03.04.10
12:03
Реших да си направя дневник само и единствено заради мотивацията.Да,предполагам ви звучи налудничево,дори малоумно,но просто ми липсва мотивация.Тяло искам да имам,но нямам енергия,а понякога и желание да тренирам...
Малко предистория - между октомври и януари си бях хванал някакво момиче в средата на декември реших да направя нещо за нея - реших да си стегна тялото.Преди съм тренирал футбол но това беше до средата на 2009,след това бях забравил всякакъв вид спорт,освен кварталните мачлета,разбира се,но то се знае,че те са рядкост и не се тича толкова,като на тренировки..
Тялото ми НЕ беше отпуснато,даже напротив,но от кръста на горе бях ...кльощав и още съм,но разлика определено ИМА !
Та така средата на декември 2009 започнах,първо бяха само с коремни преси,по - натам се консултирах с едно приятелче какво мога да правя извън залата и за горната част на тялото и той ми скалъпи програма.
Почнах с голям ентусиазъм,тренирах ВСЯКА вечер като в тренировките се включваше и тичане(по - натам ще кажа какво включва пргорамата ми,тогава и към този момент).Скоро се изморих,цялостно,и не можех да продължавам този “цикъл”,за това започнах да тренирам през ден.Това продължи до средата на февруари,когато си промених програмата и като че ли с всяка тренировка разтоянието до следващата се увеличаваше,старая се да не е така,но нямам никаква сила...
Програма в началото на тренировките.
Датите се примерни
17 декември - 1 януари Само коремни преси .
Резултат видим и осезаем !
2 януари - 13 февруари тренирах по следния начин :
Лоста - 4 серии до отказ (тогава по 4-7)
Кофички(на успоредка) 4 серии до отказ (7-9)
Прибирам се и правех коремни.Тренировки през ден,като в деня за почивка излизах да тичам с тежести,прибирам се и пак коремни.
Резултат - слаб в горната част на тялото,а при корема като че ли се изгуби всичко постигнато,не знам как стана и дали е възможно.
От февруари до ден днешен тренирам така :
Лицеви опори със задържане до земята,преборявайки до 4 и на 5 избутвам - 4 серии до отказ,в началото бяха по 7,вече са по 12
Лицеви опори с тесен хват 2 х 10 и с широк хват 2х 12,това беше до средата на март,от тогава са Лицеви опори с един вдигнат крак,като на всяка си сменям крака 4 х 15,последната я права с двата крака на земята.
Стискам едни пружини 4х30
Лоста 2х11 с тесен хват и 1х 5-6 широк хват
Кофички 2х10-15
Пак лоста 2 х 8-10 тесен хват и 1 4-6 широк хват
Кофички 2 х 8-14
Прибирам се и правя коремни преси
2х15
[IMG]http://i645.photobucket.com/albums/uu177/sirenko123/2Reversecrunches3x6.jpg[/IMG]
2х60
[IMG]http://i645.photobucket.com/albums/uu177/sirenko123/3Abbicycles1x20.jpg[/IMG]
2х10 за всяка страна http://www.bb-team.org/exercise/2696/
Преди коремните бяха повече,но май няма смисъл...Сега изглеждам почти като в началото(все едно не съм правил нищо)
Така ето малко данни и цифри :
Години : 17 ,август ставам на 18
Ръст 1,72 см
Тегло 68-70 кг.
Преди тренировка.
Ръце :
Китка - 17 см и за двете ръце
Мускула под бицепса 26 см и за двете ръце
Бицепс дясна изпъната ръка(отпуснат) 27 см.Стегнат - 31.5 см
Лява ръка изпъната ръка(отпуснат) 27.2 см.Стегнат - почти 31.7-8 см.
Крака :
Бедра - стегнати
Високата част на бедрото 54 см
Средата 51 см
Прасци - стегнати
Десен 38.5см
Ляв - 37 см
Глезени:
Десен - 26 см.
Ляв - 25 см.
