лек и спорен ден, аз се приготвям за работа в това хубаво време на кой му се работи.. :)., ама няма начин!

27.03.10
09:51

Тези лостове са десетина кила.

27.03.10
15:24

Явно силата не е с мен  :red:

27.03.10
17:31

При положение,че си тренираш само в тази зала,не виждам проблем с теглото на лоста.За мен би било ако тренирам на различни места,а не знам точните тежести.Вземи една бутилка минерална вода 10л. в едната ръка,а в другата лоста и ще усетиш горе-долу колко тежи ;-) Хем може и да направиш някое и друго  повдигане на раменете :)

27.03.10
18:25

Работата е там, че имах друго мнение за себе си и за силата си  :lol: и сега съм малко разочарована. Е, успокоява ме това, че правя ренегадско с пудовки и 20 суинга също с пудовка, а там по-малко от 16кг няма. Или се лъжа  :red:
ЦЪК за снимки от днес. :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 27.03.10 18:38.

28.03.10
13:15

Днес около 2 часа колоездене с кратка пауза, за да си наберем левурда (див чесън)  %-P

Мнението беше редактирано от Anelia на 28.03.10 13:18.

29.03.10
06:35

казано от Anelia на 27.03.10, 18:25:

Рабо 20 суинга също с пудовка, а там по-малко от 16кг няма. Или се лъжа  :red:

Има варианти и за 8 и 12 кг, но не са много разпространени...особено, ако са стари пудовките, много малко вероятно е да са по-малко от 16 кг :)

29.03.10
13:37

Пудовките са доволно стари :)
Днес...depressed mode. Времето е дъждовно, ветровито, студено... Дали това ми повлия, но наистина не се чувствам добре :( Поревах си, не бях го правила от месеци, и малко ми олекна. За да не е дневник на хленчещото Ани, ще си запиша тренировката:
Връщане към корените с базови упражнения и схемата 5х5. Отидох в “мъжкия” фитнес и си прежалих ръкавичките върху старите ръждясали лостове, обаче този път лостът беше 20 кг!
5х5 лежанка @20 кг.
6х5 мъртва тяга @50 кг
5х10 ренегадско @пудовки
5х5 обръщане и изтласкване @20 кг
5х10 лицеви
Минах през един магазин за уреди, видях като моя лост, питах и ми отговориха, че е 12 кг и с това драмата ми се разреши  :lol:
Както си седях в depressed mode, отбелязах, че в последния месец нямам никакъв прогрес: храната ми е същата, силата ми е същата, размерите ми са същите. Може би малко по-голяма аеробна издържливост, но това не ми стига. Случи се точно това, което пишеше за НВД: след 2 месеца трябва да се смени с нещо друго. Аз пробвам да вкарвам повече въглехидрати, но така свикнах с изварено-кашкавалено-шунковите рула, че не ми се мислят други преносими манджи. Пък и с алкохол взех да се отпускам по-често. Но това го имам от добавките за излизане на глава от еднообразието.
Започнах поне да пия разни добавки всеки ден:
1. мултивитамини&минерали
2. калций
3. Герикапс (Вит. А&Е)
Само да спре гадният дъжд и сменям стратегията на трениране и хранене: всяка сутрин кафе и кратко, но интензивно кардио на гладно, после закуска протеин+въглехидрат. На обяд мазнини+П, след тренировка П+В, вечеря П+зеленчуци.
Олях се с писането типично по женски.

Мнението беше редактирано от Anelia на 29.03.10 13:51.

29.03.10
13:48

Вчера действително беше кошмарен ден, а и неделя. Буквално пропилях цялото време в чакане да стане подходящ час за лягане, никаква мотивация за нищо.
Пожелавам и на теб, и на себе си прогнозите да са верни и градусите да не падат под 18 минимум седмица. :)

29.03.10
17:45

казано от Asystolette на 29.03.10, 13:48:

Вчера действително беше кошмарен ден, а и неделя. Буквално пропилях цялото време в чакане да стане подходящ час за лягане, никаква мотивация за нищо.
Пожелавам и на теб, и на себе си прогнозите да са верни и градусите да не падат под 18 минимум седмица. :)

и аз така..поне се успокоих че повредата не е в моя телевизор.
Ани, утре е пълнолуние пък ние водните бандити много се влияем от тези неща. Обещавам от 1 април прилив на енергия ;-P

30.03.10
12:34

Сутринта на гладно кратко и мъчително кардио с колелото, краката ми тежаха. Плуването по обяд беше доста по-добре, отиде над час и се учих да си потапям главата. Получава се, но трябва още практика ;)

30.03.10
13:01

казано от Anelia на 30.03.10, 12:34:

Сутринта на гладно кратко и мъчително кардио с колелото, краката ми тежаха. Плуването по обяд беше доста по-добре, отиде над час и се учих да си потапям главата. Получава се, но трябва още практика ;)

Браво Нели :) Много се радвам, че напредваш :) :)  :) Скоро да не почнеш в триатлони да участваш ;) :) :)

