Пролетно чистене НВД .Моля за съвети , коментари, препоръки не спестявайте нищичко !

Темата е заключена.
DA

10.04.10
15:42

Здравейте,от Бургас на 18 години съм, 177 сантиметра съм висок,и тежа 94-96 килограма .
Ето моите сметки за НВД :
Белтъци 3.0гр/кг                                                        285*4=  1140Калории
Мазнини (ОКБ - (калории Протеин + калории Въглехидрати))    122,3611111*9= 1098 Калории
Въглехидрати 1.5гр/кг                                                    142,5*4= 568   Калории
Отрицателен калориен баланс                                                2135    
Активен 3-5 дни                                                          1,55    
Отрицателен калориен баланс за НВД  2809,25               Общо калории (от М В и Б)2806Калории
Така Стига математика:
Ето какво съм ял днес
Сутринта 8:30 - Овесени ядки + 200 гр Свинско (20 мин след ядките ) Б35   В30   М20
Тренировка 9ч Тренирахме Рамо + кадрио + суперсерии корем.
2ра Закуска 11- Мюсли + 400мл мляко (прясно ) след 30 мин Пилешко бутче 200 гр + 7-8 репички и малко фасул  Б40   В45   М10
Обед 13:30 Свинско 200 гр + голяма салата ( 2 яйца +марула + лук репички )  Б40   В5     М10
Следобед 18:00 ( По принцип ям към 4 но днес така се получи ) Свинско 200 грама + 1 филия хляб Б40   В0     М10
Вечерта 20:00 Свинско 200гр. + зелена салата  Б40   В0     М10
Вечерта м/у 21:00 до 23;00 пия извара (200 гр мляко (кисело) + 200гр извара + вода = Яко айрянче :) ) Б40   В10     М20
Всичко Б230 В80 М70 (Б съм ги смятал на оптималното 3гр.)
Мазнините ми са проблема , леко ги пренебрегвам и искам това да се промени.
П.П На режима съм от 2 седмици утре ми е зареждащия ден .
Ваш съм !

Темата беше редактирана от Daniel17 на 10.04.10 15:52.

10.04.10
15:55

казано от Daniel17 на 10.04.10, 15:42:

Ваш съм !

Не те ща, робството на негри свърши преди 145 години. Но съвет ще ти дам, макар и една думичка да не съм прочел от написаното.

Спри да смяташ. Тъпчи се с протеин на всяко ядене, вкарай някакви полезни мазнини колкото да не е без хич и яж въглехидрати само от източници, които познаваш. Толкова е просто.

Аз например като отслабвах, си набавях въглехидратите от млякото. Един литър прясно мляко съдържа около 50гр. въглехидрати и през целия ден не близвах друг въглехидрат. В нетренировъчни дни пия два литра мляко на ден, а в тренировъчни - три литра мляко. Така ми се събират с точност 100гр. въглени в нетренировъчни дни и 150гр. въглени в тренировъчни.

Ако не си фен на млякото, можеш да правиш същото с пълнозърнест хлеб, овесени ядки, или друга храна. Чаткаш ли?

п.п. А, и зарежи зареждащите дни. Те са за протата. Мисълта ми е, че това е прекалено тънък момент, който поне аз лично така и не схванах и само ме преебаваше. Тъй че ти си решаваш, дали познаваш метаболизма си достатъчно добре, че да си играеш с тялото си и да го лъжеш с високо-въглехидратни дни.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.04.10 16:00.

DA

10.04.10
15:59

Голям Фен съм на млякото и на овесените ядки и на всичко ... доста ... голям апетит имам .. и това което казваш го правя просто  искам  да си ги смятам ( обичам и математиката ) ,ти когато чистеше какви источници на мазнини ползваше  ? И мислиш ли че има много голямо значение за тях ?
П/П Видях какво си ми писал за Зареждащите дни ,аз миналата годниан тте ме пре*ха.. такаче тази година на 6 дни 7мия зареждащ

Мнението беше редактирано от Daniel17 на 10.04.10 16:01.

