Днвеник на така желаното ми чистене-80кг/188см(Добавки:ОЕП,Рекреат)

Темата е заключена.

23.03.10
16:14

Кратко инфо:на 17 съм, параметрите ги видяхте горе, тренирам от приблизително година и 9 месеца, с пропуски събрани заедно около 4-5 месеца ... през този период само съм навлизал в спорта, нямам никакви амбиции да стана култорист, просто искам да направя хубаво тяло, след което да намеря начина да го подържам като не се лишавам от някои основни глезотийки....

ДА ви кажа ГОЛЕМИТЕ ми минуси още от сега... пушач съм, но не и алкохолик, специално за алкохола докато съм на нвд месец до 2 месеца нема и да помирисвам дори бира, вино и квото дойде... можеби само в зареждащи дни в човешки количества....

Правя си този дневник най-вече заради чувството ми на сбърканост, такъв съм, винаги докато не стана достатъчно добър в дадена област имам чувството че бъркам във всяка точка... така е и с диеата на всяка крачка, колкото и тъпо да звучи си мисля че бъркам нещо... ще разберете за какво говоря като дойдат въпросите... Прочел съм доста, така да се каже за начинаещ, но въпросите ще са ми все ви пита 7 годишен какво има в хляба... извинявам се още от сега за тъпите въпроси които ще задавам :(
Ще съм много благодарен да ми помагате и да ме критикувате постоянно : )

Сега излизам, по-късно ще постна с 2 думи как е минал днешния ден, и ще пиша за това което искам да постигна, и ще се надявам да кажете дали е постижимо ....

Темата беше редактирана от needweed на 23.03.10 16:15.

23.03.10
18:06

Днеска:
6:45 ОЕП 2х+рекреат1х
7:15 Овесени трици с.л. мед + 5-6 смляни ореха, + 2 цели яйца
10:15 3кюфтета + салта от зеле и моркови(принципно гледам да е само от моркови, защото знам че със зелето задържам повече вода, и не е препоръчително за нвд нали така)
13:30 ОЕП1х+рекреат2х
16:30 Пилешка пържола 200-280грама + 1 яйце+ салта с марула и краставици + 20-25гр сирене+30-35гр кашкавал(принципно не ям млечни продукти, но днеска имах голяма дупка в храненията и бях поогладнял доста...)
20:00 хапнах малко пушено месо, около 50гр, и се чуда дали да не сложа една пил.пържолка със зелена салата, ама не изпитвам никъв глад, май че мина тех ...

Как мислите, калориите да не са в повечеко заради тези яйца? Да взема да намаля поне жълтъци, принципно стигам и до 5 яйца?

Мнението беше редактирано от needweed на 23.03.10 18:07.

23.03.10
19:26

Преди да почна с мойте акъли :) искам да ти дам съвет... СПРИ ЦИГАРИТЕ :) Пробвай... просто си нямаш и представа за къф кеф става въпрос :)

Така..
Не се притеснявай от зелето :) Аз си го меля цяла зима и не ми е попречило с нищо. А е и много полезно.
Не ми се смятат калории, но мисля че си добре.
Кюфтета ги яж само ако са с кайма която ти си си смелил (или от магазина са ти смелили месо пред теб).
Трябваше да разделиш храната от 16:30 и оставиш половината от нея за 20:00.  ( 100гр от месото в 16:30 можеше да го изядеш в 20:00+салата)
С месото хапвай фибри(зеленчуци).
Салатите овкусявай с зехтин и ябълков оцет (не винен).
Хапвай си цели яйца на воля :)
Явно добавките вършат работа щом не изпитваш глад в 20:00, след като не си хапвал въглехидрат от сутринта. (Аз съм само на Окси и при мен е така.. яко спира глада).
Преди да си легнеш хапвай извара (150гр поне).. гадна не гадна свикни и.. супер гъзария е :) Хората ще ти дадат примери как да си я овкусяваш. (аз лично с малко зехтин и червен пипер я ям)

Гледам си минал на пълна доза Recreate+OEP (3/3 на ден). Как ти се отразява? Беше писал че първия ден имаше проблем със съня? Продължава ли това?
Аз съм сигурен че с кардио и нвд и тези добавки ще постигнеш голям успех (особенно ако наистина не пиеш). Като стана дума за кардио... Пиши си и тренировките за деня :)

Като цяло пробвай да си натаманиш храненията през 2-3 часа всяко. В всяко от тях да има протеин.