31.03.10
09:07

Мда, мислила съм си за триатлони, но нито плуването ми плуване, нито бягането ми бягане на този етап ;)
Уж не вярвам на пълнолуДия, но снощи не можах да спя. Събудих се преди 2 и заспах след 4. Браузвах, четох, гледах клипчета с упражнения. Днес обаче съм пълна с енергия (засега) и успях за 2 тренировки:
Сутринта кардиото не ме измъчи като вчера и дадох повече от себе си :) Около половин час с колелото, 10 мин. от които доста интензивни.
Тренировка:
3х8,8,6 щанга от полулег @22 кг
3х20 клек@22 кг (впечатлена от програмата milk&squat;)
5х5 пуш преса @22кг
малко изометрия:
3х2 мин преден планк
3х30 сек странични планкове на страна
3х8 бавни наклони на всяка страна @7,5 кг
После се разтягах, че си усещах тялото доста сковано. Обърсах прахта в залата :)
Отивам да си купя протеин и се опитвам да убедя себе си, че нямам нужда от Л-карнитин :)

31.03.10
09:34

Нямаш нужда нито от Л-карнитин, нито от протеин :)

31.03.10
13:59

Купих си някакво подобие на протеин от Била, но цената много ме устройваше: 400 гр за 9 лв и 85% съдържание на раст. протеин. Веднага могат да ми скочат батковците с пудрите, но на този етап не мога да си позволявам качествени добавки. Предпочитам да се храня качествено, а този протеин ми е да си слагам в овесените ядки, защото на работа ми е лесно да пренасям и готвя сухи и прахообразни неща. Така, оправдах се за покупката 1. на протеин 2. на смотан протеин (ако цената е определяща). Л-карнитин наистина нямам нужда :)
А всъщност се включих да споделя, че имах още една тренировка с колелото. Пращя от енергия и се възползвах и покарах и със съпруга ми следобяд по много готини, малко технични и изпотяващи пътечки. Един дядо слиза по пътечката, по която се потя нагоре и вика “Ама защо не мина по долната пътечка, тя по-хубава”  :lol:  Пак добре, като не каза: има шосета, какво се вреш в гората  :lol:
Обаче си мисля, че с тези клекове 3х20 съм се пожалила доста, защото ако си бях натоварила краката достатъчно, до дома не би трябвало да мога да се прибера, а не да карам колело после  :roll: 
Стига съм писала  :lol:

02.04.10
00:28

Вчера каране на колелео х2. Не успях да плувам, не зависеше от мен... Много ям :( Буустнах пак метаболизма и за да издържа финансово, се налага и не чак толкова добра храна. Малко почивка от тренировки и угояване по Велик ден. Странни дни...

02.04.10
14:36

Днес карахме....

Мнението беше редактирано от Anelia на 05.04.10 15:20.

05.04.10
08:00

Изгубих се под тежки трапези. Агнешко, яйца, козунаци, салати + почивка и разходки.
Усещам болка в лявото рамо дори при леко движение. Май е по-добре да изчакам от тежките тренировки и да карам само на кардио. За сметка на това явно имам въздух. Пулсът ми след 3 кафета следобяда е между 41 и 44 ;)
Супер, състезателният сезон наближава, аз съм готова, само колелото ми не е готово все още  :red:

06.04.10
12:37

Днес плувах. Мислех, че рамото ще ме боли и реших ако ме боли, да изляза, но всичко беше наред. Откривам топлата вода на дишането във вода. То трябвало под водата силно да се духа, за да се изкара всичкия стар въдух. вече изминавам по цяла дължина с потапяне. Но ме притеснява, че излизат много балони и на мен ми е доста шумно под водата  :lol: с всичкото бълбукане. На кроула все още не мога да намеря начина да не изпивам половиния басейн. Толкова вода изпих, че чак ме заболя корема.
Рамото ме боли от това, че лявата ми ръка е по-слаба и се получи контузия при едни военни преси  :red:

07.04.10
11:32

Днес 1300 стъпала и плуване. Усъвършенствам дишането. Вече изкарвам по-малки балончета и не съм като хипопотам в басейна  :lol:
Правя 3 загребвания под водата докато издишам. Тряба Инес да каже това добре ли е или трябва повече да са...
Покрай празниците вкарах доста захар и брашно, а и тази седмица продължавам така. Ще се скарам на себе си  :red:

08.04.10
17:11

Днес само 1300 стъпала. Подпухнала съм (дори имам наченки на гърди), треса се и не съм във форма. Дали е това, което си мисля...т.е. че спирането на тежестите ми се отразява на хормоните и започвам да приличам малко на жена.

08.04.10
17:38

казано от adichka на 08.03.10, 14:52:

Не съм inis, но да кажа :)
Ето това са reverse crunches, за които inis говори. http://www.youtube.com/watch?v=MQM2HDYyreI При тях колкото по-малко тежест ползваш, толкова по-трудни са. Без тежест са най-трудни.