Друго :
Гърди отпуснати 96.0 см като си поема въздух 98 см ,а когато си поема въздух и стегна 99 см
Ханш и Талия не знам къде точно трябва да меря,но премерих така
Ниската част на корема (под пъпа) - 76 см ,кръста 90 см и на “дупето” 96 см..
След тренировка.
Ръце :
Китка - 17.7 см и за двете ръце
Мускула под бицепса 27.5 см и за двете ръце
Бицепс дясна изпъната ръка(отпуснат) 29 см.Стегнат - 32 см
Лява ръка изпъната ръка(отпуснат) 29 см.Стегнат - почти 33 см.
Гърди отпуснати 92 см като си поема въздух 98 см ,а когато си поема въздух и стегна 101 см
Процент на мазнини не мога да кажа,но определено имам предимно по корема бедрата и задника... :s
Единствените “добавки”,които взимам за сега са мултивитамините на SupraVit Active. ;D
Диети не спазвам,в зала не ходя.
Цели :
В началото беше да извадя преса до началото на лято 2010,но като гледам няма да стане..
Сега новите цели са:
1.Започване на редовни тренировки.
2.Увеличаване на масата в горната част на тялото(гърди и ръце)
3. Релеф по цялото тяло.
4.Стягане на краката.
5.Намаляване % мазнини в корем,бедра и задник :)
Въпроси,които остават :
1.Необходим ли е протеин ?
2.Какво да правя за да стегна краката и как да го вкарам в програмата
3.Има ли начин да се извади преса по друг начин,освен стандартните коремни преси ?
Питам,защото имам чувството,че си прецаквам гръбнака с тези...
Всякакви поправки и допълнения към програмата са добре дошли...
Малко по - късно ще кача и снимки...
Темата беше редактирана от infoblok на 03.04.10 20:45.
Здрасти. Първо да вмъкна, че НЕ трябва да взимаш думите ми като чиста монета, но се надявам с моя пост да подтикна разбиращите във форума да ти помогнат професионално. Похвално е че си решил да се промениш. Целите ти също са реални и постижими. Въпросът опира до това имаш ли воля? Колко силна е тя? Никой тук не може да ти даде сила и енергия за тренировки. Трябва сам да се надъхаш, да се мотивираш за да можеш да ходиш да тренираш с удоволствие, а не с отвращение да си кзваш “Абе пак ли треа се тренира?” Не разбрах от поста ти искаш ли да започнеш да ходиш в зала, или предпочиташ да останеш на лостовете? Също така колко време си тренирал футбол? Имам доста познати футболитчета и никой от тях няма слаби крака. Краката мисля че са часта от тялото която расте най-бързо(или поне при мен е така). Вариант да качиш маса и да извадиш релеф мисля че няма. Е знам ли? Някои хора казват че искат да качват чиста мускулна маса(такъв съм и аз), но за това трвябва да си мнгоо търпелив. Ти както си на 17 години, предполагам кръвта ти ври и кипи. Предлагам ти да се съсредоточиш върху едно от двете(маса или релеф). За мазнините същата работа. Не може хем да сваляш от корема, хем да качваш по ръцете(мое мнение което може и да е грешно). Относно въпросите ти: 1: Дали ти трябва протеин зависи от това как се храниш. Прочети какво представлява протеина. Не очаквай че като изпиеш 2 кофи и ще заприличаш на Митко Димитров. Опиши храната ти за 1 ден. Ако с нея приемаш необходимите белтъчини няма нужда от протеин. Ако нямаш време, апетит или в по-някой път финанси, за да набавяш храна богата на белтъчини, тогава протеиновия шейк е един чудесен заместител на дадено хранене. Аз от както започнах да тренирам краката ми се стегнаха и то доста бързо. Разгледай упражненията в сайта. Има упражнения които могат да се правят в домашни условия. Аз все пак мисля че най-удачния начин за стягане на краката е бягането. Това дали ще имаш преса или не зависи отново от храната. Ако приемаш голямо количество въглехидрати, вредни храни, склонен си към лесно омазняване, и 1000 коремни преси да правиш на ден ефект няма да видиш. Малко кардио с добра храна и пресата ще е на лице за отрицателно време. Това е при условие че имаш някакви коремни мускули. Ако те боли кръста когато правиш корем значи изпълняваш упражнението грешно. Отново се повтарям. Влез в раздел упражнения, секция корем и разгледай. Всичко е обяснено много добре. Ами това е като цяло. Пак ти казвам не вярвай на думите ми на 100% защото и аз съм начинаещ. Айде По-здрави (доживях и аз да го напиша)
едит1: Абе кв’о ми става на мене? Възможно ли е да напиша пост и след това като го погледна да не ми се доспива? Трябва да започна да пиша романи.
