10.01.10
09:01
Добър ден първо :) нуждая се от 1-2 съвета , по принцип ходя на фитнес от няколко години с прекъсвания ,но засега нямам опит в хранителните добавки никакъв. Качил съм 8 кила и съм 78 ( ръст 172см) и се чуствам отврат и се чудя освен тренировката която имам за решение на проблема кое да пия л карнитин или фат бърнер или и 2те ( което ще ми е трудно финансово) и на коя марка според вас защото чета за едни фат бърнери дето ми се струват за доста напреднали с материала :) ако някой има добри идеи моля да ги сподели :) ( основен проблем ми е в областта на корема) съжелявам ако има подобна тема :)
Здравей , виж сега , при мен нещата са горе долу същите , и аз ходих 2 месеца на фитнес и прекъснах поради здравословни причини , та сега съм си изградил нещо като план.Ще ти го кажа може да го пробваш.Ходи си редовно на фитнес хапвай си нормално така че да качваш само мусколна маса , аз примерно отначалото започнах да пия протеин след това започнах да го съчетавам с креатин.И си правя сметката горе долу Април , Май да започна да се чистя с L-Карнитин.Предполагам до лятото ще си постигна целта която съм си поставил. Успех
Добавките са последна грижа, тренировката и храненето са преди всичко. Добавките са силно НАДЦЕНЕНИ като ефект и стойност.
Емии за тренировката - тренирам 4 пъти седмично като доста наблягам на коремната преса ,горната част я стегнах но долната ,,, бая ще и трябва ... в яденето не ям като преди основно неполезни храни , но все пак да ядеш здравословно и разнообразно си е лукс поне за мен , както ти си почнал с протеин така и аз и ми свършва и се чудя дали да мина на Креатин или направо да минавам на Л карнитина и Фет бърнера за премахване на излишното от мен , май ще пробвам 1 месец с Креатина и после евентуално ще чистя , но не знам след креатина до колко ще се запази ефекта , знам че при неправилна тренировка и употреба след спирането му може да си върна предишната форма преди започването на процеса. От друга страна неща и да стана някаф по едар шото са осещам че с повече маса ставам се по тромав и муден ... а това не ми харесва щото обичам и да тичам като мога и се по малко мога да издържам .... май май бая ИНФО дадох , чакам съвети от по опитните :)
Спри да приемаш въглехидрати след обед, махни сладкото и газираното и рано сутрин започни да ходиш да потичваш по няколко километра. Гледам, че не искаш да постигнеш някакви професионални резултати и ще останеш доволен, а до това какви добавки да взимаш ти си реши - дали ще е Л - карнитин, фат-бърнар или леда, не са най-важни те, а начина ти на живот и храненето.
Ахам май начина на живот трябва да променя ... , горе долу го промених - не ям пържено , не пия газирано , вечер след като сам тренирал не ям почти нищо наи много да пия 1-2 протеина :) идеята за тичането ми харесва ама имам проблем с ранното ставане пък и тичам само на Гребната база в пловдив а сутрин трудно стигам до там :( и обикновено тичам вечерта като напоследак предимно ходя .... и другото което се чудя от скоро има ли смисъл от Л карнитин гела който примерно да мажа на проблемните области шото някои казват че има ефект а други твърдо са против него :) ако имате инфо де иначе няма си го зема видях само че е ефтин доста което ме кара да си мисля че няма много файда от него шото ако има ще се купува повече саответно ще му се качи цената ( просто предполагам :) и последния ми за сега въпрос е относно скачането на въже което още не владея - добре ли е да го правя след тренировка примерно ?