Абе пробвам ги тези коремни, ама пак май нищо не става...С гиричка 1,5 кг и правя 25 и ми писва, а коремът не се натоварва..
Май трябва да си изпъвам краката, нещо такова: http://www.youtube.com/watch?v=KAcArkPme7k&feature=related само че ръцете отзад държат гиричката като в първия клип.

Мнението беше редактирано от Anelia на 08.04.10 17:48.

08.04.10
18:16

Ани, да опиташ ли с още по - свити крака, плътно (за клипчето на Ади говоря), и съвсем бавно. Евала, щом ги правиш с 1,5 кг., аз едва правя с 5 и още ми е трудно.

Мнението беше редактирано от Инис на 08.04.10 18:16.

08.04.10
19:49

Когато изпъвам краката, когато са в положение хоризонтално на земята, става трудно и повече от 20 не мога да направя. За разлика от първия клип на адичка, където човекът си оставаше със свити в коленете крака. Други варианти пробвах с ръце, опънати в страни или под дупето, също не е лесно.

08.04.10
19:58

казано от Anelia на 08.04.10, 17:11:

Днес само 1300 стъпала. Подпухнала съм (дори имам наченки на гърди), треса се и не съм във форма. Дали е това, което си мисля...т.е. че спирането на тежестите ми се отразява на хормоните и започвам да приличам малко на жена.

Като едното ниищо е така. Аз съм ревлива, ставам пенсионерски към 5 и не ми се яде мазно. Краката не ме държат и ми се прииска да се лакирам днес ;-P

08.04.10
20:06

Ще ме убиеш  :lol:  пак сме на една вълна! Аз се замислих за маникюр докато гледах колежката да се лакира  :lol: А и снощи поревах  :ohh:

08.04.10
20:17

казано от Anelia на 08.04.10, 20:06:

Ще ме убиеш  :lol:  пак сме на една вълна! Аз се замислих за маникюр докато гледах колежката да се лакира  :lol: А и снощи поревах  :ohh:

Пък аз, като бях при нотариуската днес и загледах ноктите. Сигурно на  жената и стана неудобно..Иначе имам хубави нокти, пиля ги оформям ги ама само разхождам лака от стая в стая. Днес направо го награбих. Странно нещо са това хормоните. Искам да ми е глезено и котешко и женско, даже си купих едни пепеляшески бързоходки. Пролетта и кардиото определено събуждат жената в мен/и в теб май/ ;-)
Поздрав

09.04.10
04:29

казано от inis9 на 08.04.10, 18:16:

Ани, да опиташ ли с още по - свити крака, плътно (за клипчето на Ади говоря), и съвсем бавно. Евала, щом ги правиш с 1,5 кг., аз едва правя с 5 и още ми е трудно.

Ани, с опънати крака товариш кръста + засилваш с флексорите много.
Като сгънеш краката в коленете, правиш контрашпиц и ги прибираш максимално до корема става по-трудно, защото не можеш да се засилваш. Целта е движението да е много бавно и контролирано.
http://www.youtube.com/watch?v=vv6jGrvRmgc
И аз ги правя без тежест, но след 10тата вече започва да ми става бая трудничко...

09.04.10
15:21

Мерси, Мим, за линка. Пак ще ги мъча, но не днес, че напълних корема с 1 л копривена супа с фиде и извара.
Тренировки днес: супер интензивно колело сутринта на гладно за 10-на минути (при общо колоездене около 30-40 минути). Направо се изплезих.
После работих.
После плувах и след това пак колело като основно беше бутане и влачене по един много стръмен наклон.
Видях, че плуването е едно загребване=едно издишане и вече така го правя. На края на всяка дължина обаче си почивам няколко секунди, че ми идв доста зор. Но за сметка на това само така плувам бруст (с потапяне на главата). Ще трябва да мъча и кроула с потапяне, но настрани много ми влиза вода в носа :P
Установявам, че постоянно ям :( По време на празниците пробвах да ям 3 пъти и се получаваше, но с цената на натъпкване наведнъж, за да мога да устискам от закуска до обяд и от обяд до вечеря. За днес до сега имам 5 яденета, но няма да се размина само с толкова, още е едва 18 часа... Коментар на колегата ми пред трети човек: “Когато вляза в стаята й, тя все яде”  :red:
Охх, какво съм се разписала и аз на километрични постове в дневника си, чак на себе си доскучах  :-/

12.04.10
14:13

Не много добър уикенд, никакво емоционално зареждане, алкохол и кофти емоции. Днес ми се спи ужасно, подпухнала съм и депресирана. Все пак две тренировки:
1. на гладно малко колоездене, но не беше много интензивно.
2. плуване на обяд около час. 1500 м само бруст с потапяне на главата. Обичам да редувам стилове, но сега се кефя много, че се научих да си потапям главата на бруст и само така плувах. Следваща задача: да се науча и на кроула да потапям главата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1