22.02.05
14:31
Вече плочките ми започват да личат,но само когато се стегна,аи трябва да се гледам на огледалото за покажа най-доброто.Какво да правя за да ми се виждат посточнно?Разбира се само докато съм гол.Поне до кръста де.Тенкс!
22.02.05
14:42
еххх че въпрос :) ами като ги доразвиеж още повече те ще се покажат без да стягаш :) тряя да ти са орефелени мн добре и да няма мазнинки за да са перфектни и да са виждат без да стягаш работи оше 1 месец и можи да имаш неоходимия резултат
22.02.05
19:56
Ами малко бягане и коремни преси и също така подходяща диета, и ще ти се появят без да стягаш, ама кога въпрос на време :) !
22.02.05
20:20
а за колко време се появават плочки като имате напредвид е аз тренирам за маса и ся няям плочки само нормално коремче даже няям коремче /за 2 месеца ша напрая ли плочки ако прая почти секи ден сутрин по 150 и вечер по 150 коремни ?/
22.02.05
22:20
И на мен ми е интересно дали може да се направят плочки в период на качване на мускулна маса и ако може как вапреки че много се самнявам понеже доколкото знам ако превиш релеф трябва да е на цялото тяло не може и двете неша или пак не :arrow:
[quote author=“Vasil”]И на мен ми е интересно дали може да се направят плочки в период на качване на мускулна маса и ако може как вапреки че много се самнявам понеже доколкото знам ако превиш релеф трябва да е на цялото тяло не може и двете неша или пак не :arrow:
Не може пич омазняваме се и не личат въпреки че профитата с разни химиики подържат нисък процент мазнини и са почти постоянно орелефени
23.02.05
17:54
10x :lol: Тва исках да си изясня!!!
КАто каахте плочки... :) Аз лично много държа на това и редовно тренирам, използвам пресите като кардио един вид, а и ги редувам с преси с тежест. Слаб съм и определено изпъкват и без да стягам, при самото ми дишане също се “размърдват”.
Иначе, yoyo, от опит ще ти кажа, поддържай ниско ниво мазнини с качествени упражнения и до 2-3 месеца МАКС, ще забележиш, че пресата ти ще личи и без стягане. Ако можеш на всяка тренировка прави, само се иска да си добре загрял. От топит знам как става номера, защото в това което тренирах, всеки ден преси едвали не и на хората които тренираха от по-дълго наистина им личаха здраво пресите, спор да няма.
Ако искате вземете съвета ми... между упражнения по време на тренировка правете преси/различни видове/ и изобщо, тренирайте корема. Незнам вие какво мислите, но аз лично смятам, че е смешно човек да тренира за здраве и да не прави преса. Да бичи само яко маса и хич да не му дреме, че е пуснал шкембе дето му стърчи пред гърдите дори... Доста такива трениращи има, дори и гимнастици с изпъкнали кореми... и мисля, че е тъпо. Но това е мое мнение, всеки има право на свое.
п.п. питайте женската част около вас, какво ще каже за плочките :P :lol: мисля, че нейното мнение е от най-важните:wink:
Поздрави
23.02.05
18:52
Ами да Ви кажа в период за маса като правите коремни преси те ще заздравяват ще стават по- големи и също така ще сте си стегнати, и когато започнете да чистите ще имате по- големи коремни мускули.
24.02.05
20:29
Най важното за да постигнете големи резултати е в края на серията
да усещате как коремните мускули направо парят
25.02.05
20:00
Ето една мн полезна статия ,чиито автор за съжаление незнам, дано помогне.Ако този пост не е на място тук,моля да ме извините и да бъде съответно модериран и премахнат:
“Коремните мускули, заедно с прасеца и предмишниците са трите мускулни групи които най-трудно се моделират. Нечовешки усилия и старания водят до минимални (особенно спрямо очакванията и желанията ни) резултати. Неслучайно много от най-големите професионални културисти си имплантират силикон в прасците!
За разлика от предмишниците и особенно прасеца обаче, корема е може би най-определящата част на мъжката фигура. Затова колкото и минимални да са резултатите усилията не просто си струват, а са задължителни за всеки уважаващ тялото си мъж.
