02.03.05
16:50
(1)До скоро под пирамида за дадено упражнение разбирах почваш от малко килца и всяка серия качваш още килца и евентуално смъкваш повторенията и така докато не стигнеш своя максимум и толкоз.
(2)Но май пирамидата не е само това, нали ! Веднъж стигнеш ли максимума започваш обратна пирамида - т.е. почваш да сваляш килата и да овеличаваш повторенията и така до ... нямам си представа до кога !
:?:
Каква е разликата м/у (1) и (2) за сила ли са за издражливост за маса или за релеф кое е по ефикасно ако целя сила и маса (примерно при гърдите от лежанка); и не се ли получават твърде много серии за едно упражнение (според моите изчисления 6 и нагоре ...) ??? :roll:
По принцип пирамидата е 1).Пирамида не означава задължително да стигнеш до максимума.Ако целта ти е маса стигаш до 6-7 повторения.Нпример 1серия-12повт,2ра-10,3та-8 и 4та-6.
Второто,което казваш е сила.Загряваш добре на пирамида стигаш до max и обратна пирамида(разгрявка)
Зависи от това какво целиш-сила или маса :D
03.03.05
14:52
10x пич !!!
Ще ми е от полза !
Но ако правя (2) - то трябва да тренирам мускула с още макс 2 упражнения за да не го претренирам нали ?
Друго което ме интересува е в началото или в края (на тренировката) да вкарам тая методика ?!?
Еми в началото,когато си свеж.Ако я направиш в края няма да можеш да вдигнеш макса :wink:
Не знам кой мускул можеш да му направиш такава “двойнаЮ пирамида (което се равнява на практика на 2 упражнения, ама е по-тежно май) и още 2 урпажнения освен ако не си по-напреднал и по приницп да правиш по 4-5 упражнения....
Здравейте! Има пирамида (1). Има и обратна пирамида - втората половина от (2). Изпълнението на пирамида, последвано от обратна пирамида = супер претрениране (според мен). Допуска се една единствена донапомпваща серия при стандартната пирамида. При последната, целта е масата, въздействието върху силата е слабо. При обратната пирамида (в зависимост от използваната тежест) може да се акцентира както върху силата, така и върху масата.
Не за друго пиша този пост, а за да не вземе някой да прави качвания и слизания и по този начин да се изтощи до крайност.
Поздрави!
11.03.05
20:42
Тенк ю ! Точно това исках да знам Мартин !
Еми то си е ясно - като правиш такава двойна пирамида увеличаваш двойно сериите, кето значи че си все едно с упражнение напред...Кеото пък значи че не е задължително да претренираш - ако от 3 упражнения направиш първото в такава двойна пирамида, второто както по принцип( да кажем 3 серии), и махнеш третото не мисля че ще има проблеми, даже може да има ефект
17.03.05
20:06
true true =)
ВЕРНО СИ Е !