24.03.10
13:43

Ами първоначално ми се отразяваха доста силно тези добавки, първите 2 дни преливах адреналин и енергия, следващите 2 дни по-скромно, не казвам че е нямало ефект, напротив много съм доволен, но в сравнения с първете 2 дни е поне 40% по-слабо. А сега от 3 дни съм на 2+1/1+2окси рекреат и пак така, първите 2 дни огромен прилив, но не знам дали пак ще спадне така прилива,за сега няма да го коментирам днеска е 3тия ден от птималната доза, но специално за днешния ден съм много разочарован от себе си, просто тотално гладуване 8 часа, ще напиша по-надолу какво се случи днеска....

Иначе цигарите прав си си на 100%, попрнцип пуша една кутия 3дни, но докато съм на диета, ставам много нервен на периоди(както днеска сутринта, бях нервен, супер зациклил така да се изразя, четох преди време некви статии, че когато сваляш килограми, има дни в които мозъчната активност е много слаба чувстваш се и много отпаднал, та ето такъв ден ми е...)и пуша по 1 котия за цял ден, дори от както почнах с дабавките пуша 2 пъти повече.... не знам, защо е така, предполагам заради кофеина....

Но както и да е, днеска съм изключително зациклил, дори не ми се седи пред компа да пиша поста, седи ми се и ми се зяпа в една точка, тва е най-вероятно заради това че имах дупка в храненията около 7 часа и 20-30 минути...
6:40 ставане
6:50 2хОКСИ+1хрекреат
7:20 3с.л. овесени трици+с.л. мед
14:15 1хОКСИ+2рекреат
И така до 15:00 вече успях да се прибера(няма да обеснявам точно сега защото е тази дупка защото нямам умствената сила дори да говоря свързано... както и да е.. за сметка на това 2рата доза за деня ме зареди доста добре, и се чувствам много добре сега като хапнах вече е 15:38 се чувствам по човешки...)
Иначе храната в 15:00 беше повечко защото бях набрал доста глад, мисля че е оправдано...-300гр пил.пържола+1яйце+2с.л.мед с по-малко от 1/3 филийка пълнозърнест хляб(това беше защото усетих че тялото ми се нуждае от нещо по-бързо усвоимо, иначе можеше  и да припадна.....)+30-35гр кашкавал и около 45грама сирене+пушено свинско по-малко от 20гр+ 1 чаша прясно мляко.
Като се има предвид колко бях гладен, и колко вкусотийки имаше в нас, съм много щастлив че успях да запазя контрол и се разминах само с малкото хлебче и меда....
Сега проблема е че изпитвам лек глад, но няма как ще изчакам поне до 17:30-18:00
Иначе втарата част от деня ще мине максимално добре, поне по моите критерии, ето така съм го замислил и няма да се кривя от пътя повече...
17:30 150гр пил. пържола+Зелена салата(овкусявам я с малко зехтин и лимон)+1 яйце
20:00 същото като в 17:30
И като излизам ако имам пари ще си купя и изварка, ако не утре, но щом е толкова чудотворна тая извара ще трябва да се яде...

По-късно, надявам се да се пооправя малко в главата и ще потренирам, в най-лошия случай в нас с кривия лост и дъмбела(и без това е ред на ръцете) а в най-добрия случай ще отида до фитнеса и ще си направя упражнения и кардиото и ще постна тренировките. Ще сложа и една снимка от вчера си направих, ще сложа и друга снимка на друг човек за да си покажа целите : ) .

Мнението беше редактирано от needweed на 24.03.10 13:47.

24.03.10
13:59

1- http://prikachi.com/files/1456526x.jpg
2- http://prikachi.com/files/1456528H.jpg
http://www.bb-team.org/gallery/109145/photo/3250/ такива са ми целите, знам че тоя пич е тренирал доста доста повече от мен, но като изчистя се надявам поне малко да бъда толкова релефен и % мускул....

п.п. знам че всеки би ме посъветвал да кача още маса и по-нататък да чистя, но просто не ми се чака, искам това лято да съм чист дори не толкова едър ако трябва.....

едит: иначе на 2те ми снимки, не съм ходил на фитнес от 2 дни и не съм напомпан изобщо, гърдите принципно ми излгеждат по-силни...

Мнението беше редактирано от needweed на 24.03.10 14:05.