Мнението беше редактирано от Fallen на 03.04.10 20:17.
Благодаря за съветите ето и отговорите на въпросите
Футбол съм тренирал година и половина...до май 2009
Краката ми не са слаби,поне за ръста ми,но са отпуснати...
“Вариант да качиш маса и да извадиш релеф мисля че няма”
Е ако се наложи първо ще кача маса и после ще оформям,най - много държа на пресата...
ПАРИТЕ са дифицит,затова няма зала,няма диети...
затова и задавам трите въпроса,като първия ми е най - важен трябва ли ми протеин,който 100% ще ми набавя необходимите белтъчини и прочие...
Както казах храня се супер нездравословно - ям каквото има по 3 максимум 4 пъти на ден,в зависимост от това кога стана.
Не очаквам да изпия две кофи и да стана някаква бабанка,дори не го искам...Трябва ми съвсем малко маса в горната част на тялото - това е.
Така го чувствам,така ще се харесвам повече,нали това е голямата цел :D .
Аз упражненията съм разгледал и дори съм си съставил тренировка само за крака,но ми е чудно как да я вкарам в цялостаната “програма”.
Тренирам през ден,дали да не го направя една тренировка крака,една тяло ?
Мисля,че приемам доста над необходимото количество въглехидрати...За тренировката и “кръста” не е,кръста - гърба е,чувствам го сякаш “плава” наляво надясно,особено при втория вид преси - http://i645.photobucket.com/albums/uu177/sirenko123/3Abbicycles1x20.jpg - тези...
Освен това като седна някъде и винаги си накланям тялото наляво или надясно,иначе просто не ми е удобно,затова мисля че имам някакво изкривяване,но лекарката ми казва,че такова не е на лице ...Знам ли ?
Благодаря ти отново..
Мнението беше редактирано от infoblok на 03.04.10 20:37.
Чудя се защо въобще ти писах, като не съм сигурен в една от думите които казвам(пиша), но както се пееше в една песен “Show must go on” Затова ще си позволя още 1 път да си изкажа мнението, пък ти сам си знаеш че не трябва да ме слушаш много много.
Както написах в първия пост: Това дали ще ти се виждат плочките зависи от това как се храниш. Това че нямаш пари не значи че не можеш да се опитваш да си набавяш чиста/полезна храна. Примерно: Намаляш сладките и тестените изделия. С парите от тях си купуваш яйца или месо. Белият хляб го заменяш с пълнозърнест/ръжен. Ако отделните хранения са ти много обемни ги разпределяш на по-малки порции, през интервали от време. Направи ги от 3 хранения дневно поне 4. Напиши яденето ти за 1 ден и остави на форума да прецени как се храниш. При протеина фактор количество е по-голям от фатора качество. Затова не разбирам как имаш 70-120 лв за протеин, но нямаш 30 лв за зала. Ако мислиш да си купуваш някоя малка разфасовка, от сега ти казвам че е по-добре да не си харчиш парите(които както казваш ти ги нямаш) за глупусти. Относно програмата мисля че през ден ще ти идва повече. Въпреки че не знам какво правиш де. Направи нещо от рода на: Понеделник - горна част на тялото (лостове) / корем, Сряда - крака, Събота - бягане + корем . Сега ти си знаеш сам възможностите и това как се възстановяваш от тренировка. Ако мислиш че ти е малко може с нещо да го увеличиш. Да речем искаш да развиваш горната част. Може да вмъкнеш още един ден горна част. Корем според мен ако правиш всеки ден ще го претренираш(претовариш). 2-3 пъти мисля че е разумно. Естествено за пореден път се повтарям че сигурно греша. Упражненията за корем пробвай да ги сменяш. В различните дни опитвай различни упражнения. Айде весели празници и по-здрави!
