06.04.10
07:26
Здравейте,
пак ще влизам във фитнеса след прекъсване от около 5-6 месеца. Искам да си взема добавки, но проблемите при мен са 2:
Първия е, че качвам бавно, но качествено, т.е. почти без мазнини - такава ми е генетиката и ми трябва повече време за да направя нещо. Втория е, че според мен не ям колкото трябва. Особено събота и неделя се случва да не ям по 7-8 часа. Метаболизма също ми е дота бърз. Имам много добре изразена преса, без почти никога да съм я тренирал при 80 кг тегло.
Последния път, взимах Scivation Whey + Scitec Attack и май имах по-добри резултати от тогава когато нищо не взимах, но си мисля, че не бяха достатъчни. Сега искам да пробвам нещо различно, което да е за хора, които качват бавно, но качествено и не ядат колкото трябва.
Очаквам препоръки. :)
Ще са пари на вятъра,ако не си тренирал 5-6 месеца,да запо4неш веднага с добавки.Безсмислено е.Амм щом нямаш възможност да ядеш,гейнер ще ти помогне,протеин за след трен. ще ти помогне и креатинова матрица също.Но според мен-набери скорост в залата и тогава добавките.На 1во време витамини,протеин.. ;)
Преди както тренирах сериозно, ходех по 4 пъти седмично. Това беше преди 5-6 месеца, но от тогава правя “поддържаща” тренировка - ходя поне веднъж седмично на фитнес и правя упражнения в които се включват повече групи мускули - лежанка, мъртва тяга, клек, милитъри за рамена и т.н., а и отделно за бицепс и трицепс, т.е. натоварва ми се всяка мускулна група и не е е като въобще да не съм тренирал. Даже силовите ми постижения са същите от както когато спрях да тренирам сериозно.
Аз няма да започна от първия ден да взимам добавки де, но питам за да знам на къде да се ориентирам.
Мнението беше редактирано от Lexx на 06.04.10 10:21.
06.04.10
10:38
Щом искаш да качваш маса - почвай да се храниш сериозно. Няма такъв филм, да качиш маса, само с добавки и недостатъчно храна.
Когато си направиш вече добър хранителен режим, за предпочитане за теб - ВВД, то тогава от добавките, това е твоят избор за качване на маса Genomyx Slin-Sane. Използващите го качват с 1 опаковка 4-5 кг мускулна маса. Но запомни, без добра храна, добавките отиват на вятъра.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 06.04.10 10:48.
Какво значи ВВД?
Знам, че храната е основното и по принцип в тренировъчни дни нямам проблеми с храненето, но събота и неделя от “обикаляне” на ляво на дясно и не ми остава време да се прибера да хапна, а по заведенията не могат да ми предложат каквото ми трябва. Също така много бързо се насищам. Хапна 4-5 яйца и повече не мога. Трябва на няколко пъти да ям, ама докато се сетя вече е станало 21:00 :)
А този продукт, който ми предложи, пише, че повишава кръвоснабдяването и напомпването... на мен без това като тренирам ми изкачат всички възможни вени и ми се чудят в залата. Да не взема да се пръсне някоя на края :)
06.04.10
11:45
ВВД - Високо-въглехидратна диета http://www.bb-team.org/articles/909/
ОК, мерси. Сега като се замисля, нямам кой знае каква диета. По скоро ям повече “бели” храни + риба след тренировка. Иначе през другото време ям каквото ми падне - течен шоколад, пържени картофи, кебапчета, хамбургери... пука ми, че ми дреме, нали не качвам мазно :) :)
Май ще ми трябва някаква примерна диета. Ще пусна тема подходящия раздел.
И все пак, ако приемем, че ще ги приемам след месец и при подходящ режим, препоръчайте някакви добавки, освен Slin-Slane, което сигурно ще си взема. Чиста креатинова матрица добре ли ще е?
07.04.10
07:27
Не се хвърляй директно на скъпите креатинови матрици, пробвай първо с креатин монохидрат или креатил етил естер, ако не си вземал досега креатинче.
Взимал съм креатин. Последния път взимах Scitec Attack, което е азотен бустър с креатинова матрица. Сега мисля само матрица без бустери. Монохидрата... много вода се задържа от него, а не искам да стоя воднист. За това предпочитам някаква матрица.
А за протеина, суроватъчен ли да е или някой с по-голямо съдържание на въглехидрати. В един магазин ми препоръчаха като за мен N-large 2, който е богат на въглехидрати.