казано от Milki4 на 04.04.10, 15:07:
Ахам май начина на живот трябва да променя ... , горе долу го промених - не ям пържено , не пия газирано , вечер след като сам тренирал не ям почти нищо наи много да пия 1-2 протеина :) идеята за тичането ми харесва ама имам проблем с ранното ставане пък и тичам само на Гребната база в пловдив а сутрин трудно стигам до там :( и обикновено тичам вечерта като напоследак предимно ходя .... и другото което се чудя от скоро има ли смисъл от Л карнитин гела който примерно да мажа на проблемните области шото някои казват че има ефект а други твърдо са против него :) ако имате инфо де иначе няма си го зема видях само че е ефтин доста което ме кара да си мисля че няма много файда от него шото ако има ще се купува повече саответно ще му се качи цената ( просто предполагам :) и последния ми за сега въпрос е относно скачането на въже което още не владея - добре ли е да го правя след тренировка примерно ?
Л-карнитин на гел е хубаво да се комбинира с друг продукт, примерно някой течен л-карнитин, разбира се ако ти е голям проблема с мазнините е добре да се хвърлиш на нещо по-тежко, а ако зимаш л-карнитин ти трябва задължително и протеин, за да си запазиш масата която си натрупал.Мисля, че цената е последното нещо което трябва да гледаш, карнитина е 100грама, ако беше 1килограм беше да е 100лв. нали ?За скачането...мисля, че е ключово в програмата за сваляне, хем разбиваш прасеца, хем отслабваш....
едит1:
Само да ти кажа, не си взимай добавки(лично мнение)щом си спрял газираното нямаш нужда от добавки, аз като го спрях и съответно намалих кексчетата, ето виж за 3 месеца 7.5кг. свалих.За да отслабнеш трябва да намалиш въглехидратите, не да прилагаш диета, като ядеш въглехидрати само на обяд и сичко ще си доиде на мястото.
едит2:
Вечер като ходиш да тичаш само се мориш, мазнини се топят преди тренировка и сутрин на гладно(тогава най-много).Ти като си ограничиш храненето няма да имаш нужда от вечерното тичане.
Мнението беше редактирано от fam0us на 04.04.10 16:56.
04.04.10
17:49
казано от armando на 28.01.10, 12:19:
Добавките са силно НАДЦЕНЕНИ като ефект и стойност.
Чак надценени не бих казал, по-скоро се разчита твърде много на тях. Иначе ефект си имат, поне повечето.
а ако реша първо да покача малко силата с креатин примерно BSN NO EXPLODE - не че съм сигурен какво точно е едни казват креатин други му викат азот ... никфа идея , и другото което ми хареса е NitroBolon2 na TREC и след 1 месец да почна л карнитини и протеин
Мнението беше редактирано от Milki4 на 05.04.10 10:09.
Според мен по-добре се изчисти, за да си започнеш на чисто.През предиода на чистене си вземи и някой протеин, за да запазиш мускула, после чак почни трупането на маса.
Ами ок ще послушам съветът ти , но от тук веднага идват няколко въпроса свързани с чистенето , какво да взимам Л карнитин или Фатбърнер и ако да да ме посаветваш кои точно аиде от първото вариантите са малко ама от 2рия има много и съм хал хабер само г/д се ориентирах кои са по добрите фирми и нищо друго , и въпрос свързан с протеина какъв вид да е - суроватъчен , млечен , някакъф микс , дневен или нощен ( сигурно ще разбереш че още се уча в областта :D ) иначе си тренирам редовно и избягвам по вредните храни ( само сладкото още ме мъчи ама май има един л карнитин точно за мен който спомага за намаляване апетита към сладкото или така ми казаха в 1 магазин де :)
Мнението беше редактирано от Milki4 на 05.04.10 13:21.
