10.04.10
10:46
Здравейте! Нов съм във Форумът и във фитнеса като цяло. (70кг) Имам желание да се захвана ...та препоръчайте ми някаква програма..за всичко. Добавки, какви?
Благодаря Ви предварително!
П.П. Ако темата не е за тук, моля да бъда извинен.
Тази като за начинаещ става ли? ->
Понеделник: Гърди, Корем
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб, Трапец
Четвъртък: Крака, Рамо
Петък: Ръце (бицепс, трицепс, предмишница)
Събота: Почивка
Неделя: ПочивкаПонеделник:
Гърди: Полулег с лост, лег с лост, кофички, пуловър
Корем: Коремни преси, повдигане на крака от висСряда:
Гръб: Набирания пред гърди (широк хват), Гребане с лост, мъртва тяга, придърпване на хоризонтален скрипец
Трапец: Трапецовидно повдигане на ременеЧетвъртък:
Крака: Клек с щанга зад врат, лег преса, разгъване за предно бедро, сгъвне за задно бедро, повдигане на пръсти на машина за пресец
Рамо: раменни реси с лост пред гърди, разтваряне с дъмбели встрани, изнасяне на дъмбели назад за задно рамоПетък:
Трицепс: повдигане на щанга от лег в тесен хват, френска преса , трицепсово разгъване на скрипец
бицепс: бицепсово сгъване с щанга от стоеж, бицепсово сгъване с дъмбели , концентрично сгъване
Предмишница: сгъване за предмишница (долна част 2 серии и 2 за горна)Събота: Почивка
Неделя: Почивка
Темата беше редактирана от vtmn на 10.04.10 11:44.
10.04.10
11:24
Здравей!
Моето мнение,е че тази програма за напълно начинаещ ще е е бая трудна.Някои от упражненията ще са ти доста трудни за изпълнение поради това,че самата техника на изпълнение е трудна,а и от друга страна няма да си толкова заякнал,за да ги правиш.По-добре започни с някоя кръгова програма(в която правиш всички мускулни групи в един ден)и вече като влезнеш в някаква форма можеш да си намериш друга програма.
Аз бих тренирал по т.нар кръгова поне 2 месеца за да може поне малко да се изгради двигателна култура и да се заучи правилното изпълнение на упражненията.