12.04.10
06:43
Тук ще си описвам моята тренировъчна програма.
Това върху което ще работя е по добър релеф, по добра координация, издържливост и сила. Тренировките за обем не са ми приоритет, за това няма да наблягам много на тях.
В момента тренирам по график 2+1 или 3+1, като първо правя около час кардио тренировка - гладко бягане, фартлеци, интервално бягане, а веднъж седмично и крос и/или бягане на дълга дистанция.
След кардиото 3 пъти седмично тренирам със свободни тежести и собствено тегло.
През първият месец няма да вземам никакви добавки, ще се старая да почивам максимално с цел да извлека всичко което може от тялото в момента.
След всяка тренировка отделям време за разтягане и отделям време да поработя върху гъвкавостта.
Тренировъчен опит
До месец октомври 2009 интензивно тренирах лека атлетика като я съчетавах със силови упражнения. След това в продължение на четири месеца занемарих тренировките и храненето в следствие на което качих килограми и се позамазах. През целият си съзнателен живот съм се занимавал със спорт.
Хранителен режим
През следващите три месеца ще се опитвам да поддържам балансиран хранителен режим, като същевременно намаля бързите въглехидрати и се опитам да работя с отрицателен калоричен баланс.
След като публикувам упражненията които съм правил ще се радвам да ги коментираме и да чуя вашето мнение.
В края на всяка седмица ще публикувам снимки в галерията си за това до къде съм стигнал в развитието!
А сега слагам първата снимка от ДЕН ПЪРВИ
Темата беше редактирана от dogbrand на 12.04.10 07:21.
12.04.10
07:01
Честит дневник ! :) Ще следя... Хубаво е че ти харесва и си се занимавал със спорт дълго време :) Успех в преследването на целите :)
П.П. Няма да е зле да оправиш заглавието ;-)
Мнението беше редактирано от Dimitur Kosev на 12.04.10 07:03.
12.04.10
11:27
Честит дневник и успех!
Така само да направя още няколко уточнения, че да се знае.
Ръст 178, тегло 80 килограма, години 32.
Все още продължавам да тренирам лека атлетика макар и не с амбиции за победа поради спицификата на работата ми и това че не мога да ходя толкова често на тренировки.
А ето и какво изпълних днес.
Преди обяд - 3200 метра бягане, на интервали 300, 200, 100 с почивка до достигане на следващата дистанция.
3 х 10 подскока над пейка - това е да прескачаш една пейка първо в едната после в другата посока.
Преди това 1600 метра за разгряване и след това 2000 метра за разпускане.
След обяд - силова тренировка.
3х15 с тегло 50 кг лежанка.
3х15 с тегло 12,5 кг флайс
7,5,4 набирания с тесен хват.
3 х 15 горен скрипец, така и не научих теглото.
3 х 15 гребане на скрипец със същото тегло
3 х 15 предно вдигане за рамо
3 х 15 бицепсово сгъване
3 серии до отказ бицепсово сгъване със крив лост.
15 повторения коремни изправяния
20 повторения коремни преси с повдигане на крага
40 коремни преси на римско столче.
Това беше тренировката за денят.
Горе долу последните седмици тренирам с това темпо като някой от дните правя дълги дистанции на бягане а в някой от дните правя спринтове в зависимост от това каква ще ми е точно програмата за тренировки.
Доста го занемарих този дневник, но на кратко.
През изминалата година наблегнах на тренировките с бягане. Целта беше да се подготвя за първото ми състезание на 10 киометрова дистанция. Като цяло постигнах едни доста добри резултати на 10 километровата дистанция или казано в цифри 53:30. Което за новак е супер.
Последните два месеца предвид сезона позанемарих тренировките но след нова година отново почвам:)
Този път ще са малко по екстремни от всичко до сега и ще видим какво ще се получи.
Целите за 2011 година са:
1. Участие в 10 километровата дистанция на маратона в Каварна през май 2011.
2. Участие в 100 километра за 24 часа състезанието край Варна през септември 2011.
3. Участие в полу-маратона в Букурещ през октомври 2011.
4. Подготовка за минаването на маршрута Ком - Емине за 12 дни през 2012 година.
Тъй като последното изисква доста добра подготовка за да мога да си нося раницата и да се движа достатъчно бързо ще наблегна и на тренировки за горната част на тялото. Предимно рамена, трапец и ръце.
Това са като цяло плановете. Предвиждам да пусна и блог в който малко по подробно да обяснявам какво правя и да споделям снимки видео и т.н.
Честита Коледа и от мен и много нови успехи!