26.03.10
16:33

26.03.2010

6:45 2хОЕП 1хРекреат
7:10 60гр овесени ядки + с.л. мед
7:15 2 яйца + препечена филийка с мед и сирене
10:10 200гр мишмаш
14:00 Пилешка супа с картофи + 1 филия с лютеница
14:15 червена ябълка
14:30-17:00 семки
18:00 Пиле с картофи и зеленчуци 200гр(взех доста голяма част от пилето в манджата не много картофи)
18:15 излючително малка филийка(тая от крайчето на нарязания хляб)по моя преценка по малка от 1/3 нормална филия намазана с 2 чаени лъжички мед и маалко сирене и 2 яйца

За са толко до вечерта-заспиването съм приключил с въглехидратите, ще хапна най-вероятно 1 пил.пържола 200гр с яйце и малко краставица

Днеска пих само сутринта окси и рекреат защото нямах възможност просто не можах да мина през нас, това е инцидентно разбирасе, днеска и без това е зареждащ ден, въпреки че най-кофтито е че и вчера беше зареждащ, но утре продължавам строго режима, 8:00 ще тичам на гладно сутринта с добавките един час след това ще хапна и ще вляза пак в ритъм :) .
Но все пак не съм прекалил толкова нали? Как мислите, вчера хапнах малко повече въглехидрати и от днеска де, но захар не съм пипнал или нещо подобно, най-гадния въглехидрат който си позволявам е хляба и само в зареждащи дни демек само тия 2 дни, но все пак моля ви успокойте ме нали не съм прекалил малко ми е гузно сега за тая храна .....

27.03.10
09:12

27.03.10

8:15 2хОЕП+1хрекреат
8:30 3хАмино БЦАА
8:45-9:05 крос около езерото(доста интезивно явно го правя, защото се поизморих доста а попрнцип тичам много на пътеката и доста бързо, и може би още не съм свикнал да подържам определено темпо, иначе утре като тичам, ще пробвам 10мин бавно тичане, след това 10мин-30сек спринт, 1мин. нормално темпо, така поне 10 мин дано изкарам, аз че мога да изкарам мога но проблема ми е че тичам много неконтролирано, ту бързо ту бавно не подържам една скорост, но с времето ще свикна...)
9:40 Зелен чай
10:00 80гр овесени ядки 4с.л. кисело мляко 1 с.л. мед(има ли разлика когато меда е захаросан, смисъл да не би да има повече захариди или нещо такова? Да взема другия път разтопен?) + 2 яйца
12:00 Зелен чай
13:00 2 яйца + 200гр пил.пържола малко краставици със зехтин
14:00 2хрекреат+1хОЕП
14:30 Трен. на лостове
15:00-15:30 като свърша веднага една зелена ябълка
До тук съм планирал днешния фитнес ден, като свърши деня ще напиша останалата част, може и да включа още едно 20мин бягане, след лостовете и преди ябълката ще видим.. И тренировката ще я напиша по-късно.

27.03.10
09:23

Днеска се чуда дали да не отида до един 20етажен блок тука на близко и да го изкача бегом няколко пъти? Това май ще е доста добре за краката, пък и сигорно ще се изпотя яко, какво мислите имат ли смисъл от тия стъпала?

27.03.10
09:25

много са 20етажа за едно качване, по- добре прави примерно 5-6 етажа нагоре през стълба и надолу нормално - става като интервално кардио.

30.03.10
15:25

30/03.2010

6:30 2ОЕП+2рекреат
7:00 90гр овесени трици + 40гр смялни орехи
7:10 2 яйца + 1 ябълка и зелен чай
10:00 ябълка
11:40-16:00 семки
14:45 1ОЕП+1рекреат
17:15 3 дебарцини + 100гр кашкавал+50гр пушено месо+2яйца и 1 морков и зелен чай
20:00 пил.пържола 250гр + 50гр извара и половин краставица, може и 1-2 яйца

Кофти днеска, хранта голяма дупка има, ама нямаше как... поне сега след яденето в 17:15 колкото и жалко да е не изпитвам глад : )
Омбислям да си взема един протеин, но ще ми дойде доста на червено, и за това се чудя има ли смисъл да се ръся с 100кинта?
Със сигорност ще ми дойде добре протеина, но когато нямам възможност има ли смисъл да си давам парите от сърцето, ако не е наложително?