казано от Milki4 на 05.04.10, 13:20:
Ами ок ще послушам съветът ти , но от тук веднага идват няколко въпроса свързани с чистенето , какво да взимам Л карнитин или Фатбърнер и ако да да ме посаветваш кои точно аиде от първото вариантите са малко ама от 2рия има много и съм хал хабер само г/д се ориентирах кои са по добрите фирми и нищо друго , и въпрос свързан с протеина какъв вид да е - суроватъчен , млечен , някакъф микс , дневен или нощен ( сигурно ще разбереш че още се уча в областта :D ) иначе си тренирам редовно и избягвам по вредните храни ( само сладкото още ме мъчи ама май има един л карнитин точно за мен който спомага за намаляване апетита към сладкото или така ми казаха в 1 магазин де :)
И аз още се уча, можеш да видим много мой теми в форума, свързани с нелепи въпроси.
Л-карнитина е къде къде по-слаб, но ако си решил да го зимаш, зимай.Иначе протеин може да си земеш какъвто си искаш.
fitness1.bg/adrenalean/ - ето това, ама е до утре май промоцията...
Според мен първо изчисти мазнините и после качваи на чисто!Мини на диета с повече белтъчини и по малко въглехидрати и мазнини.Много по бързо ще се изчистиш с фет бърнър отколкото без него.Прави сутрин на гладно аеробика като почниш с 3 пъти по 20 минути и стигнеш до 6 пъти по 30 минути!Яж около 2000 калории дневно!Питаи ако те интересува нещо друго!
амии под аиробика не знам какво да разбирам можеш ли да уточниш някакву упражнения , казаха ми да тичам сутрин на гладно и да скачам на въже ако мога иначе яденето го намалих , а за фат бърнери преди малко питах един доста напреднал в областа и ми каза че първо ше сваля от раменете рацете и въобще където не искам да свалям и чак на края корема и паласките кадето наи много искам промяна.
може да е бягаща пътека,може велоергометър,степер и т.н.важно е да държиш пулса около 130-140 !с фет бърнъра ще свалиш по-бързо отколкото без него!тоест ако ще сваляш най-напред от ръцете и с него и без него най-напред ще свалиш от там!ако ти е правилна диетата и тренировката няма да загубиш мускул!
аха , предполагам и протеин да си пия за да потдържа се пак мускула :) иначе само ще тичам сутрин като се знам ...
предпочитани марки ? парите не са от особено значение залагам на качеството :) посаветваха ме и аминокиселини да пия ама да тарся такива които ( тука малко може и да не са разбрал) карали мускула да се храни с мазнини ( звучи ми странно и сигурно не сам разбрал правилно ) ся гледам едно Jc nutrition creatine stak protein което е протеин с креатин и кво ли не и ми звучи добре като идея но не съм го и чувал до сега кво представлява ...
Мнението беше редактирано от Milki4 на 05.04.10 20:36.
Аз предпочитам да не пия бг.протеини за по сигурно.иначе има доста протеини на добри цени!например whey pro xl 5 lb. на interactive.
аха е аз не знаех че тва е бг гледам че е изгодно и търсено , иначе BSN SYNTHA-6 5.04 LBS май е най добро ама е малко по скъпичко от тва дето ти предлагаш :)
Всеки протеин е добър, просто някои не са за твойте цели.Аз те съветвам да не си хабиш парите, земи си нещо по-слабо, все пак не си зимал до сега(извинявай ако греша, но така разбрах), няма смисъл да се нахвърляш на силните, не знаеш как ще ти повлияе.
Ми аз в момента свършвам един малък пакет Ultimate Protein който съдържа Whey Protein 80% и Milk Protein 85% на Trec Nutrition като гледам че е с бая BCAA и глутамин и витамини - за тва си го и зех :D
Какво значи силен протеин?По-добре си взимай чист протеин и отделно като искаш глутамин,креатин и т.н.!
аз бая четох за протеините ма секи различно казва - един пробутва едни друг други ..... 3 казва не пий протеини , аз смятам да пия протеин и амино киселини а ако ми стигнат парите ми се ще и л карнитинче да си зема за сега , но нито 1 от 3те не сам измислил какво точно да е , а гледам че и парите не са ми достатачно за всичко ако смятам да ги зимам дълго време разбира се ...