Когато говорим за тренировки за корема трябва да разграничим тренировките за стягане и оформяне на коремните мускули и тези за сваляне на излишните мазнини. Както знаем при мъжете основният склад на мазнини е именно там. Трябва да отбележа че много мъже макар и на външен вид с “коремче” имат железни коремни мускули. Пример- свъхтежките боксьори.
За да изглеждаме добре трябва да комбинираме и двата типа тренировки. Първо да направим качествени мускули, а после да направим така че да се виждат.За стягане и развиване на коремните мускули най-доброто, което можем да направим са коремните преси.Въз основа на моя опит и в комбинация с мнението на повечето хора с които съм разговарял, мога да ви дам следните съвети за по-високоефективна тренировка на коремните мускули:
1. правете коремните преси преди другите тренировки. Много хора подценяват коремната мускулатура и само “отбиват номера” като правят няколко серии след като са имали изтощителна тренировка. Това напълно логично не може да даде добри резултати. Като много упорит и инатлив мускул, корема трябва да се тормози много жестоко за да получим добър резултат.Ако сме изтощени, отпаднали и без никакъв въздух няма как да няправим добра тренировка. Моят съвет : ако ходите на фитнес 3-4 пъти в седмицата (или още по-просто ако е по-малко) то тренирайте корема във къщи в почивните дни. Това няма да ви отнеме повече от 15-20 мин, можете да си пуснете любима и енергична музика, която да ви мотивира, пък и ще спестите време от тренировките през другите дни.
2. правете суперсерии. Както казах по-горе корема е много упорито животно и трябва да се отнасяме доста твърдо с него, ако искаме да ни се подчини. Ако правим някакви серийки от по 5-10 преси и си почиваме по 10 минути след това,надали корема въобще ще усети, че му говорим на него. Като започнете едно упражнение-правете го докато не можете повече + още 5 броя повече. Направете пауза от няколко секунди, колкото да си поемете въздух само и веднага започнете друго упражнение за корема. След като приключите с него започнете трето. Само най-подготвените могат да се обърнат и към четвърто, въпреки че при максимална натовареност на предишните 3 то не е необходимо. Тези три суперсерии биха ви донесли ефекта равносилен на поне 5 самостоятелни серии. Препоръчвам 2 рунда суперсерии 2-3 пъти седмично.
3. когато изпълнявате коремна преса мислете за коремният мускул и неговото свиване, а не просто за предвижването на торса напред-назад. Простото люлеене няма да натовари много мускулите. Целта не е да пренесем тялото, а да свием мускулите. Така че не се поддавайте на инерцията,а правете резки отсечени движения.Когато тялото е в движение на сгъване, се опитвайте да свиете корема колкото можете повече и по-рязко.
4.от психологическа гледна точка е много по-лесно да си поставите за цел реалистична бройка повторения към която да се стремите при всяко упражнение. Така вие сте позитивно настроен, не се плашите от тежката задача и правите упражнението по-енергично и по-ефективно. След като достигнете тази бройка обаче, недейте да спирате. Кажете си- какво толкова, хайде още 10. След тях преценете и ако можете направете още 5. Ако не успеете- здраве да е.
Който си мисли, че само с коремни преси ще постигне мечтаният релеф е в ужасна заблуда! Повтарям че това е само първата стъпка за да направим хубави плочки. Сега трябва да ги покажем...
Тренировките за сваляне на излишните мазнини по нищо не се отличават от основните принципи за орелефяване. Физиологията на тялото е подчинена на общите правила за енергоприход и енергоразход, при дефицит организма се обръща към запасите. Няма значение от какво е причинен дефицитът- тоест няма значение по какъв начин горим калориите, няма значение как спортуваме. Организма гори от запаса- който е един и същ. Разбира се - колкото повече, толкова по-добре. Няма да навлизам в подробности за различната скорост на обмяна на веществата (метаболизъм) и от какво зависи тя. Много подробна ще стане темата. Само ще повторя накратко най-лесните и ефективни начини за горене на калориите(мазнините).