10.04.10
16:05

Ако обичаш математиката, смятай колкото ти душа и сърце иска, но повечето хора тук я намират за досадна и правят грешката да си мислят, че е необходима. Просто реших, че си един от тях и се опитах да ти дам съвет, който занапред ще ти помогне да не прегрееш.

Ако имаш голям апетит, тъпчи се със зелени салати, макар да ме съмнява, че ще ти е кеф да го правиш. В началото на всяко НВД (мразя я тази дума) чувстваш пристъпи на глад, но след 2-3 седмици отминава, защото стомаха ти се свива от липсата на въглехидрати.

Ако си фен на млякото прави като мен, но ако разполагаш с домашно, защото в купешкото слагат допълнително захар. Поне на мен така ми се струва. Добри марки мляко на пазара са Елена и Роса. Лошата новина е, че сега се намират много рядко на пазара, но аз при последното си чистене използвах такова мляко чат пат, но не винаги имаше, затова купувах в пликове. Просто лесно се смята с него, това е. А на по-предното си чистене - овесени ядки ползвах.

Източници на мазнини - сиренето и свинското месо присъстват в абсолютно всеки мой ден. Ти си добави зехтин. Или маслини. Ако са ти скъпи - на женския пазар (ако си от София) има краве масло на килограм. Евтино и истинско. Ако ли нямаш възможност за хубаво масло, намери си сланина от някъде и набивай сланина. Не е най-приятния вариант, но е нещо. Ако имаш достатъчно пари, най-лесно е да набиваш сметана и бадеми.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.04.10 16:08.

DA

10.04.10
16:10

Да разбирам на каде биеш ,но разбери че ЯМ и после смятам а не обратното .

Какво значение има да се тъпча със салати ? Иначе МОГА и много обичам ,не съм чувствал пристапи на глад ама никакви ям през 2 часа и тъкмо огладнявам и БУМ!Домашно мляко мога да си набавям ок :)

Сирене и свинско ям също ,но фатално ли е да не постигнеш грамажите ? (Защото съм имал ден в който мазнините ми са били под 50гр ) И какво влияние имат те ? Краве масло ... каде ? Да го слагам . Иначе МЕРСИ !

10.04.10
16:22

Салатите засищат глада просто, а de facto калории в тях няма, освен зехтина, който им слагаш. Та нали си с голям апетит - предложих ти го това за салатите, за да не огладняваш. Но щом е толкова добре контролиран глада при теб, не е чак толкова необходимо. Иначе ако мазнините ти са малко, просто яж повече протеин. Тялото ти ще усвои тази част, която му трябва, а останалата ще употреби за енергия и малко от малко ще запълни калориите ти така, че да не ти е прекалено малко храната.

Къде да слагаш маслото ли? В камерата. Вадиш го и като омекне леко, го нарязваш с нож и го прибираш на парчета. Така когато ти свърши маслото в хладилника (аз не го държа в хладилника, ами на масата, за да е меко) просто вадиш една бучка от камерата и си готов.

DA

10.04.10
16:29

Всмисал, няма с какво да го ям не каде да го държа :D Освен на някоя филия :D

10.04.10
16:30

Като пържа яйцата, ги давя в масло. Буквално. На препечена филия и една супена лъжица да намажеш, няма да го усетиш.

DA

11.04.10
16:32

Днес
Закуска : 100 мл Мляко + 100 гр козунак
Закуска 2 : Макарони + 50 гр сирене
Обед : Свинско 200гр. + 2 филии хляб вита
Следобедна закуска : 4 филии с маслко (50гр ) общо + 50 гр сирене след 30 мин 3 кюфтета + 2 яйца + една салата (преядох)
Вечер : 200гр Пилешко + 2 филии хляб.
Късно вечер: Изварата 200гр + Мляко 200гр + вода -якото айрянче.(дали да не взема 2-3 филии хляб ,че днес зареждащ ден ?)

DA

11.04.10
17:19

http://www.bb-team.org/workout/1387/ Това дали става за режима на който съм ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1