Протеин и гейнар

16.03.05
11:58

Искам да попитам КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРОТЕИН И ГЕЙНАР?Също така ако някой може да ми каже какви са страничните ефекти при по големи дози (по вазно ми е при гейтана защото сега таова взимам)?
И още нещо което ми е интересно - всички които съм питал вкючително и които е питал мен за вредата на протеина отговора е един и същ: то е като пилешка пържола на прах - няма вреда. И аз подкрепям тази теза, но тогава ми е интересно защо върху протеина има дозировка а върху пилешките пържоли не?
И последен въпрос гейнар и креатин добро съчетание ли е?

16.03.05
12:10

ами доколкото аз съм запознат гейнъра е комбинация от протеин и въглехидрати,като протеина е в по-малко количество,с него по-лесно се качва маса,обаче не чиста,по-скоро качваш мазнини,които после трябва да обръшаш.Може би няма да се омазниш много ако си ектоморф,(като мене).аз пия гейнър и качвам доста чисто,аи силата много ми се повишава заради многото въглехидрати.гейнър е удачно да пиеш и ако нямаш правилно хранене(пак като мене),иначе по-добре е протеин.В някои гейнъри има креатин,така че комбинацията е ОК

16.03.05
14:43

[quote author=“MERLINss”] И още нещо което ми е интересно - всички които съм питал вкючително и които е питал мен за вредата на протеина отговора е един и същ: то е като пилешка пържола на прах - няма вреда. И аз подкрепям тази теза, но тогава ми е интересно защо върху протеина има дозировка а върху пилешките пържоли не?

Дозировка.... :) Готина логика.

Замисли се, кое може или е по-лесно да се предозира? Демек, можеш да излапаш 300г притеин на прах. Докато 400г протеин от пържоли никога няма да можеш да приемеш, наведнъж за малко време./физически е невъзможно/ :) Та за това има дозировка.

17.03.05
20:48

А някакви странични ефекти при пре дозировка има ли?

17.03.05
21:32

има ли нещо което да няма вреден ефект при предозиране? Ако щеш дори такива полезни неща като витамини, минерали, вода...
При злоупотреба с протеини ще си натовариш някои органи, главно бъбреци и черен дроб, но това ще се случи независимо дали злоупотребиш с протеина на прах или с протеина от храната.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1