1. тичане. Най-полезното нещо. Най-достъпно, лесно, просто, ефективно, с положителен ефект върху ред аспекти на здравето: общ тонус на мускулите, подобрена функция на белите дробове, засилен метаболизъм... Тичането спада към натоварванията при които се извършва аеробно разграждане на веществата. Това означава, че за да има смисъл от тичането трябва да тичаме малко повечко. Едва след 10 мин започва реалният ефект. Ако не ви се тича и не сте във форма не се отчайвайте. Естествено, че при вас доста по-рано ще започне ефекта, понеже за вас 10 мин са огромно усилие. Все пак помнете, че ефекта на тичането (както и на другите аеробни натоварвания) се засилва в геометрична прогресия с увеличаване продължителноста.
2. продължителни разходки. (подчертавам-продължителни).Макар и не толкова динамични като тичането и без подчертан аеробен ефект, разходките със своята продължителност заемат достойно място в начините за изразходване на енергия. Особенно ефективни са разходките в планината. Неравният терен, изкачванията или слизанията, високата продължителност на преходите правят планинарството невероятно ефективен начин за отслабване.
3.танците. Едно особенно приятно, неангажиращо и неусетно протичащо управнение. Именно поради споменатите причини е особенно лесно да се танцува доста продължително без да се спира (понякога часове), което води до подчертан аеробен ефект и респективно огромен енергоразход.
4.каране на колело. За съжеление наред с това че е най-лесен от изброените, колоезденето (говорим за карането на колело, а не на велоергометър) е и най-малко ефективният от изброените. Въпреки това, ако е достатъчно продължително и енергично би могло да е доста полезно.
За всички изброени тренировки важи с особенна сила правилото, че ефекта им е лавинообразен. Тоест за да имат ефект трябва да са постоянни и продължителни. Така освен чистият енергоразход се засилва особенно ценният и търсен ефект на повишеният метаболизм, който работи 24 часа в денонощието, а не само по време на самата тренировка. Така че, помнете докато тренирате: колкото по-постоянни тренировки, толкова по-засилена ефективност.”
А ето и някой мой съвети:
*Правете колкото и когато искате коремни преси. Правете на тренировка по 5-6 серии, примерно два тура супер-серии или 3 различни упражнения с по 2-3 повторения, като важното тук е да правите колкото се може и най-различни упражнения за да натоварите всички коремни мускули, както правия кос мускул таки и напречните.Ако правите само един вид коремни преси ще развиете само горната или долната част на корема.
Кико, тази статия е добра и се радвам, че отдели време и за тази секция от форума, но не е мн пълна предложената информация.Това за суперсериите е добрo , но само с коремни преси особено ако са от базов тип(тоест обикновени преси ,при които се повдига горната част на торса или тези при които се вдигат краката ) не могат да се натоварат всички коремни мускули колкото и серии да правиш а целта е да изградиш хармонично развито тяло нали?Та ако ще правим мускули ето някой мой съвети:
*Правете колкото и когато искате коремни преси. Правете на тренировка по 5-6 серии, примерно два тура супер-серии или 3 различни упражнения с по 2-3 повторения, като важното тук е да правите колкото се може и най-различни упражнения за да натоварите всички коремни мускули, както правия кос мускул таки и напречните.Ако правите само един вид коремни преси ще развиете само горната или долната част на корема.
*Всеки път на тренировка се опитвайте да повишите миналите си резултати, дори и 5 повторения повече пак е добре или пък сменете положението на ръцете спрямо торса.Възможните комбинации са четири: с ръце до торса, с ръце кръстосани върху гърдите, с ръце на врата и с ръце изпънати над главата като съм ги изброил спрямо трудността на изпълнение.Най-разпространените са с ръце на врата, но колкото повече изнасяте ръцете над главата толкова по-трудно и съответно по-ефикасно става упражнението.
*Не се люшкайте, не използвайте инерцията за да се повдигате! Това си е чиста проба cheating и за съжаление лъжете само себе си и отлагате видимия резултат от усилията, които полагате.Изпълнявайте пресите ряско като се стремите да свивате максимално мускулите.
