24.08.06
19:32
много се извинявам доста търсих и четох и във форума и в самият сайт , но явно съм пропуснал някаде!
Интересува ме това какво точно е лактоза(разбрах , че е въглехидрат който се сърдържа най-вечи в млечните продукти) , но искам да разбера тя за какво е вредна ??
моля тези които смятат ОТНОВО да ми провокират темата , като напишат да поровя малко повечи в сайта или да видя в търсачката(защото това го направих) да не си хабят енергията да пишат постове като само ме упрекват , ако някои иска да ми помогне ((форум е все пак зато е създаден според мен не всеки да опреква по незнаещите ( защото аз ОПРЕДЕЛЕНО съм такъв)) да напише нещо или да даде линк за да прочета нещо конктретно по зададеният ми вапрос , а за останалите по добре не се хабете не ми пречи ако темата ми остани без отговор
Пак благодаря!
Лактозата е дизахарид които включва монозахаридите галактоза и глюкоза. Разгражда се от ензима лактаза, които пък от своя страна при голяма част от хората с напредване на възраста се се “блокира”. От тук организма не може да я усвои и се стига до подуване на стомаха, болки, диариа, газове.
Благодарение на бактериите в киселото мляко лактозата преминава във млечна киселина. Следователно е по-подходящо киселото мляко при хора с лактозна непоносимост
Не ми е ясна тая лактоза.
Разпада се на глюкоза+галактоза...
-Става ли за гликемично зареждане ?
-Ако не(така съм чел) къде отива и какво става?
Да, разпада се до една молекула глюкоза + една галактоза, но НЕ става за гликемично зареждане заради индекса си ~45-50 :)
13.10.09
19:37
Сигурно сте се сетили ама все пак:
http://www.bb-team.org/faq/671/
http://www.bb-team.org/faq/642/
http://www.bb-team.org/articles/1605/
Да,четох ги ;)
И пак не ми е ясна :lol: Зарежда ли гликогена реално тая тапа лактоза или не?след като се разделя на глюкоза би трябвало да е тай ? а другата простотия ко става с нея ?
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 13.10.09 19:41.
13.10.09
19:52
Хех, всъшност защо изобщо ти трябва да го знаеш това ......дори незнам какво е :lol:
казано от tra^la^la на 13.10.09, 19:41:
Да,четох ги ;)
И пак не ми е ясна :lol: Зарежда ли гликогена реално тая тапа лактоза или не?след като се разделя на глюкоза би трябвало да е тай ? а другата простотия ко става с нея ?
Не го зарежда...
14.10.09
04:26
В статията на Владо пише:
“Какво да вземем за зареждане на гликогена след тренировка?
Ако разтваряте гейнера си в мляко, не разчитайте на лактозата. Най-добре направете комбинация от захар, малтаза и нишесте в отношение 25%:15%:60%, при +/- 5% зареждането пак ще е ефективно. “
За мускулния гликоген е друг въпрос.В предния си пост имах предвид гликогена в черния дроб.
Това,което си посочил е шейк за след тренировка.И все пак с прясно мляко,извара и сирене не се зарежда след разреждане,ако това е имал в предвид тра ла ла.
Мнението беше редактирано от Финдо на 14.10.09 06:11.
Има ли в киселото мляко лактоза,приятел култорист състезател,ми сподели че в киселото мляко и сиренето имало лактоза,които пречат при чистене и диети,така ли е? Аз знам че в киселото мляко лактозата се превраща в млечна киселина?
казано от Ledenia на 06.04.10, 11:20:
Има ли в киселото мляко лактоза,приятел култорист състезател,ми сподели че в киселото мляко и сиренето имало лактоза,които пречат при чистене и диети,така ли е? Аз знам че в киселото мляко лактозата се превраща в млечна киселина?
Така е ,аз карам на нвд и съм махнал млеката
Пичове и вие ли сте на същото мнение? че диета с кисело мляко и сирене нестава? защото е жалко все пак много белтък има в това мляко и сирене!!!:D
Някои сме на мнение, че става ;)
Мнението беше редактирано от to4ka на 07.04.10 17:03.
11.06.11
12:00
някой може ли да ми каже от къде мога да си набавя лактоза в Пловдив.. :)