07.04.10
11:04
Имам въпрос отностно лимонадата на “Гергина”. За нея пише 0 ккал, 0 мазнини, 0 въглехидрати, 0 белтък...Та това значи ли че мога да си пийвам по-често като ми се препие газирано?
Повечето лимонади и газирани са така (почти 0калории). Изключение правят кока-колата (нормалната), пепсито, спрайта, фантата и швепсовете. Както и “натуралните” сокове. Те се правят със захар, т.е. имат калории. Останалите евтинки безалкохолни се правят само с подсладители и боички, т.е. нямат калории. Казват, че подсладителят също вдигал инсулина, както обикновената захар, но аз не го вярвам.
Всички тук ще кажат колко е вредно газираното, подсладителите, боите и т.н. Сигурно са прави :) Моето мнение: най-добре чиста водица. Но ако чак толкова ти се пие газирано: това с подсладителите е по-добре от това със захарта (пак моето мнение)
Други варианти ако не ти се пие чиста вода: в 1,5 л вода изцеждаш 1 лимон. Идеална напитка! Също така можеш да си вариш неподсладени билков или зелен чай и да си го изстудяваш. Или айран с повече вода. Или фрешове от морков/магданоз/целина/зелена ябълка, но не вярвам да ти се занимава да цедиш безброй зеленчуци.
07.04.10
12:34
Ахам, мерси :)
07.04.10
15:58
Според мен подсладителите вдигат инсулина,но след голямо количество,напр. да изцокаш цялото шише за 5-10 мин. и да се надуеш като плондер,но ако си пииваш по малко няма проблем.Лично аз,когато изпия една чаша лимонада ме зарежда с доста енергия а уж е 0,2 ккал :roll: .Според мен по-добре сода отколкото лимонада ;-) .
07.04.10
17:26
Въглеродния диоксид няма място в стомаха ти.
А разтворимите сокове, които са без захар, примерно Танг?Какво ви е мнението за тях
Сподели етикета, че нищо не ми говори. Ако е с подсладитеи и 0 калории няма никакъв проблем да си го пиеш от време на време. По-добре от захар.
казано от Владимир92 на 08.04.10, 09:50:
Сподели етикета, че нищо не ми говори. Ако е с подсладитеи и 0 калории няма никакъв проблем да си го пиеш от време на време. По-добре от захар.
Да, точно така.0 калории, без захар.Просто овеса е доста по-вкусен с този сок, а и изварата като я разбия с него мога да изяжвдам по 200 гр без да ми пресяда
08.04.10
17:05
Еми тези сокове “Cappy,Florina(натурални сокове) и т.н”.Какво ви е мнението за тях,стават ли да се пият?
При газираните напитки най малкият им проблем е дали имат калории или не !
Това е 100% химия (изкуствен продукт) в него няма нищо натурално. Според мен дадена храна, напитка или помага или вреди на организма, тоест средно положение няма. Само, че вредите, които могат да се очакват от даден храна не могат да се проявят за един ден и това е големия проблем. Хората се хранят не здравословно, ядат тва и онова защото им е вкусно и да заситят чуството на глад и в един прекрасен ден се откъсва част от атеросклеротичните плаки (натрупани заради нездравословното ни хранене и заседналият начин на живот) запушва се някой кръвоносен съд, мозакът не получава кислород и клетките умират само за няколко минути и то безвъзвратно, на това му викат “Инсулт” ! След като това вече се случи, чак тогава хората може би се замислят дали това, което са правили през всичките години не е било грешка или просто така им е било писано, защото има хора които вярват и в това нещо. Все едно някой да получи рак на белите дробове защото десетки години е бил заклет пушач и за него това да е просто писалка, както казват хората на съдбата ! Разбира се ние живем в такъв свят с такава хранителна промишленост, че щем нещем винаги ще приемаме нездравословни храни, но ние винаги можем да ограничим тези вредни храни ако искаме.
Разтворимите напитки са чиста 100% химия, това е просто един лабораторен продукт и всеки сам може да си направи извода дали организма ни има нужда от тази химия и повярвайте вредите от такива продукти не идват за един ден.
Соковете на “Капи” не са 100% натурални в тях има захар.
казано от person на 08.04.10, 17:05:
Еми тези сокове “Cappy,Florina(натурални сокове) и т.н”.Какво ви е мнението за тях,стават ли да се пият?
Един приятел, който е работил в такава фирма ми каза, че соковете ги правят както от пресни плодове така и от изгнили(всичко се преработва на едно място) и след това добавят чувалите със захар и какво ли още не... От тогава преподчитам да дам 2 лв за пресни плодове, отколкото за 1л подсладители,захар и...
08.04.10
19:37
казано от Христо на 08.04.10, 18:01:
Соковете на “Капи” не са 100% натурални в тях има захар.
Аз съм виждал два вида такива натурални сокове.Едните са със захар,те са и по-сладки и не пише,че са 100% натурални или нещо такова,а другите пише,че са 100% натурални и са от чист сок на опаковката отзад даже на малката схема пише,че има някакво количество захар.
Независимо дали са 50 или 100% натурални - всички натурални сокове съдържат захар и не са особено полезни.
Пий си от време на време, аз миналото лято си пих всеки ден по 1 чаша газирана напитка и съм жив, че и мазно стопих.
Танг-а има захар, Степовете нямат, но предпочитам 200мл кола лайт пред 1л. Степ/танг и т.н.
А пък за аспартама и прочие - не ми пука, по-добре от захар.
А аз така и не видях изследване в което 1табл. подсладител(0,002кал или нещо си такова) да вдига инсулина като 5гр захар.
Мнението беше редактирано от emzo на 09.04.10 08:31.