Мнението беше редактирано от Fallen на 04.04.10 05:46.
4.4.2010
Христос Воскресе !
Събудих се към 11:20
Ох,вчера тренирах и днес съм станал направо РАЗМАЗАН,yжас :X:X
Хляба преди много време е сменен на пълнозърнест,но просто от по - малък съм свикнал да ям повечко хляб и към днешна дата ям по 3-4 филии на хранене(Сутрин,обед и вечер).
За протеина имам приятел с връзки,който казва,че може да ми намери 1 кг за 25-30 лева,а той не иска да ме трови,така че не вярвам да ми пробута боклук някакъв...Както казах целта не е да стана огромен,а просто покачване на маса,малко покачване,като постна сники ще видите какво имам впредвид.
Аз тренирах точно така :
Ден тренировка - Ден почивка,Ден тренировка - Ден почивка...и питам дали да не го направя така
Ден тренировка тяло - ден почивка,ден тренировка крака - ден почивка...
Лошото е,че се възстановявам доста бавно(една от причините да спра с футбола).
Ще ги сменям коремните упражнения,на всяка тренировка ще са различни.
Благодаря.
Храна
11:30 : 1. Сандвич - две филии пълнозърнест хляб с почти цяло яйце,малко салам и сирене.
2. 100+- 20 грама козунак и 200 мл прясно мляко
16:30 : Едно парче пица,беше доста мазничка :d и ми стигна...
22:35 : Два двойни сандвича със салам,сирене,яйце и зелена салата.
Китайското за съжаление отпадна,тъй като бях навън цял ден,пък и се оказа,че близките ресторанти не работят...
Мнението беше редактирано от infoblok на 04.04.10 19:33.
Храната ти е турбо-мега-хипер малко. Направи яйцата 3-4, козунака 200-300 гр. и млякото литър, че да се знае ;)
MАЛКО ?!? Че аз преядох ... :D
На 17 съм само.. :d
Мнението беше редактирано от infoblok на 04.04.10 10:13.
Отивам да потичам мисля да следвам тази http://www.bb-team.org/articles/1588/ програма,но надали ще започна от началото,все пак съм “напреднал”...Ще започна от началото на 2-ра седмица..
И Владимир е само на 17, виж му храната... Това, дето ти ядеш за 2 дена, той го яде наведнъж.
Наложи ми се да излезна през деня и затова пиша чак сега.Не успях да изтичам това,което си бях предвидил и тичах 10 мин,2-3 ходя после 7-8 мин тичане.Не ми стигнаха силите за повече,получих две “кризи”...
За съжаление,заради “заниманията” ми през деня се наложи да хапна нещо бързо “на крак” и това беше парче пица..
Поста за храненето е редактиран.Имам два въпроса,които ми изникнаха в съзннанието сега ... с оглед на вечерята ми (и тък като ми се яде нещо сладко)дали да не хапна 100-120 грама козунак със стафиди ?
И втория ми въпрос е,понеже понякога ми се случва,като се разхождам с приятели да видя лост или подходящо “съоражение” за правене на набирания и кофички...И обикновенно не се спирам с 1 - 2 ...Правя максимум,а понякога и по повече от една серия.Това вредно ли е,или може само да помогне ?
казано от alabalaa на 04.04.10, 19:42:
И Владимир е само на 17, виж му храната... Това, дето ти ядеш за 2 дена, той го яде наведнъж.
Ако не си забелязал той е само с по 10-20 сантиметра по висок и към 20 кила по тежък...Да не говорим,че яде само меса разни,аз месо не ям (готвено) и не ходя в зала,ям колкото да се нахраня..