л-карнитина е много слаб продукт(сравнение с други), но съчетаването му с правилен хранителен режим(под правилен имам предвид, всичко сметнато както трябва за дадения човек, в случая ти)ще ти даде желан резултат.
предполагам ще е хубаво да си направя в тоя случай дневник и да пиша кво ям , ама нямам кантар за да претегля в грамаж , а и нямам няква по приложима и евтина диета честно казано :( ама си ям доста по полезно от преди и сам свалил кам 4-5 килца ( не че се хваля ) поне още толкова искам да сваля и да орелефя евентуално , след тва есента живот и здраве ще кача , така си мисля де :) ама не ми се занимава с фет бърнер щото чета че някои прецакват сърцето и имат странични ефекти .... тов не го искам , се пак си паза здравето :)
Направи си дневник, това няма да ти попречи на нищо, напротив ще ти помогне.Доколкото диетите, НВД не е скъпа, на мен ми се налагаше единствено да си зимам ядки и извара, друго всичко си имах, смао от време на време малко месо, ако се свърши.
Ядките са 2.69, а изварата каквато ти си избереш, месото също, общо взето повече от 10-12лв. няма да излезне.
ами ще го направя но чакам да измисля какво да си взема - протеин и амино киселини или протеин и бърнер или само протеин хубав ... събирам още информация щото не обичам да правя грешни решения :) иначе за сега въпреки не сериозният кой знае колко хранителен режим има ефект , пък и чакам протеина да ми свърши имам още за 1 седмица някаде :)
Я сега по-вещите да ми дадат малки насоки :). 170см, 53 кг. Искам да ги докарам до 50. По принцип работата ми е на бюро и цяял ден си стоя на столчето. Движението ми е докато отида на работа и се върна общо към 4 км ми се събират. Хапвам сутрин към 10 ч. една кофичка кис. мляко със смесено овесени трици и ядки 3-4 с.л. понякога слагам и натрошени бадеми 50-60 гр. Наобед ям съ6тото + плод евентуално. Като се прибера 4-5 ч. ям салата зеле с 3 варени яйца може и пил. филе или зелена салата вместо зеле и после към 7 -последното ми ядене една кофичка кис. мляко 0,1 масленост. Упражнения в къ6ти си правя за по 20 мин разни. Предимно искам да сваля малко от ханша, така че моля приемам съвети :)
09.04.10
12:05
Майче, моля, не замествай хубавите български букви Ш и Щ с цифрата 6… нека не смесваме родния си език с математиката.
Въпросните 3-4 kg можеш да свалиш с подходящ хранителен режим. Опитай да се храниш 5 пъти дневно. Виждам, че първото ти хранене е в 10:00… тогава ли ставаш от сън? Съмнявам се, затова - задължително закусвай след ставане. Това не отменя млякото с овес в 10:00. За обяд и вечеря гледай да хапваш нещо по-значително (мляко с овес не е подходящ обяд). Правилни количества бобови храни ще са ти от полза. Твърде много време има между последната ти хранене за деня и първото на другия ден - около 15 часа. Коригирай това. Идеята е да организираш нещата така, че да се храниш на около 2.5-3 часа в активната част от денонощието и да осигуриш на организма подходящо “гориво” за времето на покой (нощен сън).
Ами примерно различни видове клякания български клек съ6то но без тежести, за корем съ6то преси и повдигане на краката от легнало положение по 1 2 серии по 20 тина правя от вси4ко. Има ефект поне за мен, но искам о6те да се стегна. На фитнес не мога да ходя поради... разни причини, така че препоръчай ми нещо и по колко да правя ;)
Имаш ли гири ? хубаво е да се тренира цялото тяло , а не само краката и корема . Включи бягане в парка , каране на колело , работиш , сигурно нямаш много време , но събота и неделя , вместо разходка покарай колело ( н.пр.). Играла ли си федербал? (нали ми е слабост)
Ако никога не си тренирала с тежести , почни с по-леки гири (аз почнах с 2-3 кг.)..не че съм стигнала мн далеко на 5-6 !
