Фитнес+Бягане?

BE

06.04.10
11:40

Здравейте!
От скоро започнах да ходя на фитнес на 17 години,висок съм 176 и 67 килограма.Ходя по 3 пъти седмично на фитнес,целта ми е да натрупам Мускулна Маса.Но и имам мазнини основно по корема,които искам да изгоря без това да ми попречи да трупам ММ.

До преди години-година и половина бях с около 10 кила отгоре и тичах почти всеки ден(без събота и неделя),за да мога да отслабна,но стана така,че не само изгорих много мазнини,но и доста мускули така че станах по кльощав.Тичах горе долу по 5км.
Въпроса ми е такъв дали мога да ходя на фитнес по 3 пъти седмично както сега и да трупам ММ и останалите 2 пъти седмично да тичам не по 5км,а по 1-2км колкото да горя мазнини без това да ми вреди на мускулната маса?
Благодаря!

06.04.10
12:33

казано от person на 06.04.10, 11:40:

Здравейте!
От скоро започнах да ходя на фитнес на 17 години,висок съм 176 и 67 килограма.Ходя по 3 пъти седмично на фитнес,целта ми е да натрупам Мускулна Маса.Но и имам мазнини основно по корема,които искам да изгоря без това да ми попречи да трупам ММ.

До преди години-година и половина бях с около 10 кила отгоре и тичах почти всеки ден(без събота и неделя),за да мога да отслабна,но стана така,че не само изгорих много мазнини,но и доста мускули така че станах по кльощав.Тичах горе долу по 5км.
Въпроса ми е такъв дали мога да ходя на фитнес по 3 пъти седмично както сега и да трупам ММ и останалите 2 пъти седмично да тичам не по 5км,а по 1-2км колкото да горя мазнини без това да ми вреди на мускулната маса?
Благодаря!

То ще си вреди на мускула, въпроса е, че като тренираш ще го запазваш.Вземи си някъв протеин за запазване на мускулна маса, а отделно нещо за изгаряне на мазнините, може даже да не тичаш, само с по-тежички тренировки ще минеш.

BE

07.04.10
14:03

Е да ама на мен за какво ми е да го тренирам мускула и после да го торя така ще си седя на едно и също ниво постоянно.Относно протеина още мисля,че ми е рано да взимам.Някой ако може да предложи други съвети?

07.04.10
14:19

Хапвай храни богати на протеин , серия за коремни преси “адско кръгче” , силовите тренировки също горят мазнини , но мн по-малко ест. И едвали ще стоиш на едно и също място , просто ще качваш по-бавно така че може и да си тичаш! Грешката ти е , че си отслабвал само с бягане , трябвало е по-рано да вкл. тежести :) Успехи :)

BE

08.04.10
16:29

Маи ще трябва да си оправя храненето и ще спра да бягам ще се огранича до залата само.И също ще правя коремни преси,но дали да ги правя всеки ден,защото съм чувал,че е добре да се правят през ден,за да може мускула да си почива?

08.04.10
17:08

ах... нвм

Аз лично ти препоръчвам първо да тренираш и ядеш с цел покачване на маса. После ще чистиш.

Мнението беше редактирано от Draken на 08.04.10 17:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1