Кико, тази статия е добра и се радвам, че отдели време и за тази секция от форума, но не е мн пълна предложената информация.Това за суперсериите е добрo , но само с коремни преси особено ако са от базов тип(тоест обикновени преси ,при които се повдига горната част на торса или тези при които се вдигат краката ) не могат да се натоварат всички коремни мускули колкото и серии да правиш а целта е да изградиш хармонично развито тяло нали?Та ако ще правим мускули ето някой мой съвети:
*Всеки път на тренировка се опитвайте да повишите миналите си резултати, дори и 5 повторения повече пак е добре или пък сменете положението на ръцете спрямо торса.Възможните комбинации са четири: с ръце до торса, с ръце кръстосани върху гърдите, с ръце на врата и с ръце изпънати над главата като съм ги изброил спрямо трудността на изпълнение.Най-разпространените са с ръце на врата, но колкото повече изнасяте ръцете над главата толкова по-трудно и съответно по-ефикасно става упражнението.
*Не се лушкайте, не използвайте инерцията за да се повдигате! Това си е чиста проба cheating и за съжаление лъжете само себе си и отлагате видимия резултат от усилията, които полагате.Изпълнявайте пресите ряско като се стремите да свивате максимално мускулите.
*Не се изгърбвайте, за да не натоварите гръбнака. Старайте се да държите гърба изправен - така ще натоварите корема по-ефективно. Когато напреднете, може да опитате и вариант на пресите с допълнителна тежест. Ако използвате допълнителна тежест, правете пресите по-бавно. Нека тежестта не е голяма – като целта Ви бъде интензивно стимулиране на коремните мускули.Дори и с няколко кила повече пак има ефект, затова ако има подрака гирички или някаква друга тежест- ползвайте ги!
*Можете да увеличите амплитудата на изпълнения да упражненията.Това ще стане ако легнете на наклонена лежанка примерно за да изпълнявате свиването с по-голям размах на движение.
*Фиксирайте хубаво краката!Те не трябва да се мърдат защото тогава натоварвате излишно бедрените мускули и най-общо , ви се схваща...четирибуквието Ако няма къде да си подпъхнете ходилата помолете някой да ви седне върху тях(ей и без интимности, на тренировка сте ).
*Успех!!!:)
ами ко да ви кажа ! мн хубава статия и тоста изчерптелна според мен!
много е полезна и се надявам всички да я порчетът засщото лично аз научих мн нови полезни неща които досега не знаех! това е ! :D
06.03.05
12:52
Супер много полезна информация има в тази статия 10х:)!!!
13.03.05
00:19
10 минути.
Да е вредно за стомаха и метаболизма не знам, но скоро (около час, 2, зависи от яденето и от човека) след ядене не е комфортно да се прави корем.
Пък за водата - пий бе, лошо няма, само да не е много...сигурно 99% от хората изпиват по около 0.5 литра на трен между сериите...Водата минерална може би е по-добре, че е по-чиста откъм механични замърсители. Нито топла нито студена, средно...топла прсото е неприятна за пиене, а студена не е хубаво да се пие като си загрял. Приятна за пиене просто
Според мен тренировките на коремните мускули трябва да се правят два часа след хранене и един преди (ако се тренира за изгаряне на мазнини).
Статията е пълна глупост. Корема си е мускул като всички останали и не трябва да се тренира повече и с повече повторения от тях. Как ще ти се виждат плочките когато ги претренираш всеки ден, е след като организма свикне с претренирането тоест след много месеци може и да се покаже нещо. Аз лично тренирам моята преса веднъж на 6 дни с много тежести 12-8 повторения. И колкото и да съм мазен плочките се виждат без никакво стягане и не са нужни месеци за да се постигне този ефект. Същото се отнася и за прасеца и за другите малки (непрекъснато натоварващи се) групи.