Относно диетата, на последък не прилича много на нвд, наблягам на млечните продукти напоследък... въпреки това усещам че свалям килограми, поне чувствам се по-изчистен, и не се подувам, въглехидратите гледам да не минават 50-60гр, въпреки че в зареждащи дни стигат до 200-250(до сега съм имал 2 зареждащи...) мислите ли че с повече млечни продукти и ядки и по-малко месо пак ще се орелефля(ако има таква дума)?
Сега от 1-ви като вляза във ваканция(10 дена) поне 6-7 дни ще мога да тичам всяка сутрин на гладно, със сигорно тогава ще сваля най-много, но поне за този период ако в менюто ми пребладават- кашкавала сиренето, фъстъците,бадеми,орехите(само сурови) и яйцата, 1-2 плода дневно и овес за закуска с кисело мляко, и прясно мляко през деня, от време на време някакви пушено месо за разнообразие с някоя дебарцина със сирене, зеленчуци разбира се и месо по-рядко ще има позитивен ефект нали? Питам защото напоследък родителите ми отказват да пазаруват за мен индивидуално и съм принуден да ям това което е в хладилника, а за манджите които правят просто няма как да се вместят, и се чудя да как да направя режима... попрнцип мога да си позволя със собствени средства да си купувам месо и пържолки от уличните магазини, но ще трябва да си давам всичките пари, което не е изгодно за един ученик.... та ако не сте разбрали въпроса ми е, ако почна да ям месо по-рядко(зависи, може да ям месо 3-4 поредни дни, после 1 седмица да не ям) и го заместя с млечните продукти и ядки, ще съм доволен ли в края на диетата, така както ако набивам месо по 3 пъти на ден..?
Ето това са продуктите които ще преобладават вероятно до края на диетата...
кисело/прясно мляко
кашкавал
всякакви меса-шунки(най-вече пушено свинско) деберцини такива
яйца,сирене(лютеница в много малки количества и то от време на време колкото да увкося, примерно 20гр в едно хранене в деня, и не всеки ден разбирасе)
мед, всякакви сурови ядки
овес-трици ядки (тука имам един въпрос, гледам в магазина някво мюсли с шоколад и доста плодове вътре и въглехидратите на 100гр не са много, захарите не съм сигорен но едвали са много щом не са ми направили впечетление, та мога ли да заменя овесените трици и ядки, с тва доста изкушително мюсли)
извара, зеленчуци и плодове в малки количества
Това е основното, от време на време някоя паржолка, кюфтенца нещо по-така... но за тази храна може да отсъства и доста често....

Още един въпрос, сега около великден ще трябва да бъда с наще на една вила, и 2-3 дни ше бъда там, и ще се заредим яко със свънски пържоли и яйца ест. та въпроса ми е, да си направя ли така графика че в тия 2 дни да се зареждам(защото изобщо не знам тва свинско калорично ли е, само чувам от лево и десно че много се пълнеело от него...) та да не стане така че набивам 10пържоли днеска и 15 яйца а на следващия ден се зареждам... дайте малко инфо около свинското ако може, че много си противоречът мнения които чувам за него...

Мнението беше редактирано от needweed на 30.03.10 15:30.

30.03.10
15:42

свинското е от порядъка на 26-7гр белтъчини; 20-25гр мазнини и 0 карбс (зависи от коя част на свинята е). Аз имам идея на великден да направя 2 кето дни, които да са ми нещо като зареждане, интересен ми е този експеримент.
Последното ядене за деня го раздели на две, 100% не усвояваш всичкото...

JA

30.03.10
16:14

Моето мнение е, че трябва да внимаваш с храните за да не съжаляваш на края, че си си дал напразно парите за добавките. Млечните не са от най-подходящите за сваляне. Лютеницата абсурд, по-добре изобщо не я ползвай. Не се изкушавай пред това мюсли, яж си овеса...
успех!

Мнението беше редактирано от JAUN на 30.03.10 16:15.

09.04.10
11:10

09/04.2010

10:20 2xOEP+1xrecreat
11:00 http://www.youtube.com/watch?v=M38HDCGmhm4&feature=PlayList&p=2905BC7E65EF9A50&playnext_from=PL&index=0&playnext=1 1:1
11:30 20мин крос + 2 мин спринт + 2х6 етажа на бързи обороти
12:40 40гр овесени ядк+40гр овесени трици+60гр орехи+кисело мляко домошарка
13:00 100гр извара
15:00 150извара + 100гр грах в консерва
16:00 http://vbox7.com/play:a0e0923c 1:1
17:00 1ОЕП+1Ррекреат
22:00 2 задушени свински пържоли+60гр извара+зелена салата
23:00 3 яйца
01:00 1 свинска пържола+салата+чаша прясно мляко

Мнението беше редактирано от needweed на 09.04.10 22:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1