07.04.10
18:51
Та, не бях ходила да плувам около година, като изключим лятото, тъкмо защото и преди се беше случило същото:
след двайсетина минути, при какъвто и да е стил на плуване, ми се схващат пръстите на краката- същото, като когато се протегне крака в шпиц и пръстите се “втърдяват” и застават в едно криво положение. Това състояние няма оправия, оправя се само като си хвана пръстите и ги извия силно нагоре...и до тук с плуването. Излизам си и под гореща вода и размачкване се оправя.
Дюстабан съм, но именно ортопедът преди година ме беше посъветвал да плувам, заради проблеми с колената; нося стелки редовно и ако проблемът преди може да е бил от това, то сега надали...
Моля, ако някой страда от същото или знае начин това да се избегне, да сподели :)))
Успехи!
07.04.10
19:15
Здравей!
Ако ходиш на плуването само заради Дюстъбана аз съм чувал за още един начин.Взимаш някакъв кръгъл предмет(например шише от бира)и си го слагаш под стъпалата и почваш да го плъзгаш(от пръстите до петата)можеш да го правиш и докато си седнала.Но за самото схващане немога да ти помогна.
07.04.10
20:43
казано от Madboy на 07.04.10, 20:17:
http://www.bb-team.org/articles/1620/
Дано ти помогне.
Благодаря, ама май само ме информира за лекарските термини;
разрешение е да изляза позорно на двайстата минута май :D
Разгрявай преди плуването, както и по време на плуването. 15 минути скачане на въже, или пък повдигане на пръсти 100-200 повторения.
Мнението беше редактирано от fqls на 08.04.10 08:23.
08.04.10
10:55
казано от fqls на 08.04.10, 08:22:
Разгрявай преди плуването, както и по време на плуването. 15 минути скачане на въже, или пък повдигане на пръсти 100-200 повторения.
ейй, това за пръситите може и да помогне :)
ще пробвам следващия път ;)
или ще ида до басейна с токчета :D
Според мен токчетата най-много да ти влошат проблема, защото ще ти набият пръстите.
Аз лично като ходя на басейн, всъщност не ходя ами бягам. :) 5 минути бягане от вкъщи до басейна винаги ми се отразяват доста добре. Ако скачането на въже и бягането ти пречат на проблема, то разтягането също е доста полезно. Аз бих направил 3-4 серии по 50 повторения повдигане на пръсти, като между сериите яко стречинг. :)
Мнението беше редактирано от fqls на 08.04.10 19:45.
09.04.10
07:57
разтягането няма общо в случая, само стъпалото ми се схваща..ама то си е дефектно , за това ще е ...
иначе тичането е много добре,ама раницата пречи :Д
По принцип при дюстабан скачането на въже не е препоръчително, пробвай да видиш как ще ти се отрази
По принцип при дюстабан скачането на въже не е препоръчително, пробвай да видиш как ще ти се отрази :)
Моля едното мнение да бъде изтрито просто го пуснах два пъти
Мнението беше редактирано от ReLooP на 09.04.10 09:46.
09.04.10
11:57
казано от ReLooP на 09.04.10, 09:45:
По принцип при дюстабан скачането на въже не е препоръчително, пробвай да видиш как ще ти се отрази :)
Моля едното мнение да бъде изтрито просто го пуснах два пъти
Скачала съм, не ми пречи,ама нещо не ми е присърце скачането дълго време
еми прави си три рунда по 2 мин с по една минута почивка, това трябва да ти е достатъно за деня, а относно проблема със схващането нямам никаква информация по въпроса
09.04.10
22:22
казано от ReLooP на 09.04.10, 17:35:
еми прави си три рунда по 2 мин с по една минута почивка, това трябва да ти е достатъно за деня, а относно проблема със схващането нямам никаква информация по въпроса
преди време ....като можех да ходя да тренирам скачах, ама тва след тренировки и малко се поозорвах,сигурно затова не го правя с кеф.
И все пак, сега предпочитам да плувам и търся съвет или опит с подобни болежки :)
09.04.10
23:24
И на мен ми се случва понякога. Оправям го или с леко разтриване или ако това не помогне излизаш от басейна и се повдигаш на пръсти няколко пъти. При мен действа.
след няколко сеанса в басейна, схващанията ще намалеят. нормално е след едногодишно прекъсване, това непривично натоварване да предизвика схващания - плувай си всеки път по колкото можеш
10.04.10
08:07
Благодаря на всички за съветите :)
Ще докладвам прогрес скоро (дано!!) :)