15.03.05
12:10
малко или много и тук влияе фактор “ген”,но всеки трябва да работи здраво за корема за да постигне добър резултат. до колкото съм запознат косите мускули държат корема прибран, но все пак очевидно е, че плочките са си горен коремен мускул. един хубав корем според мен първо трябва да е стегнат, а после оформен с плочки. стягането, освен с упражнения за коси мускули, става и с упражнения за дишане, тъй като косите мускули имат роля при дишането. и не на последно място трябва да се поизгорят мазнинките, но това е най-трудната част тъй като при мъжете напшълняването започва от корема, т.е. там се трупа най-лесно и се гори най-трудно.
Аз пък съм напълно съгласен с казаното от чукундур да ви кажа. И според мен коремните мускули са си като всички останали и няма нужда да се тренират по-интензивно. Горепосочената статия на практика ни казва “претоварвайте корема си, това е хубаво”. Ако се прави корем така, както е посочено ще се получи претоварване, което няма да доведе до нарастване на мускулната тъкан, а точно обратното.
Ама всеки все пак си избира по какъв начин да тренира. Ама за мен статията е пълна глупост! :!:
17.03.05
09:29
Хаха “коремния мускул” , така ли? :) Аз в такав случай ще ходя да направя хубава и релефна плочка, къде ще се мъча аз за цели осем! Всеки мускул и мускулна група си има свойте различия, когато става въпрос за тяхното трениране.Примерно за крака правим повече серии и повече повторени от колкото за бицепс.Както и да е, информацията която съм предложил е полезна, така че нека послушаме мнението на експертите.Поздрави! (отивам да тренирам гръбния мускул:))) )
Не знам за теб, но аз ако започна да тренирам бедрата с повече серии от бицепса, много лошо ще претренирам. А това, че всяка гупа си има своите различи е така, и е строго индивидуално при всеки. Но не мога да приема, че ще тренирам един мускул (истинска тренировка) всеки ден и той ще расте. За пример прасеца, вярно е, че всеки ден ходим и го натоварваме, но ако започнем всеки ден да го трнираме с 15-20 повторения до отказ по 5 серии, едва ли ще остане нещо от него (въпреки, че и това е строго индивидуално). А за коремния мускул нещо не те разбрах, изкаш да ми кажеш, че тренираш всяка плочка по отделно ли?
Коремния мускул е един! А и плочките не са осем ;)
И аз смятам, че е безсмислено да се тренира корем по - често, отколкото останалите мускули, още повече пък с огромно количество повторения.
20.03.05
18:47
Петко К, моя грешка!Аз съм останал с впечатлението, че коремните мускули се делят на прав кос мускул и напречни.А пък плочките колко са? :D
В статията никъде не е написано да тренираме коремния мускул всеки ден(въпреки, че Арнолд го е тренирал на всяка тренировка, или се лъжа?).Ако ходим примерно 3-4 пъти в седмицата ,може да правим корема в почивните дни, отделяйки по 15-20 мин.Всичко е строго индивидуално,аз тренирам мн често корема и има резултати, имам приятели ,които почти не натоварват коремните мускули, пък имат по-ясно изразена “теракота”. А и нищо не ни пречи да екпериментираме, опитайте тази тренировка,ако не ви хареса-сменете я с друга,която ви удовлетворява.Не винаги поднесените ни стретегии и програми ще работят и за нас,трябва малко креативност за да намерим перфектната програма,носеща ни максимални резултати.За това и не се става толкова лесно фитнес инструктор.Това е моето мнение, екпериментирайте!
———————————-поздрави!!!! :)—————————————————————
Плочките са 6 ;)
Това всичко е един мускул - http://www.exrx.net/Muscles/RectusAbdominis.html
А страничните коремни мускули са си отделно.
Корема трудно се натоварва интензивно, затова и се възстановява бързо и може да се тренира по - често. Но примерно след тренировка само от две серии с тежест на наклонена лежанка (коремни преси) по 10 - 12 повторения, имах после 2 дни мускулна треска. Защо да го тренирам през това време? Навремето правех всеки ден коремни преси (стигал съм до 500), но нямаше по - добри резултати.
Ааа така. Кажи му Петко К. А той ми се ебава че съм казал че коремния мускул е само един :)))
06.04.05
10:00
Аз имам един въпрос?Аз имам лек излипак на корема и паласките(секс дръжките) :) Предполагам 4е и много други хора.