Колко дни можеш да отделиш за тренировка седмично ?
погледни менюто горе “фитнес програми” :) , разгледай “упражнения”, отдели време да четеш тук има мн инт. неща и мн мн знаещи и можещи хора , които са вдъхновение и за мен :)
Дори и с едни гири има голямо разнообразие .
Прави нещата по 3-4 серии .. повторенията с тежести са по-малко.
Трябва по-точно да кажеш какво искаш , за да могат хората тук да ти помогнат :) Успех
09.04.10
18:04
Здравейте , аз също имам 1 въпрос ., но за да не правя нова тема ще попитам тук.
Значи искам да сваля някое друго килце , та мога да тренирам 5 дни в седмицата , но не разполагам с големи финанси да си купувам
всеки ден различни продукти и по принцип разполагам почти всеки ден с : плодове , от зеленчуците зеле , сирене ,кашкавал , кисело мляко , от тоя хляб вита си взимам , яйца,някакво месо....
Може ли някой да ми състави някакъв режим с тези храни , ако иска може да добави нещо друго.
Благодаря предварително!
И още 1 въпрос , ако ходя 3 4 пъти в седмицата на бягам и правя коремни преси 3 в седмицата , и спазвам някакъв режим
ще има ли някакъв ефект в/у пресата ,че леко е покрита :)
Мерси !
Ми ще ти отговоря по следния начин на въпроса - аз също имах и още имам малко нужда от понижаване на теглото но за 2 месеца някъде с леки ограничения съм станал от 78 73 и искам да докарам до 68-9 , основната ми цел е и да придобия релеф където може :) това от което се лиших е - газирано , сладко ( с редки изключения или само мед ) ,бял хляб, алкохол почти не пия вече, пърженото - обезатолно СТОП :) и другия ми съвет е въпреки че още и аз се уча - вечер да не се яде 4 часа преди сън и да се яде нещо леко което не отнема много време на организма да освои - без въглехидрати :) сутрин тичането на гладно също ми помага но от скоро го почнах че малко мързела е в много :) иначе ако можеш да засилиш метаболизма с някои храни го прави има ефект също това е от мен за сега :)
Мнението беше редактирано от Milki4 на 10.04.10 07:52.
казано от asdsdsdadasd на 09.04.10, 18:04:
Здравейте , аз също имам 1 въпрос ., но за да не правя нова тема ще попитам тук.
Значи искам да сваля някое друго килце , та мога да тренирам 5 дни в седмицата , но не разполагам с големи финанси да си купувам
всеки ден различни продукти и по принцип разполагам почти всеки ден с : плодове , от зеленчуците зеле , сирене ,кашкавал , кисело мляко , от тоя хляб вита си взимам , яйца,някакво месо....
Може ли някой да ми състави някакъв режим с тези храни , ако иска може да добави нещо друго.
Благодаря предварително!И още 1 въпрос , ако ходя 3 4 пъти в седмицата на бягам и правя коремни преси 3 в седмицата , и спазвам някакъв режим
ще има ли някакъв ефект в/у пресата ,че леко е покрита :)Мерси !
Коремните са главно за стягане, няма да свалиш, но ти си прави, като изчистиш ще ти е свършена работата, няма да работиш отново по нея.Другото което е, никой не може да ти състави режим с тези храни, защото не знае нищо за теб, ама както казаха горе, тичането е много важно, също така гледай да отрежеш въглехидратите след обед.
19.04.10
10:42
Здравейте за да не отварям нова тема искам да изчистя малко корема ако може някой да ми напише някой режим за чистене но да включва и суроватъчен протеин и л карнитин може режима да не е много строг ако мога така да се изразя искам да постигна трайни резултати не бързам за 2 седмици да се чистя БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!