26.02.10
12:48
Да попитам противопоказно ли е да се взима ябълков оцет на капсули, когато се спазва НВД?
26.02.10
13:13
казано от velislavs на 26.02.10, 12:49:
А целта е? Да ходиш по голяма нужда веднъж на 3 дни ?
Целта е допълнително топене на мазнините...затова питам дали има смисъл
аз мисля че няма абсолютно никъв смисъл, не съм го пробвал тоя оцет, но нито ябълките не са много за нвд нито оцета ...
05.03.10
05:25
http://www.bb-team.org/articles/3758
Ябълковият оцет:
-подобрява метаболизма и е важен фактор при изгарянето на мазнините;
-осигурява всички жизненоважни вещества при редукционни диети и др.
Какво му е неподходящото?
Ябълковият оцет:
-подобрява метаболизма и е важен фактор при изгарянето на мазнините;
-осигурява всички жизненоважни вещества при редукционни диети и др.
Би ли ми обяснил какъв фактор е ябълковия оцет при горенето на мазнините, къде и как участва в този процес?
Сериозно ли вярваш, че оцета съдържа “всички жизненоважни вещества при редукционни диети” ?????????????
05.03.10
12:46
Не вярвам сериозно в нищо подобно. Достатъчно е ако има и някои от тези жизненоважни вещества.
Не бих могъл да ти обясня какъв фактор е оцета при горенето на мазнини, казано е, че ускорява метаболизма, което ако наистина е така, би било полезно.
Разбира се, ако тези свойства не му се само приписват... Чувал сам и преди подобни неща за ябълковия оцет, затова и не съм отхвърлил веднага статията като не особено точна...
Няма никакво “жизнено важно” вещество в ябълковия оцет.
Жизнено важните вещества, които трябва да си набавяме с храната си имат определение и то е: Витамини.
Ако не си ги набавяме - се разболяваме от специфична болест, за витС, например е скорбут.
Ако не си набавяш ябълков оцет от храната - няма да се разболееш от нищо
:)
Тоест нищо “жизнено важно” няма в него.
Също така няма и “вещества”. Има само и единствено Оцетна киселина.
Ябълковия оцет, който има лечебни свойства е известен от столетия и не е от ябълки, а винен оцет, който отлежава в бурета от ябълкови дъски 15,20,25 години и от това придобива някакви полезни свойства. Но той не е на капсули, синтезиран в някой хим. комбинат.
Със същия успех (а може би и с по-голям) може да ядеш счукани грамофонни плочи - те поне няма да ти дразнят стомаха, а също ще ти убият апетита.