Аз си тренирам 3-4 пъти в седмицата фитнес,и бягам през почивните дни.Има ли смилъл да се моря и да правя коремни преси докате не сваля малко коремната област.Аз мисля(по логичен път може и да греша) че един мусклу като го тренираш той се развива...??
Имали смилъл преди са съм изчистил малко да правя интензивни тренировки за коремните мускули????
Първо да направя забележка на “изчерпателната” тема. Някой абзаци се поватрят неприятно...както и да е! Ходя понеделник сряда и петък на тренировки, всяка тренировка си ги тренирам, ходя от съвсем скоро и виждам макар и малък резултат(втвърдяване на плочките). Бягам горе-долу 1 път в седмицата по 8~10km за да смъкна мазнинките. Мисля че наистина трябва да го тренирате тоя мускул и да се развие, чак тогава да правите релеф. Претоварването не е начин. Той е кускул като всички останали, ако претовариш бицепса примерно, и имаш кофти мускулна треска, знаеш че имаш по малък ефект от ако си го тренирал както трябва. Така е и при корема. След тренировка не е нужно да те боли корема за да си сигурен че има ефект. Ефект-а си тече не се притеснявайте. Аз си правя при всяка тренировка вдигане на крака от лег и коремни преси и странично подвигане на дъмбели(за косите коремни мускули), серия правя докато не усетя затруднения при изпълнението, и спирам. Следващата серия пак така(3 серии). Нямам определена бройка. И както казах втвърдяват се, после мисля че е редно да търсите релеф. Меки и релефни плочки...малко смешно, не мислите ли?
Това с корема...вече незнам колко пъти го обсъждаме.Мускулът е един и плочките се формират от сухожилия които минават през мускула.На всеки е различно,някой може да има 4 някой 6.Най-често се виждат 6,но за това си трябва яка диета,т.е да се видят и кардио.Коремната преса е много трудно да се претренира.Лично аз си я прявя не зависимо от това какво ям.Това донякъде има и ефект че се вдига и масата както на другите мускули
Ето човека ви го каза - коремните мускули много трудно могат да се претренират .До 24 часа от дадена тренировка за корем , мускулите се възстановяват , така че е много трудно да претренираш корем освен ако не правиш корем 3 пъти на ден по много примерно ...
чакаи да светна някои хора като се правят повече повторения се постига релеф :)
Предполагам, че се шегуваш ;)
Корема се претренирва не по - трудно от който и да е мускул, ако му приложите достатъчно натоварване. Но няколко серии с по 30 - 50 повторения (при това не до отказ) не са тежка тренировка. Тренирайте така гърдите, да видите, че и те ще се възстановяват за 24 часа и ще можете да ги тренирате всеки ден. И обратното - приложете малко повече тежест, и направете 2 - 3 серии с по 8 - 12 повторения за корема, да видим, дали ще можете да го тренирате всеки ден.
Хаха това беше яко Петко К :-) . Таман се чудех как да им обясня отново че корема е мускул като мускул, не се възстановява по бързо от останалите, и между другото, на мускул ако не се лъжа, трябват 48 часа за пълно възстановяване. :P
Да вмъкана че коремния мускул е най-бързо възтановяващия се в човешкото тяко.За това и тренировката е малко по интензивна.Корем може да се претренира единствено ако тренираш с тежести 3-4 пъти седмично иначе е почти невъзможно
И аз това се опитвам да кажа , обаче нашите хорица не щат и да чуват.Аз през ден правя по 3 упр за корем , от 2 седмици , и започвам да се изумявам от постигнатото.
И на мен ми е интересно. Единствените мускули, при които има разлика в процеса на възстановяване са тези на предмищницата и прасеца, според мен. :roll:
ми маи е така понеже тия мускули се използват постоянно в ежедневието и са свикналии сутринта като станеш вече трябва да са се възтановили. Въпреки че преди години в 7ми клас като трябваше да правим коремни аз реших да бия сички и направих около 180 след това 1 седмица не сам могъл да се смея :)