Рибено масло?

03.04.10
21:45

Кога да го пия и по колко хапченца? Сутреини преди или след трен или преди някое ядене може и вечери ? Дайте мнение че нещо не разбрах по темите и искам да е точен отговор.

Хммм... на опаковката НЯМА указания за употреба и дозировка, правилно ли разбирам?
Защо ще го пиеш преди и след пътуване с влак?

Аз пък трудно разбирам написаното от теб и искам точен въпрос.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.04.10 05:53.

04.04.10
09:29

Първо кажи на кой производител са. Дай линк към хранителните им стойности. Колко ЕПА и ДХА съдържа 1 тбл?

04.04.10
12:14

Кольо, не мога да разбера какъв ти е проблема с някои потребители и много рядко ми се случва,когато видя твой пост към някоя тема да не видя някое твое заядливо изказване.Казваш,че не оказваш съдействие на неграмотни потребители- ок щом това за теб е форум за правопис и грамотност продължавай в същия дух,но щом няма да помагаш поне не си изказвай заядливите постове понеже е меко казано дразнещо кога се чете отстрани. Много добре знаеш какво е има предвид пича под думата “трен” и то съвсем не е влак. Пича е прочел сигурно по колко трябва да се приема,но все пак пита по колко и най-вече кога понеже едва ли на опаковката пише вечер или преди тренировка и т.н.
На въпроса- съгласен съм със Стояно че трябва да уточниш мг,които се съдържат в една капсула- без проблем можеж да приемаш от 4-6 грама рибено масло дневно.Можеш да го приемаш 1 час след тренировка със някаква храна плюс заедно с вечерята.Все пак не прекалявай с него.Макар и да са есенциални мастни киселини и да са много полезни все пак са мазнини...

казано от Bezkompromisen на 04.04.10, 12:14:

Кольо, не мога да разбера какъв ти е проблема с някои потребители и много рядко ми се случва, когато видя твой пост към някоя тема да не видя някое твое заядливо изказване...

Демонстрират очевидно неуважение към мен като потребител на този форум.
Ако за теб това е приемливо, за мен не е... Всеки има своя преценка.

...Казваш,че не оказваш съдействие на неграмотни потребители- ок щом това за теб е форум за правопис и грамотност продължавай в същия дух...

Това не е форум за правопис и грамотност и никога няма да бъде. След като не виждаш проблемите с българския език и/или ти е през “центъра” за тях - коментарите ти по този въпрос към мен са излишни, уверявам те в това.

...щом няма да помагаш поне не си изказвай заядливите постове понеже е меко казано дразнещо кога се чете отстрани...

Не чети. Просто е... и помага.

...Много добре знаеш какво е има предвид пича под думата “трен” и то съвсем не е влак...

Знам, разбира се. На мен ми е обидно, когато някой пише по този начин. Да не би “трен” да е нещо тарикатско? Или пък е демонстрация на уважение към някой или нещо? Ако казвам и пиша “трен” вместо “тренировка” по-готин пич ли ще съм?
Не се чувствам длъжен да разкодирам криптирани неориентирани въпроси.

...Пича е прочел сигурно по колко трябва да се приема, но все пак пита по колко и най-вече кога понеже едва ли на опаковката пише вечер или преди тренировка и т.н.

Интересно как успя да познаеш какво се е случило... Вероятно знаеш със сигурност и с какво точно разполага той (състав, дозировка и т.н.) Моля те - напиши поне ти тази информация, та някой, за когото проблем с неграмотността и отношението няма, да можеда помогне. Аз не гледам на боб и кафе, нямам намерение да подлагам когото и да било на кръстосан разпит, за да изкопча елементарна информация за какво става въпрос все пак, за да мисля после как да помагам. На така зададен въпрос няма как да се отговори разумно. Факт.

04.04.10
13:35

Демонстирал съм неуважение към теб- да така е,но няма как да проява уважение към човек,който не проявява същото към останалите тук.Прояви такова и ще ти отвърна със същото.Можеш да си убеден в това.Макар да не съм навътре в нещата с българския език аз съм наясно,че от година на година неграмотността нараства сред младото поколение,но с това че ще се заяждаш с този или онзи няма да помогне.Както ти бях написал и последния път,когато видях поредното ти заяждане - остави хората да си живеят живота както си искат.Има хора-наречени родители и учители,които трябва да се грижат за тяхната грамотност или ти искаш да огрееш навсякъде.
Откакто прочетох няколко твои заядливи постове гледам да не четя там, където пишеш ти,за да не се дразня.Към теб един съвет също- като не ти харесва кой как е писал и като не ти допадат пунктуационните им и правописни грешки,както и като не си решил да дадеш мнение по проблема или запитването на потребител просто не пиши...Просто е..и помага.
Било ти обидно,че така пишел “трен”, а не “тренировка”.Подминавай тогава темата и точка.Мисля си, че никъде в правилата на форума не е записано,че трябва да отговаряш задължително на тема,която си разгледал.
Разбира се, че не знам с какво разполага пича и не случайно написах, че е добре да посочи повече информация относно продукта,но явно ти си изпуснал да прочетеш този мой въпрос към него..Не се притеснявай Кольо- няма да ти е за първи път да си изпуснал да прочетеш нещо от моите постове и после да ме повтаряш...Какво да се прави??? Фактите са такива.
На такъв въпрос не можело да се отговори разумно...Явно имаш претенции за разумен човек и щом не може да се отговори размуно на даден въпрос не би ли трябвало да го прескочиш вместо да се заяждаш и едва ли не да изкараш пича неграмотен..Мисля,че по този начин трябва да постъпи един разумен човек...

04.04.10
14:48

казано от Mcrady на 03.04.10, 21:45:

Кога да го пия и по колко хапченца? Сутреини преди или след трен или преди някое ядене може и вечери ? Дайте мнение че нещо не разбрах по темите и искам да е точен отговор.

Здравей,рибеното масло се приема към храненията.Необходимото дневно количество ЕПА и ДХА е около 600-650 мг (за здрав човек) като може да достигне и до 900 мг(ако се търси терапевтична цел при тези с коронарни заболявания).Дозировката на ЕПА и ДХА е стандартна,освен ако изришно не е посочено друго от производителя(вносителя),защото това обикновено дава пряко отражение върху цената на продукта.Значи ако не си си купил някакво ултра- мега- или хипер рибено масло, дневната ти дозировка е около 2 грама(за 600 мг ЕПА и ДХА).Поздрави!

пс  въпреки,че аз лично съм доста резервиран по отношение на тези най-нови тенденции на американските производители на рибено масло да прокламират действието единствено на ЕПА и ДХА като полезно за организма,за сметка на АЛА( което според най-новите изследвания уж се доказа,че нямало такава голяма директна полза за човека).И въпреки,че доскоро се смяташе,че АЛА в организма се превръща в ЕПА и оттам в ДХА сега се твърди,че това е в нищожни %(около 10 средно според различни източници).Но това много странно съвпадна с подобрените, последните няколко години технологии,които позволяват на големите производители в бранша да преработват животинските източници на ЕПА и ДХА така,че да не остават с рибен мирис,т.е. появи се още една удобна суровина(докато АЛА е с растителен произход и винаги е била удобна суровина).Така че знаейки как точно се провеждат тези изследвания и най-вече кой ги финансира съм убеден,че винаги могат да докажат каквото си поискат или за каквото са си платили :-)

04.04.10
19:37

Малкия113,би ли ми обяснил или ако не ти се занимава да ми дадеш стасии отностно ЕПА,ДХА И АЛА.Благодаря ти предварително.
По-здрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1